Administratie

Detinuti selectati pentru a participa la Bursa Locurilor de Munca

Detinuti selectati pentru a participa la Bursa Locurilor de Munca
Detinuti selectati pentru a participa la Bursa Locurilor de Munca
Detinuti selectati pentru a participa la Bursa Locurilor de Munca

 Mai multe persoane private de libertate din Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti au fost selectate pentru a participa maine, 19 aprilie, la Bursa Locurilor de Munca, gazduita de Sala Polivalenta „Danubius”, eveniment organizat de Agen?ia Jude?eana pentru Ocuparea For?ei de Munca Braila.

Persoanele private de libertate care vor discuta cu angajatorii sunt in executarea unei pedepse in regim deschis, aflandu-se in apropierea termenului de a fi discutate in comisia de propuneri pentru liberare conditionata. Detinutii selectati sunt din randul celor apti pentru munca din punct de vedere medical, calificati profesional intr-o meserie si, pe durata detentiei, s-au implicat in mod constant in activitatile lucrative desfasurate in interesul locului de detinere. De asemenea, o parte dintre acestia participa in prezent la cursuri de calificare profesionala ori au absolvit un astfel de curs in penitenciar.

„Coordonata esentiala a reintegrarii pe piata muncii, formarea profesionala este una din directiile importante in procesul de interventie recuperativa a celor care executa o pedeapsa privativa de libertate. In acest sens, anul trecut, 102 persoane private de libertate au absolvit cursuri de calificare profesionala in domeniile tamplarie, frizerie, tamplarie P.V.C., brutarie , morarit si constructii. La ora actuala, peste 50 de minori si tineri din P.M.T. Tichilesti urmeaza cursuri de calificare in specializarile amintite”, a declarat directorul Penitenciarului Tichilesti, subcomisar de penitenciare Jenie-Gianina Craciun.

Cu acest prilej reprezentantii penitenciarului vor face cunoscuta si oferta de servicii si de forta de munca speciala ce pot fi puse la dispozitia eventualilor beneficiari sau angajatori.

Participarea persoanelor private de libertate la Bursa Locurilor de Munca urmareste sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate.

Bursa Generala a Locurilor de Munca de vineri, 19 aprilie, organizata de AJOFM Braila, vine cu o oferta de 412 locuri de munca, puse la dispozitie de 70 angajatori, din 1.720 contactati de AJOFM pentru aceasta actiune.

Locurile sunt in urmatoarele domenii: fabricarea articolelor de imbracaminte (34,2 %), agricultura (15,7%), industrie alimentara (8,4 %), constructia de nave si structuri plutitoare (7,9%), comert (6,9 %), fabricarea de masini si utilaje (6,4%), activitati de telecomunicatii prin retele cu cablu (4,9 %), fabricarea de constructii metalice (4,4%), activitati profesionale, stiintifice si tehnice (2,5 %), hoteluri si restaurante (2,2%), constructii (2,0%), reparatii intretinere nave si barci (1,7 %), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (1,2 %), transport si depozitare (1,0 %),  diferenta regasindu-se in repararea masinilor si activitati ale agentilor si broker-ilor de asigurari.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.