Sport

Doi braileni pleaca astazi la campionatele nationale de box

Doi braileni pleaca astazi la campionatele nationale de box
Doi braileni pleaca astazi la campionatele nationale de box
Doi braileni pleaca astazi la campionatele nationale de box

În perioada 5-9 august, la Piatrea Neamț se va desfășura Campionatul Național de Box pentru seniori 2014, organizată de Fundația „Boxul Nemțean”, împreună cu TCE 3 Brazi, Primăria Piatra Neamț, Federația Româna de Box și prietenii Fundației „Boxul Nemțean”.

La această finală vor participa cei mai buni boxeri, medaliați olimpici, mondiali și europeni, precum și cei acreditati AIBA cu drept de a boxa la profesioniști. Printre pugiliștii participanți vor fi și doi pugiliști de la CSM Brăila, Marian Vișan la categoria 64 kg și Marian Pița la categoria 69 kg, care vor fi însoțiți de antrenorii George Perțea și Gigi Moise. Campionatele naționale constituie criteriu de selecție pentru lotul național, dar și un criteriu de selecție pentru a trimite aplicațiile către AIBA/WSB. Federația Română de Box va trimite propuneri pentru draftul WSB, prin intermediul căruia se pot califica pugiliști la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.
În cadrul competiției, pugiliștii se vor lupta pentru medalii la 10 categorii de greutate astfel: 46-49 kg, 52 kg, 56 kg, 60 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg și +91 kg. În total și-au anunțat prezența în jur de 150 persoane: boxeri cu rezultate dintre cele mai bune pe plan național și internațional ( Bogdan Juratoni, Vasile Nistor, Alexandru Cucireanu ș.a.), delegați, antrenori emeriți și maeștri ai sportului ( Relu Auraș, Napoleon Bonaparte Gheorghe, Marian Simion ș.a.), arbitri internaționali AIBA și EABA, reprezentanți ai Federației Române de Box (Valetin Vrînceanu – antrenor federal; Vasile Cîtea – vicepreședinte F.R.Box, președintele Colegiului Central al Arbitrilor; Francisc Vaștag – vicepreședinte F.R.Box; Alec Năstac – membru F.R.Box ș.a.). Astăzi vor sosi delegațiile care vor participa la competiție, iar marți dimineață, după controlul medical precedat de cântarul oficial, va urma validarea concurenților, ședința tehnică și tragerea la sorți.

Programul competiției este următorul:
5 august – ora 16:00 – prima gală cu meciuri eliminatorii;
5 august – ora 18:30 – a 2-a gală, meciuri eliminatorii;
6 august – ora 16:00 – a 3-a gală, meciuri eliminatorii;
6 august – ora 18:30 – a 4-a gală, meciuri eliminatorii;
7 august – ora 16:00 – a 5-a gală, sferturi de finale;
7 august – ora 18:30 – a 6-a gală, sferturi de finale;
8 august – ora 16:00 – a 7-a gală, prima gală semifinală;
8 august – ora 18:30 – a 8-a gală, a doua gală semifinală;
9 august – ora 11:30 – gala finalelor;
De anul acesta la categoria de seniori se boxează fără cască de protecție pe durata a 3 reprize a câte 3 minute.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •