Opinii - Comentarii

Despre politica si administratia locala

Despre politica si administratia locala
Despre politica si administratia locala
Despre politica si administratia locala

Fostul consilier judetean Danut Lungu isi exprima dezamagirea asupra faptului ca multi concetateni ii baga in aceeasi oala pe toti cei implicati in viata politica locala. Acesta spune ca nu trebuie judecati toti politicienii locali cu aceeasi unitate de masura, iar pentru a intelege exact cum functioneaza administratia publica locala face trimitere la legea administratiei publice (legea 215/2001), pentru a vedea ca, desi o parte a clasei politice se poate opune unor decizii, daca nu pot constitui o majoritate vocea lor nu se face auzita.

Comportamentul unor politicieni a facut ca electoratul sa-si piarda increderea in clasa politica, dar asa cum nu toti oamenii sunt la fel, nici politicienii nu sunt toti la fel si nu pot fi toti asimilati cu coruptia.

Danut Lungu, care a fost consilier judetean din 2008 pana in 2014, precizeaza ca cei alesi in urma unui vot uinominal(primar, presedinte) impreuna cu majoritatea din consiliu (formata din consilieri alesi pe liste de partid) sunt factori de decizie in administratie, pentru ca primarul sau presedintele de C.J. nu pot trece proiecte de hotarari daca nu sunt sustinuti de o majoritate. Lungu spune ca nu numai Gheorghe Bunea Stancu si Aurel Simionescu se fac vinovati de ceea ce s-a intamplat in Braila in ultimii ani, ci toti acei consilieri care au ajutat la formarea unei majoritati lejere in consilii, iar fara acesti consilieri, cei doi nu puteau trece acele proiecte de hotarari care erau facute in defavoarea cetatenilor si in avantajul lor.

[quote]As dori sa intelegeti ceva, dragi prieteni reali, prieteni virtuali, cunostinte si toti cei care citesc acest mesaj. Niciodata nu am spus ca sunt cel mai bun(sigur sunt oameni mai priceputi ca mine in toate domeniile) ori ca le stiu pe toate, niciodata nu am spus ca eu sunt cel mai corect, cel mai fara de pacate, am o varsta si oricat mi-am dorit sa nu gresesc, tot am gresit. Sunt dezamagit cand judecati toti politicienii locali cu aceeasi unitate de masura.
Va rog sa cititi legea administratiei publice(legea 215) ca sa intelegeti cum functioneaza consiliul local si judetean. Cei alesi(primar, presedinte) impreuna cu majoritatea( consilieri alesi pe liste de partid) formata in consiliu(municipal, judetean) sunt factori de decizie in administratie. Primarul, Presedintele de C.J. nu pot trece proiecte de hotarari daca nu sunt sustinuti de majoritate. Nu numai Stancu si Simionescu se fac vinovati, ci toti acei consilieri care au ajutat la formarea unei majoritati lejere in consilii(majoritatea este formata din jumatate +1 din numarul total de consilieri). Fara acesti consilieri, ei(Stancu&Simionescu) nu puteau trece acele proiecte de hotarari care erau facute in defavoarea cetatenilor si in avantajul lor. In sase ani de mandat de consilier judetean am fost impotriva majoritatii la acele proiecte de hotarari care nu erau clare si aveau alte interese decat cele ale cetatenilor.
Va rog, daca aveti acte pe care eu am semnat, acte pe care eu le-am sustinut, pentru un interes al meu sau ale altora, sa le faceti publice. Daca nu aveti, nu mai spuneti ca toti politicienii locali se fac vinovati de dezastrul din Braila si ca sunt hoti. Nu toti au sustinut jaful din administratia publica braileana.Consilierii minoritari nu aveau nici o putere de decizie.
Ca o dovada am sa redau textul petitiei din 2012, pe care am sustinut-o si semnat, eu si peste 10 000 de braileni. Multi dintre dumneavoastra ati crezut ca este doar o ”chestie electorala”. Astazi, dupa 4 ani se dovedeste ca cele spuse atunci au fost adevarate[/quote], a precizat Danut Lungu, care ataseaza postarii sale textul petitiei din ianuarie 2012.

”Trăim vremuri grele, vremuri de criză în intreaga lume. În aceste vremuri, primarul Simionescu, seful său de partid Bunea Stancu și consilierii locali trăiesc în lumi paralele. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, la propunerea primarului Simionescu din data de 30 ianuarie 2012, figurează un împrumut de 35 de milioane de lei, aproximativ 8 milioane de euro, acești bani fiind prevăzuți în mare parte ca finanțare pentru finalizarea lucrărilor pe Calea Dorobanților. Partea de cofinanțare a proiectului este prevăzută deja în bugetul Primăriei. Ceea ce omite, probabil cu rea-credință, să ne spună primarul este că acești bani sunt destinați, în realitate, pentru acoperirea penalizării de 25% primită de la instituțiile europene, penalizare cauzată de suspiciunile de fraudă în organizarea licitației și atribuirea lucrărilor către Tancrad SA, firma de casă a sa și a baronului Bunea Stancu, firmă ce câștigă toate contractele publice și a falimentat toți constructorii brăileni. Este revoltătoare graba primarului, acum, pe final de mandat, să împrumute acești bani, atâta timp cât mai sunt doar 3-4 luni pâna la alegeri, iar imprumutul se întinde pe 8 ani. Mai ales că vom înapoia băncilor aproximativ 44 milioane lei, fiecare cetățean activ al Brăilei urmând să dea înapoi 638 de lei, prin majorări de taxe și impozite locale. În loc să aștepte soluția din procesul cu instituțiile europene și să facă tot posibilul pentru a primi înapoi acești bani de la Uniunea Europeană, primarul iresponsabil preferă să amaneteze viitorul Brăilei și dezvoltarea orașului pe următorii 8 ani doar pentru a plăti cu maximă urgență acești bani către firmele de partid. Astfel, noi, brăilenii, ajungem sa suportăm indirect costurile campaniei electorale a acestor 2 indivizi ce doresc să ne conducă destinele pentru alți 4 ani! Oameni buni, ajunge! Numai împreună, prin semnăturile noastre, îi putem forța pe acești indivizi să oprească ruinarea viitorului acestui oraș.”, se arata in petitia din anul 2012.

Danut Lungu spera ca cetatenii sa inteleaga exact cum functioneaza administratia publica, in care primarul sau presedintele C.J. nu pot face nimic fara votul unei majoritati a consilierilor locali sau judeteni, majoritate formata de regula in jurul partidului din care acesta face parte.  

”Daca nu cunoasteti cum functioneaza administratia publica locala, daca nu va informati bine inainte de a decide pe cine sa votati, nu sunt sanse sa se schimbe ceva in Braila”, a incheiat Lungu postarea sa pe un site de socializare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •