Administratie

Daea mulțumit de lucrările la sistemele de irigații de la ANIF Brăila Sud

Daea mulțumit de lucrările la sistemele de irigații de la ANIF Brăila Sud

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost miercuri prezent în județul Brăila pentru a urmări starea lucrărilor la canalele și stațiile de irigații și popmare de la Spiru Haret, Lacu Rezii și Viziru. Încălțat cu cizme de cauciuc, Daea a coborât în stația de pompare, în canalul de irigații aflat în plin proces de reabilitare, dar și în câmpul pregătit pentru lucrările de primăvară. 

Urmărim executarea lucrărilor de irigații în șantierele deschise. Avem 40 de șantiere deschise. Anul acesta vom mai deschide 30. Iată cum ne desfășurăm activitatea, pe baza programului de guvernare pe care l-am pregătit.
Un obiectiv important al țării este reabilitarea sistemului de irigații. În spiritul acestei decizii politice am construit programul de guvernare, am alocat sume importante de la bugetul statului pentru refacerea sistemului de irigații, pe partea asta principală, înțelegându-se stațiile de pompare, de repompare”, a declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a vorbit și despre reabilitarea sistemului secundar de irigații, care va fi realizată cu fonduri europene, în valoare de 436 milioane de euro.

Petre Daea a spus că lucrurile merg foarte bine în ceea ce priveşte reabilitarea staţiilor de pompare şi a canalelor de irigaţii. Acesta a promis că anul viitor va fi în funcţiune tot sistemul de irigaţii de pe Terasa Viziru care va putea deservi irigarea pentru 320.000 hectare. În ceea ce priveşte seceta pe care meteorologii o anunţă pentru acest an ministrul a afirmat că ar putea fi unul dificil, dar fermierii ştiu ce au de făcut. De altfel, în drum spre unul dintre canalele de irigații unde se lucra la turnarea betoanelor, acesta s-a întâlnit cu câțiva agricultori care acţionau cu o grapă de mari dimensiuni pentru a obtura capilaritatea solului şi a menţine astfel cât mai mult timp umiditatea existentă.

Interesant este faptul că în vizita s-a la sistemele de irigații de la Spiru Haret, Lacu Rezii și Viziru, Daea a fost însoțit doar directorul ANIF Vasile Turcitu și alți reprezentanți ai ANIF și de directorul Direcției Agricole Brăila. La întâlnirea cu acesta nu au fost prezenți nici de prefectul sau subprefectul județului Brăilei, dar nici de preşedintele Consiliului Judeţean. În schimb au fost prezenți primarii din comunele Stăncuţa şi Berteştii de Jos şi câţiva fermieri, care i-au prezentat câteva dintre problemele cu care se agricultorii din acea zonă se confruntă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •