Sport

Dacia Unirea pierde acasa cu CS Afumati si isi complica sansele de salvare de la retrogradare

Dacia Unirea pierde acasa cu CS Afumati si isi complica sansele de salvare de la retrogradare

Dacia Unirea Brăila a înregistrat a treia înfrângere consecutivă și și-a complicat din nou șansele de salvare de la retrogradare. Elevii lui Alin Pânzaru au fost dominați clar, cel puțin în prima repriză, dar puteau să obțină măcar un rezultat de egalitate cu CS Afumați, o echipă fără obiectiv, dar mult mai determinată să obțină cele trei puncte puse în joc. CS Afumați a câștigat la Brăila cu 2-1 și a urcat pe locul 4, în timp ce Dacia Unirea a rămas pe locul 15, cu 34 de puncte.

CS Afumați a început în ofensivă meciul, de parcă pentru ei erau vitale cele trei puncte, și în minutul 4 au avut prima mare ocazie de a marca. Avram a executat o lovitură liberă de pe partea stângă și a trimis în careu, Patriche a șutat spre poartă din 8 metri dar Botaș a respins în lateral până la Dedu, care a reluat peste poartă. În minutul 8 Olariu a scăpat pe partea stângă, dar a fost faultat la 25 de metri de poartă. Răzvan Avram a executat direct, dar mingea a trecut peste transversala porții lui Botaș. În minutul 9 Marius Dima a încercat un șut de la distanță, dar mingea a trecut pe lângă poarta oaspeților.

În minutul 12 Avram i-a pasat lui Vlad Tudorache, care a fost faultat în careu de Ghiocel și arbitrul Adrian Ilyeș a dictat penalty pentru CS Afumați. Mugurel Dedu a executat lovitura de pedeapsă pe jos, în dreapta, lângă bară, iar Botaş nu a ajuns mingea, 0-1 din minutul 13.

În minutul 19 putea fi 0-2. Onea a pătruns în careu pe partea dreaptă și a șutat din colțul careului mic, dar Botaș a avut o intervenție salvatoare și a respins mingea cu mâna, în lateral. Ofensiva oaspeților a continuat, brăilenii apropiindu-se rar de poarta oaspeților, fără să o pună în pericol. În minutul 22 Tudorache a șutat de la 16 metri puțin pe lângă poarta lui Botaș.

În minutul 24 Manea a executat o lovitură liberă de pe dreapta și a centrat în careu, dar Patriche a respins cu capul din fața lui Pop. În minutul 32 R. Avram a centrat în mijlocul careului, dar Stănciulescu a respins, mingea a ajuns la Olariu, care a șutat de la 23 de metri, dar Botaș a reținut de lângă bară.. În minutul 35 Nicola l-a oprit prin fault la 17 metri pe Avram. Tot mijlocașul oaspeților a executat lovitura liberă, dar mingea a lovit transversala și a ieșit în aut de poartă.

În minutul 38 Ciucureanu a șutat de ma marginea careului, puțin lateral stânga, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 45+1 Manea a fost faultat în partea dreaptă a atacului brăilenilor. Cubleșan a executat lovitura liberă și  atrimis la bara a doua, mingea a ajuns apoi în mijlocul careului mare, dar Avram l-a blocat pe Banyoi în momentul șutului și scorul la pauză a rămas 0-1.

În repriza secundă Dacia Unirea a intrat puțin mai determinată și a preluat ostilitățile pe teren, dar acțiunile ofensive n-au avut finalitate. În minutul 46, după o combinație la marginea careului cu Pop, Niță a centrat în careu, dar acolo nu se afla nici un coechipier.

În minutul 49 Dedu a șutat de la 20 de metri, dar Botaș a reținut. Un minut mai târziu Banyoi a șutat de la marginea careului și Marinescu a reținut. În minutul 53 Banyoi i-a pasat printre doi fundași adverși lui Pop, acesta  apătruns în careu, dar a intrat în unghi și șutul său a fost reținut de Marinescu.

