Sport

Derby-ul brailean al Ligii a 3-a, incheiat cu victoria Chiscaniului si 3 cartonase rosii

Derby-ul brailean al Ligii a 3-a, incheiat cu victoria Chiscaniului si 3 cartonase rosii

Vineri după amiază, pe terenul din Chiscani, a avut loc derby-ul brăilean din Liga a 3-a, între Sportul Chiscani și Victoria Traian. A fost un meci al orgoliilor, cu mulți nervi și trei cartonașe roșii, pe care Sportul Chiscani l-a câștigat cu 2-0 (0-0). Echipa lui Georgel Pascu încă mai speră că se poate salva de la retrogradare, dar depinde de rezultatele celor de la Agricola Borcea.

Victoria Traian a venit la Chiscani să-și vândă scump pielea și a avut un început de meci bun, în care și-a creat și câteva ocazii de gol în urma unor lovituri libere din preajma careului. În minutul 9 Costel Roșu a executat o lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta, pe colțul scurt, dar Constandache a reușit să respingă în lateral. Un minut mai târziu Costache a executat o lovitură liberă și a șutat pe poartă, Tunea a respins în față, iar Bălan din 7-8 metri a șutat în portar și mingea a ieșit în corner.

În minutul 15 Costel Roșu a executat o lovitură liberă din apropierea colțului terenului și a centrat la bara a doua, de unde Bordei a reluat cu capul, dar Constandache a reținut. În minutul 17 Iordache a avut o acțiune personală pe partea stângă, dar mingea centrată de acesta a căzut pe plasa de sus a porții. În minutul 21 Roșu i-a trimis o pasă în adâncime lui Pavel, care a șutat de la 18 metri, dar portarul gazdelor a reținut.

În minutul 30 Pavel l-a faultat în apropiere de centru terenului pe S. Crăciun, acesta din urmă a ripostat și arbitrul partidei i-a acordat acestuia din urmă cartonașul roșu.

În minutul 33 G. Costache a șutat de la circa 22 de metri, iar Tunea a respins în corner. În minutul 40 Roșu a fost faultat de Bălan la 20 de metri de poarta Chiscaniului. Tot fostul jucător al Daciei Unirea Brăila a executat lovitura liberă, pe lângă zid, dar portarul a reținut de lângă bară. Două minute mai târziu, tot Roșu a șutat de la circa 22 de metri, dar din nou Constandache a fost la post.

În minutul 45+1 Roșu a executat o lovitură de la colț de pe partea dreaptă, dar Pavel a reluat din careu puțin peste poartă. În minutul 45+1 Roșu a fost faultat la circa 27 de metri de poarta gazdelor și Nicu Bălan a executat lovitura liberă, dar a șutat în zid și astfel prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

Sportul Chiscani a început mai ofensiv repriza a doua, având nevoie de victorie în acest meci. În minutul 47 Ionuț Cristian a scăpat singur spre poarta oaspeților, dar a fost faultat din spate de V. Popa, care a văzut și el cartonașul roșu. Lovitura liberă a fost executată de Costache, care a șutat în zid și mingea a ieșit în corner. Lovitura de la colț a fost executată de I. Cristian, iar Căldăraru a reluat cu capul din 5-6 metri, puțin peste poartă.

În minutul 51 Iordache a făcut o cursă pe partea dreaptă și a trimis în careu, de unde Ionuț Cristian a reluat în poartă, pe lângă portarul Tunea, 1-0 pentru Sportul Chiscani. În minutul 58, la o acțiune de atac a gazdelor, I. Cristian i-a pasat lui Căldăraru, care a șutat peste poarta lui Tunea. În minutul 59 putea fi 2-0, dar mingea lobată de I. Cristian peste Tunea a fost scoasă de pe linia porții de Alpărean. În minutul 62 tot Cristian a primit o pasă în adâncime, a intrat în careu, dar Tunea l-a blocat și Alpărean a degajat din nou, îndepărtând pericolul.

Ofensiva gazdelor a continuat și în minutul 63 Ndigwe a șutat din interiorul careului, lateral stânga, la colțul lung, însă mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 67 Cristian a pasat în marginea careului pentru Iordache, dar acesta a fost deposedat de Alpărean. Oaspeții au ripostat un minut mai târziu, dar șutul lui Enache de la 18 metri a treut pe lângă poarta lui Constandache.

În minutul 71 Cristian l-a driblat pe Tunea și a pasat în centrul careului la Ndigwe, dar șutul acestuia a fost blocat și mingea a ieșit în corner. Un minut mai târziu Gigel Bordei a șutat de la 18 metri, dar Constandache a reținut fără probleme. În minutul 74 G. Costache a executat o lovitură liberă și a centrat în careu, dar Cristian a trimis cu capul peste poartă.

În minutul 82 gazdele au rămas în nouă jucători, după ce Costache a primit și el cartonașul roșu pentru un fault la 22 de metri. Lovitura liberă a rămas însă fără rezultat. În minutul 85 I. Cristian a scăpat singur spre poarta celor de la Traian, iar Tunea a ieșit în afara careului și l-a faultat pe atacantul gazdelor. Cristian a executat lovitura liberă, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

În minutul 90+1 Cristian a insistat la o minge la marginea careului, în lateral stânga, a trimis apoi în careu, de unde Mădălin Pascu a reluat în poartă, din 4-5 metri, 2-0 pentru Sportul Chiscani, rezultat care avea să fie înregistrat și la finalul jocului.

Sportul Chiscani: Constandache – G. Bălan, Boga, Pârlog, G. Preda (min. 74 M. Pascu), Căldăraru, G. Costache, M. Iordache, S. Crăciun, E. Ndigwe (min. 89 G. Chihaia), I. Cristian (min. 90+2 S. Techiu).

Victoria Traian: Tunea – N. bălan, Alpărean, V. Popa, Toma, C. Roșu, P. Ioan, G. Bordei, I. Bogoș (min. 46 Martinescu), Enache, Pavel.

Sportul Chiscani a acumulat 18 puncte și a urcat pe locul 11, iar etapa viitoare va juca în deplasare la Farul Constanța. Victoria Traian a rămas cu 3 puncte, pe ultimul loc în clasamentul seriei a II-a din Liga a 3-a, iar în ultima etapă va juca pe teren propriu cu Unirea Slobozia.

Celelalte rezultate înregistrate în meciurile jucate vineri în seria a II-a din Liga a 3-a au fost:

FC Voluntari 2 – Axiopolis Sport Cernavodă 2-1 (0-0).
FCSB 2 – CSM Râmnicu Sărat  5-0 (3-0).
Metalul Buzău – Delta Dobrogea Tulcea 2-1 (1-1).

Sâmbătă, de la ora 18.00, se joacă meciurile:

Unirea Slobozia – Agricola Borcea
ACSM Olteniţa – ASSCS Farul Constanţa
Înainte Modelu – Progresul Spartac

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •