Politica

Dănăilă: CUP Dunărea nu încasează decât jumătate din apa pe care o pompează în sistem, restul fiind pierderi

Dănăilă: CUP Dunărea nu încasează decât jumătate din apa pe care o pompează în sistem, restul fiind pierderi

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, este indignat de faptul că cei de la CUP Dunărea au venit cu varianta de a livra apa cu program în 41 de localități din județ. Dănăilă a făcut referire la adresa trimisă către aceste primării, prin care le înștiința că din cauza secetei va livra apă potabilă cu program, mai exact, 8 ore pe zi, în localitățile respective.

Conducerea CUP Dunărea a revenit asupra deciziei și a anunțat că va livra apă 24 de ore din 24 în tot județul, însă liderul liberal consideră că dacă nu se făceau publice aceste informații, furnizorul de apă ar fi redus programul de furnizare a apei.

Dănăilă a declarat că managerul CUP Dunărea, Silviu Mangiurea, „încearcă să dezinformeze opinia publică și încearcă să evite respectarea contractului de mandat care doar ce i-a fost prelungit și a Regulamentului de organizare și funcționare a acestei societăți, care, având monopol, are niște obligații față de clienții săi. În afară de faptul că apa potabilă facturată nu este potabilă în multe localități din județ și în loc să fie facturată cu 1,7 lei/mc, este facturată cu 4,7 lei/mc, mai vine și această problemă. În momentul în care oamenii deja s-au branșat la rețeaua de apă în județ, au renunțat la fântânile vechi sau la puțurile pe care le aveau, vin acum cei de la CUP Dunărea și vor să restricționeze accesul la apa potabilă.

Motivul pentru care CUP Dunărea a făcut această hârtie și a comunicat că va sista furnizarea apei în regim continuu a fost seceta. Ei, practic, au invocat seceta.

Prizele de apă pe care le are CUP Dunărea și puțurile pe care le folosește în județ sunt toate funcționale și nu există niciun fel de probleme cu privire la cantitatea de apă. În realitate, problema la CUP Dunarea este una cu cheltuielile pe care le are această societate care a angajat foarte mulți membri PSD și care acum nu poate gestiona la bilanțul lunii a șasea rezultatul financiar, pentru că ei trebuie să iasă pe profit. Și au două variante: ori sistează apa în județ, ori măresc prețul la apă. Pentru că în realitate, CUP Dunărea nu încasează decât jumătate din apa pe care o extrage. Deci pentru fiecare metru cub de apă pe care CUP îl extrage și-l tratează și-l pompează, jumătate reprezintă pierderi și jumătate reprezintă suma încasată de la consumatori. Dacă CUP Dunărea nu ar mai avea cheltuielile astea, noi n-am mai fi obligați să plătim prețul apei atât de mare și nu ar trebui să ne așteptăm ca în următorii ani prețul apei să crească” a spus Alexandru Dănăilă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •