Economie

De la 1 martie se depun cererile unice in vederea obtinerii subventiilor

De la 1 martie se depun cererile unice in vederea obtinerii subventiilor
Informare APIA
De la 1 martie sedepun cererile unice in vederea obtinerii subventiilor

Functionarii agentiei fac un apel la fermieri sa se prezinte la birourile APIA conform programarilor, pentru a se evita aglomeratia, fapt ce ar ingreuna si activitatea de primire a cereilor.

Marti, 1 martie s-a deschis o noua campanie de depunere a cererilor unice de plata, fermierii fiind asteptati de la aceasta data la sediile birourilor teritoriale al APIA, conform programarilor primite. Functionarii agentiei au facut un apel la fermieri sa respecte aceste programari pentru a evita aglomeratia, reamintindu-le acestora ca termenul limita pana la care pot depun cererile fara penalitati este 16 mai, astfel ca acestia au la dispozitie timp suficient.

 „Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii, este necesar ca fermierii sa se prezinte la data si ora la care sunt programati, deoarece termenul limita de depunere a cererii de plata este 16 mai 2016 inclusiv, fara penalitati si 10 iunie 2016 cu penalitati 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Recomandam fermierilor sa se conformeze acestei programari facute de institutie pentru a evita aglomerarea din ultimele zile de depunere si pentru a nu ingreuna procesul de primire a cererilor unice de plata”, se arata intr-un comunicat al APIA.

Dupa depunerea cererilor unice de plata la APIA, fermierii pot aduce modificari intr-un termen fixat de Ordinul 249/2016, pana la care nu se aplica nici o penalizare.
Modificarile cererilor unice de plata se depun la APIA pana la data de 31 mai 2016 inclusiv, fara aplicarea de penalitati. Fermierii pot depune modificari ale cererii unice de plata dupa data de 31 mai, pana la data-limita de depunere a cererilor unice de plata, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul daca modificarea cererii unice de plata ar fi fost depusa pana la data de 31 mai 2016.
Cererea unica de plata se depune la centrele judeţene ale APIA, pentru fermierii care solicita la plata o suprafata de peste 50 de hectare de teren agricol si la centrele locale ale APIA, pentru fermierii care solicita la plata o suprafata de pana la 50 de hectare de teren agricol.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •