Actualitate

Diacomatu retinut de procurorii DNA

Diacomatu retinut de procurorii DNA
Diacomatu retinut de procurorii DNA
Diacomatu retinut de procurorii DNA

Fostul candidat la funcția de președinte al CJ Brăila, Sergiu Ionuț Diacomatu, și omul de afaceri Mihai Rotaru, au fost reţinuţi, joi, de DNA într-un dosar privind o despăgubire de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren din municipiul Piteşti, care i-a fost acordată de comisia ANRP din care făcea parte și Diacomatu, omului de afaceri. În acelaşi dosar a fost adus cu mandat la DNA şi deputatul PNL Ioan Oltean, care a fost ridicat de procurorii DNA de la aeroport şi dus la audieri.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis un mandat de aducere pe numele lui Mihai Rotaru, pentru a da declaraţii despre o despăgubire de 108.932.000 de lei, care i-a fost acordată de Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, pentru un teren din Piteşti, în perioada în care şefa comisiei era Crinuţa Dumitrean, numită în funcție la propunerea lui Ioan Oltean.

Procurorii DNA i-a audiat  tot joi, şi pe Lăcrămioara Alexandru, Rodica Constantinovici, Sergiu Diacomatu şi Cătălin Florin Teodorescu, toţi fiind foşti membri ai comisiei ANRP. Lăcrămioara Alexandru a fost în ANRP ca reprezentant al Ministerului Finanţelor, Rodica Constantinovici a fost secretar de stat în Ministerului Justiţiei, Sergiu Diacomatu şi Florin Teodorescu au fost vicepreşedinţi ai ANRP.

În aceeaşi cauză sunt vizaţi şi Crinuţa Dumitrean, Remus Baciu şi Marko Attila, care au fost în comisia de la ANPR ce a aprobat solicitarea de despăgubire a lui Mihai Rotaru, au precizat sursele citate.

Mihai Rotaru a cumpărat drepturile litigioase pentru terenul din Piteşti de la o persoană care se judeca de opt ani cu Primăria Piteşti şi nu a reuşit să primească despăgubiri. La şase luni după ce a cumpărat drepturile litigioase pentru acel teren, Rotaru a primit de la ANPR o despăgubire de 108.932.000 de lei.

Într-un alt dosar privind despăgubiri ilegale de la ANRP, cunoscut ca „Bica 1”, sunt judecaţi, pentru abuz în serviciu, opt foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor – fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în calitate de fost reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Cei opt foşti membri ai Comisiei din ANRP sunt acuzaţi că i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •