Politica

Deputatul Vasile Varga isi indeamna colegii din CLM sa reintroduca proiectul eliminarii taxei pe apa de ploaie

Deputatul Vasile Varga isi indeamna colegii din CLM sa reintroduca proiectul eliminarii taxei pe apa de ploaie

Într-o conferință de presă organizată vineri la sediul PNL Brăila, liberalii și-au prezentat succesul echipei care a dus la modificarea legislativă privind posibilitatea eliminării taxei pe apa pluvială din facturi.

Deputatul Vasile Varga, alături de deputatul Antoneta Ioniță și alți 29 deputați PNL, un deputat PMP, patru deputați ai minorităților naționale și 3 senatori PNL au inițiat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr.241/2006 şi abrogarea alin.(2) al art. III din Legea nr.224/2015 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr.241/2006. Proiectul a fost votat săptămâna trecută de Camera Deputaților cu 258 de voturi pentru și 24 de abțineri (23 de la deputații USR și unul al liberalului Cătălin Predoiu). Proiectul a fost votat și de parlamentarii PSD Mihai Tudose și Nicu Niță, iar Emilia Meiroșu (ProRomânia) nu a  fost prezentă la vot.

Deputatul Vasile Varga i-a îndemnat pe colegii liberali din Consiliul Local Municipal, să refacă proiectul de hotărâre privind eliminarea taxei pe apa de ploaie și să aibă în vedere ca aceasta să fie introdus cât mai curând pe ordinea de zi. Acesta a spus că un argument solid în susținerea proiectului în Parlament au fost și cele circa 17.000 de semnături strânse în Brăila de echipa PNL, pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie.

Noua lege care urmează să fie trimisă la promulgare la președintele Iohannis introduce la art. 31 al Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr.241/2006 două aliniate, care au următorul cuprins:

(23) Costurile generate de colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apelor pluviale sunt suportate de utilizatorii serviciului.
(24) Prin excepţie de la prevederile alin. (23), autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale pot adopta hotărâri pentru scutirea populaţiei de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale cu suportarea din bugetul local, în limita disponibilităţilor şi a sumelor alocate cu această destinaţie.

Acum liberalii brăileni așteaptă reacția primarului Marian Dragomir față de posibilitatea legală de eliminare a taxei pe apa de ploaie, având acum și cadru legislativ.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •