Sport

Dacia Unirea pierde la Sportul Snagov si ramane la 6 puncte de locurile care duc la salvarea de la retrogradare

Dacia Unirea pierde la Sportul Snagov si ramane la 6 puncte de locurile care duc la salvarea de la retrogradare

Dacia Unirea Brăila nu a mai reeditat evoluția bună din etapa trecută, când au învins pe teren propriu pe Chindia Târgoviște, și au pierdut restanța din deplasare cu Sportul Snagov cu scorul de 1-3. 

Debutul meciului jucat pe stadionul din Ștefănești a fost unul anost, cu multe faulturi și pase greșite și fără faze periculoase la cele două porți. În minutul 10, după o perioadă de dominare teritorială a gazdelor, Brăila a obținut o lovitură liberă la peste 30 de metri, pe care Anghelina a executat-o direct spre poartă, dar mingea s-a dus mult peste poarta celor de la Snagov. Un minut mai târziu Dima a centrat de pe dreapta, dar Lică a respins din fața lui Banyoi. În minutul 17 Alin Manea a șutat de la 23 de metri uşor lateral stânga, la prima bară, însă Iacob a reţinut fără probleme.

În minutul 20 Bustea a trimis în careu, către colţul lung, însă Botaş a ieșit şi a reţinut, iar în minutul 29 același jucător a reluat cu capul spre poartă, dar Botaş a prins fără probleme. În minutul 31 Gojnea a executat un corner de pe dreapta şi Stănciulescu a respins din a doua încercare, după ce prima dată a luftat în faţa careului mic. Un minut mai târziu Costache trage din afara careului, mingea e deviată şi se duce în corner.

În minutul 37 gazdele au reușit să deschidă scorul. Huiban a centrat de pe dreapta și Bustea a încearcat o foarfecă în 6 metri, dar a dat pe lângă minge, care a ajuns la Ferfelea. Fostul jucător al Sportului studențesc și al Universității Craiova a pasat din cădere printre trei brăileni către Cristian Bustea, iar mijlocaşul gazdelor a preluat şi a trimis pe lângă Ghiocel, la bara din stânga lui Botaş, 1-0 pentru Snagov.

În minutul 43 Dacia Unirea a egalat. Manea a avut o incursiune în careu, în flancul stâng, a centrat la bara a doua, Dushkaj a retrimis cu capul în faţa porţii, iar de acolo Andrei Banyoi a împins mingea în plasă, cu genunchiul, printre Iacob şi un fundaş al gazdelor și la pauză s-a intrat la scorul de 1-1.

Repriza secundă a început la fel de prudent ca și prima, cu rare acțiuni periculoase la cele două porți. În minutul 49 Bustea a centrat în careu dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, însă Botaş a reţinut. În minutul 53 Manea a șutat din colțul careului, dar peste poartă. În minutu 62 putea fi 2-1 pentru Brăila, dar șutul lui Dushkaj din 10 metri lateral dreapta a lovit transversala, apoi mingea a revenit în teren. Dar cei care aveau să marcheze au fost ilfovenii, un minut mai târziu. Bustea a centrat în careu dintr-un corner de pe dreapta, Dushkaj deviază cu capul către colţul lung, dintr-un duel cu Costache, şi Viorel Ferfelea a pus latul din 6 metri şi a înscris simplu, 2-1 pentru Snagov.

Brăilenii au sperat că pot reveni în meci și să obțină egalarea, dar fără a pune în pericol poarta apărată de Iacob. În minutul 90+2 Covaciu a centrat în careu, dar portarul gazdelor a ieșit și a reținut iar în minutul 90+4 Al. Pop nu a ajuns la o minge în careu și a irosit o oportunitate de a egala. Cei care aveau să înscrie au fost tot jucătorii gazdelor, în minutul 90+6. Bustea nu poate prelua cu capul în flancul stâng, după o minge trimisă la bătaie, însă din spate a venit în viteză Stelu Costache, care a pătruns în careu după ce a trecut de Ghiocel şi a înscris cu un șut plasat pe lângă portarul Botaş, 3-1.

Sportul Snagov: Fl. Iacob – S. Costache, Lică (D. Munteanu 46′), I. Şerban, Bg. Stancu – Al. Radu, Ferfelea, Borţoneanu – Bustea, Gojnea (Jamali 46′), Huiban (Tazouti 83′). Antrenor: Valeriu Răchită

Dacia Unirea Brăila: Botaş – Al. Gîţ, Stănciulescu, Ghiocel, Nicola – Anghelina – M. Dima (Ov. Covaciu 71′), Alin Manea (Gab. Niţă 60′), Dushkaj, Vitan – Banyoi (Al. Pop 46′). Antrenor: Alin Pânzaru.

După acest meci Dacia Unirea rămâne cu 25 de puncte și îşi păstrează poziţia a 18-a în clasament, fiind la egalitate cu „lanterna roşie” Pandurii Tg. Jiu.

În etapa a 29-a Dacia Unirea Brăila va juca duminică, tot în deplasare, cu Metaloglobus București.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •