Sport

Diana Axinte ramane la Braila inca doi ani

Diana Axinte ramane la Braila inca doi ani

Diana Cristina Axinte a semnat prelungirea contractului cu HC Dunărea și va juca pentru echipa brăileană și în următoarele două sezoane.

Născută la Brăila, pe 16 ianuarie 1996, Diana Axinte a început handbalul la LPS Brăila și a fost campioană națională cu echipa de junioare III și junioare IV în 2009 și vicecampioană naționala la junioare III în 2010, când a fost golgetera turneului final și a fost desemnată cel mai bun coordonator de joc. În anul 2011 s-a clasat pe locul 4 cu echipa LPS Brăila la turneul final al junioarelor III, fiind desemnata din nou cel mai bun coordonator de joc si golgetera turneului final. În anul 2013 a suferit prima accidentare gravă, la o convocare la lotul național de junioare, iar cariera ei a avut o pauză. Diana a fost una dintre componentele de bază ale echipelor naționale de cadete și junioare ale României până la accidentările suferite și operațiile la ligamente.

Debutul oficial s-a consemnat pe 1 martie 2013, la meciul HC Dunărea Brăila – HCM Baia Mare 26-18 (17-11), când a și marcat un gol pentru echipa brăileană, care-l avea atunci ca antrenor principal pe Viorel Alexandru, cel care i-a fost antrenor și la LPS Brăila. În 2015 s-a calificat cu echipa de tineret a României la campionatul European U19

Diana Axinte are 6 meciuri la naționala de junioare a României, pentru care a marcat 8 goluri, iar la naționala de cadete, unde a debutat pe 16 decembrie 2011, a adunat 24 de meciuri în care a marcat 232 de goluri, fiind golgetera echipei naționale de cadete în perioada în care a evoluat la aceasta categorie de vârstă.

”Mai aveam contract cu clubul pe un an și am decis să prelungesc pe încă un sezon, urmând ca în următorii doi ani să joc tot pentru Dunărea Brăila. Sunt acasă și pentru mine asta este cel mai important. Este greu să te desparți de echipa ta de suflet. Îmi doresc să fie un sezon bun. În primul rând vreau să fiu sănătoasă și să scap de ghinionul accidentarilor. Voi munci mult, așa cum am făcut de fiecare data și împreună cu întreg lotul îmi doresc să avem rezultate notabile. Îi aștept pe brăileni la meciuri pentru că avem nevoie de susținerea lor”, a declarat Diana Axinte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •