Administratie Economie

Din toamna, numarul directorilor ASF va fi redus cu peste 35%

Din toamna, numarul directorilor ASF va fi redus cu peste 35%
Din toamna, numarul directorilor ASF va fi redus cu peste 35%
Din toamna, numarul directorilor ASF va fi redus cu peste 35%

 

De  la 1 octombrie 2014, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va avea o noua organigramă. Numărul de conducători va fi redus cu 35%, prin eliminarea poziţiilor de şefi de departament subordonaţi vicepreşedinţilor şi a directorilor adjuncţi şi unificarea direcţiilor de protecţie a consumatorilor, se arată într-un comunicat de presă al ASF remis Mediafax.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în comunicat:

Consiliul ASF a aprobat vineri, 30 mai, noua arhitectură instituţională a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Noua organigramă a ASF, care va deveni operaţională de la 1 octombrie, urmăreşte transformarea autorităţii într-o instituţie mai flexibilă şi orientată spre eficienţă, reduce nivelele ierarhice de la 5 la 3 şi desfiinţează poziţii de management intermediare. Ca urmare, funcţiile de conducere vor fi reduse cu peste 35%.

În noua schemă de organigramă nu se mai regăsesc poziţiile de şef de departament pe fiecare domeniu, subordonate direct preşedintelui şi vicepreşedinţilor, şi nici poziţiile de directori adjuncţi pe fiecare direcţie din toate cele trei pieţe supravegheate, şi care coordonau serviciile de specialitate. În plus, potrivit ASF, va fi înfiinţată o singură Direcţie de Protecţie a Consumatorilor, prin comasarea direcţiilor de protecţie a consumatorilor existente în prezent pentru fiecare piaţă în parte. În acelaşi timp, s-a reînfiinţat Direcţia Comunicare, Relaţii Publice şi Organisme Internaţionale, subordonată direct preşedintelui ASF, şi care înglobează o parte din actuala Direcţie de Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale.

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, citat de Mediafax:

Mă aştept ca până la finalul acestui an, noua structură a ASF să funcţioneze din plin. Schimbările nu sunt nici simple şi nici atât de rapide pe cât ne-am dori şi pe cât am avea nevoie. Noua organigramă, bazată pe funcţionalitate, este un pas critic pentru a trece de la poziţia destul de pasivă de astăzi, de simplu controlor al pieţelor, la una activă, de dezvoltator al pieţei financiare non-bancare.

Recent, Negriţoiu declara că ASF va intra într-un program amplu de reorganizare, pe baza raportului PwC, care va duce la o reducere masivă a cheltuielilor cu personalul şi creşterea semnificativă a eficienţei, având ca model organizarea BNR. Preşedintele ASF a precizat că restructurarea va privi în principal funcţiile de conducere şi în special cele de middle management.

Negriţoiu:

Sunt prea mulţi şefi în ASF.

ASF are puţin peste 600 de angajaţi.

Negriţoiu a mai anunţat în urmă cu trei săptămâni că angajările din ASF au fost blocate şi au fost suspendate toate primele şi bonusurile până la finalizarea noii organigrame. În opinia lui Negriţoiu, salariaţii ASF ar trebui să primească o singură primă, în funcţie de performanţa anuală, iar primele de performanţă să fie doar excepţii, pentru rezultate pe proiecte speciale.

 

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •