Sport

Dacia Unirea nu s-a facut de ras in prima etapa a Ligii a 2-a

Dacia Unirea nu s-a facut de ras in prima etapa a Ligii a 2-a

Dacia Unirea Brăila, cu o echipă încropită în ultimele trei săptămâni, a fost destul de aproape de a obține măcar un punct în meciul din etapa inaugurală a Ligii a 2-a. Lipsa de omogenitate, dar și perioada scurtă de pregătire s-a simțit la echipa brăileană, care se află încă în perioada de căutări.

Deși mulți considerau că echipa din Brăila va avea soarta celor de la Foresta Suceava (în sezonul trecut) în primele etape din campionat, jucătorii lui Gheorghe Barbu au fost la un pas să conducă pe Ripensia Timișoara, dar penalty-ul executat cu lejeritate de Liviu Gheorghe a privat echipa brăileană de a trece la conducere pe tabela de marcaj.

Ripensia a reușit să obțină cele trei puncte după un forcing în ultimele minute ale meciului, golul victoriei, marcat în minutul 86, fiind unul norocos. Mingea a lovit întâi bara și apoi a revenit în teren la jucătorul Timișoarei, care a marcat din 7-8 metri.

Totuși, pentru meciul cu Ripensia nu au putut fi utilizați cinci dintre jucătorii veniți în această vară. Camerunezul Bebey, francezii Djoko și Merville nu au primit la timp cartea verde, iar Silviu Crăciun și Marius Coți au fost suspendați. De altfel, Crăciun va fi suspendat și pentru meciul din etapa a II-a cu ACS Poli Timișoara, care se va juca duminică, 12 august, de la ora 12.30 și va fi transmis în direct de Digisport 1.

Paul Botaș nu a dorit să mai rămână la Brăila și a ales să plece la Daco-Getica București, unde a fost rezerva lui Gavrilaș în prima etapă, iar la Feussi s-a renunțat din cauza problemelor medicale pe care acesta le avea.

Meciul cu Ripensia a consemnat debutul în Liga a 2-a pentru jucătorul chinez Lu Yeufeng, care a marcat și golul echipei brăilene, dar și pentru fundașul stânga Darius Hâmpea, fundașul central Norris Ichim și mijlocașul central Andrei Pleșa. Raul Vitan a rămas și pentru acest sezon la Dacia Unirea Brăila, iar atacantul Roland Stănescu, născut pe 19 aprilie 1990, care a jucat ultima dată la Petrolul Ploiești, a semnat cu echipa lui Gheorghe Barbu, el având înainte de venirea la Brăila 33 de meciuri în Liga a 2-a, pentru FC Argeș, Minerul Motru și CS Balotești.

Pe lista de rezerve, pentru postul de portar, Dacia Unirea l-a avut pe Andrei Ghitun, născut în 2002, un produs al celor de la Luceafărul Brăila care în ultimii ani a jucat la juniorii de la Dinamo București. Celelalte trei rezerve neutilizate în meciul cu Ripensia au fost juniori născuți în anul 2000, din propria pepinieră.

Până la încheierea perioadei de transferuri, noua conducere a clubului va încerca să mai aducă câțiva jucători care să ajute la formarea unei echipe competitive pentru Liga a 2-a.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •