Sport

Din Liga Campionilor in Liga Nationala

Din Liga Campionilor in Liga Nationala
Din Liga Campionilor in Liga Nationala
Diana Carmen Florescu si Anamaria Duta

*Diana Carmen Florescu si Anamaria Duta, de la Larvik la Braila  vor arbitra meciul tur al finalei Ligii Campionilor si apoi meciul HC Dunarea – Oltchim*

Federatia Romana de Handbal a stabilit arbitrii care vor oficia la meciurile din etapa a XXI-a, penultima a editie 2012-2013 din Liga Nationala la handbal feminin. Runda va fi deschisa de meciul HCM Roman – CSM Ploiesti, care se va disputa miercuri 1 mai, de la ora 11.00, in Sala Polivalenta din Roman. Partida este una care poate decide in mod clar cea de-a opta echipa care va participa la Cupa Romaniei, cele doua echipe fiind clasate inaintea acestei etape pe locurile 8 HCM Roman, respectiv 9, CSM Ploiesti. Ambele echipe si-au schimbat banca tehnica in iarna, iar rezultatele s-au vazut, cel putin din punct de vedere al jocului, daca nu si al rezultatelor.

In aceasta etapa, HC Dunarea va intalni in polivalenta braileana, campioana ultimelor sapte editii de campionat, Oltchim Ramnicu Valcea, echipa aflata in pragul scindarii, dar cu titlul de campioana in buzunar inca din etapa a XX-a. Pentru acest meci au fost delegate doua arbitre de nivel international, Diana Carmen Florescu si Anamaria Duta. Cele doua vor veni la Braila pe 11 mai, dupa ce pe 5 mai vor arbitra meciul tur din finala Ligii Campionilor la handbal feminin, intre Larvik si Gyor. Delegarea celor doua la un joc de finala de Liga campionilor este o recunoastere a valorii lor, si a arbitrajului romanesc de handbal. Delegarea acestora la meciul de la Braila arata importanta cu care este tratat meciul cu Oltchim, mai ales acum, cand HC Dunarea inca mai spera sa incheie sezonul pe locul 3.

meciul tur Oltchim- Dunarea Braila
meciul tur Oltchim- Dunarea Braila

Un dublu esec, sau chiar obtinerea unui singur punct in ultimele doua etape, acasa cu Oltchim si in deplasare la HC Zalau, ar scoate echipa pregatita de Cristian Cezar Preda si Viorel Alexandru din cartile pentru cupele europene, ramanandu-le doar varianta- Cupa Romaniei. In editia 2013-2014, primele doua clasate in Liga Nationala, Oltchim si HCM Baia Mare, vor juca in Liga Campionilor, iar ocupantele locurilor 3 si 4 vor juca in Cupa EHF. A cincea echipa care va reprezenta Romania in cupele europene va fi castigatoarea Cupei Romaniei, sau echipa cea mai bine clasata in Cupa, in afara echipelor care au terminat Liga Nationala pe locurile 1-4.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.