În minutul 60 Manea a executat o lovitură de la colț de pe partea dreaptă, fundașii ilfoveni au scor la marginea careului, de unde Cubleșan a șutat în blocajul apărătorilor oaspeți, mingea a ajuns la Banyoi care a șutat de la 10 metri, dar mingea deviată de un fundaș s-a dus cu boltă spre poartă, dar a fost reținută de sub transversală de Marinescu. La faza imediat următoare Vasile a pătruns spre poartă și a șutat din marginea careului, dar Botaș a reținut în doi timpi.

În minutul 68, dezamăgit de ineficiența coechipierilor, Ghiocel a urcat în atac și a șutat de la aproape 30 de metri, însă mingea a trecut peste poartă. În minutul 70 Burlacu a șutat periculos de la 18 metri, lateral stânga, dar Botaș a fost pe fază și a reținut.

În minutul 74 Cubleșan a șutat cu stângul de ma marginea careului, mingea a fost deviată de un apărător al oaspeților și a ajuns la Al. Pop care rămas singur cu Marinescu a șutat la colțul lung și a egalat, 1-1. Golul le-a mai dat puțin curaj brăilenilor, iar în minutul 76 au trecut din nou pe lângă gol. Cubleșan a executat un corner de pe stânga, Al. Pop a prelungit cu capul pe spate pentru Gîț, care a reluat cu capul spre poartă, dar Marinescu a reținut.

În minutul 77 Patriche a fost ţinut de Gîţ în colţul din stânga al careului şi arbitrul a acordat lovitură liberă pentru oaspeți. Burlacu a executat pe colțul scurt, mingea a trecut prin zidul făcut de brăileni, dar Botaș a respins de lângă bară, cu prețul unei accidentări. În minutul 82 Tudorache a șutat de la 18 metri, dar portarul brăilena a reținut.

În minutul 88 Burlacu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, poziție centrală, și a trimis direct pe poartă, dar mingea a lovit transversala şi s-a dus peste poartă. Un minut mai târziu Cubleșan a șutat de la 22 de metri, dar mingea s-a dus peste poarta lui Marinescu.

În minutul 90+1 Perju a trecut de Niță și a centrat în careu, mingea s-a dus în dreapta, acolo unde Dorin Burlacu, nemarcat, a preluat şi a şutat puternic spre colțul lung. Ghiocel a încercat să degajeze de pe linia porții, dar a trimis mingea în propria poartă. Burlacu a fost cel creditat cu gol, pentru că balonul oricum intra în poartă și oaspeții au revenit în avantaj, 1-2.

În ultimele 3 minute de prelungiri brăilenii au atacat cu toate liniile, dar oaspeții s-au baricadat bine în preajma careului. În minutul 90+2 brăilenii au cerut penalty, la o centrare a lui Gîț în careu, reclamând că Patriche a lovit mingea cu mâna. La ultima fază a meciului, la o lovitură de colț de pe dreapta, executată de Manea, a urcat în careul oaspeților și portarul Botaș, dar centrarea mijlocașului brăilenilor a fost prea scurtă și Dedu a respins și CS Afumați a câștigat la Brăila cu 2-1, scor cu care pierduse patru din ultimele 5 deplasări.

Dacia Unirea: Botaş – Gîţ, Stănciulescu, Ghiocel, Nicola – Gab. Niţă, M. Dima ( min. 35 Ciucureanu), Anghelina (Min. 35 Cubleșan), Alin Manea – Al. Pop, Banyoi (min. 67 Dushkaj). Antrenor: Alin Pânzaru

CS Afumaţi: Marinescu – Onea, Robicek, Rz. Patriche, Perju – Vas. Olariu, Mug. Dedu, Vl. Tudorache – Rz. Avram (min. 46 D. Burlacu), Buduroi (min. 89 Al. Mitu), Şt. Vasile (min. 79 M. Manole). Antrenor: Vasile Neagu

În etapa a 35-a, Dacia Unirea Brăila va juca joi, 17 mai, de la ora 18.00, în deplasare la Dunărea Călărași, echipă deja promovată în Liga 1.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •