Sport

Dacia Unirea isi joaca mentinerea in Liga a 2-a la Arad

Dacia Unirea isi joaca mentinerea in Liga a 2-a la Arad

Dacia Unirea Brăila își joacă întreg sezonul sâmbătă dimineață, la Șiria, unde va întâlni în penultima etapă pe UTA Arad. Echipa antrenată de Alin Pânzaru trebuie să scoată cel puțin un egal dacă vrea să își păstreze șansele de menținere în al doilea eșalon și să obțină salvarea de la retrogradare în ultima etapă, cu Pandurii Târgu Jiu. Așadar, un succes al UTA-ei înseamnă retrogradare pentru brăileni.

Meciul dintre UTA și Dacia Unirea Brăila se joacă sâmbătă, de la ora 11.00, la Șirineasa, și nu va fi transmis de nici un post de televiziune. Telekomsport a ales să televizeze sâmbătă, de la ora 11.00 meciul CS Afumaţi – Metaloglobus Bucureşti, iar Digisport va transmite sâmbătă, de la ora 12.30 meciul Dunărea Călăraşi – Chindia Târgovişte. Duminică, de la ora 14.30, Telekomsport va transmite meciul CS Baloteşti – Academica Clinceni, iar meciul FC Hermannstadt – CS Mioveni se va juca joi, 31 mai, de la ora 17.30 și va fi transmis de Digisport 1.

Meciul dintre UTA și Dacia Unirea Brăila va fi condus la centru de Busi Cătălin din Râmnicu Vâlcea, ajutat de arbitrii asistenți Bălan Gheorghită din Piteşti și Zamfir Doru din Slatina. În tur, UTA s-a impus la Brăila cu 4-3 (2-1). Cu Busi la centru, Brăila are două victorii, două egaluri și 5 înfrângeri.

Directorul sportiv al Daciei Unirea, Sorin Frunză, care a revenit pe teren etapa trecută la 40 de ani și o lună, a promis că echipa nu va retrograda și totodată i-a transmis și un mesaj antrenorului arădenilor, Ionuț Popa, care se declarase surprins de victoriile brăilenilor cu Chindia și Academica Clinceni acasă, și în deplasare la Metaloglobus și la Mioveni.

 „Am un mesaj pentru nea’ Popică, care nu mi-a răspuns la telefon. Îl rog să-și vadă de treburile lui, de echipa sa, de familie, afaceri, bătrâneți și pensie și să nu-l intereseze prea mult cum câștigăm noi meciurile. Am citit că se întreba la un moment dat cum de Brăila a legat mai multe rezultate bune în acest retur și chiar ne-am mirat ce treabă avea dânsul cu noi”, spune Sorin Frunză.

Directorul sportiv al Daciei Unirea Brăila a spus că echipa a deplasat la Arad un lot de 20 de jucători, iar dacă antrenorul Alin Pânzaru va decide că este nevoie de prezența sa pe teren nu va ezita să îmbrace din nou tricoul și să lupte pentru echipă.

„Dacă am fi beneficiat de o finanțare permanentă, am fi avut și continuitate în prestații și rezultate. Apoi, au apărut toate acele scandaluri legate de jucători acuzați de blaturi și alte lucruri urâte ce și-au pus și ele amprenta pe randamentul nostru, așa că era pe undeva de așteptat să ajungem într-o situație aproape disperată cu două etape înainte de final. Dar, suntem pregătiți de luptă, atât mâine cu UTA, cât și cu Pandurii săptămâna viitoare”, a mai spus veteranul echipei brăilene

Programul din ultimele două etape al echipelor implicate în lupta pentru evitarea retrogradării:

Etapa 37, 26 mai, ora 11:00

Ştiinţa Miroslava – Luceafărul Oradea
UTA Arad – Dacia Unirea Brăila
CS Afumaţi – Metaloglobus Bucureşti
Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureş   3-0

Etapa 38, 2 iunie, ora 11:00

Metaloglobus Bucureşti – Dunărea Călăraşi
Dacia Unirea Brăila – Pandurii Târgu Jiu
Ripensia Timişoara – Ştiinţa Miroslava

Cu două etape înainte de final, patru echipe sunt angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării.

14.     Metaloglobus Bucureşti     36     11     8     17     37-51     41 pct.
15.     Pandurii Târgu Jiu     36     8     14     14     45-56     38
16.     Dacia Unirea Brăila     36     10     7     19     64-70     37
17.     Ştiinţa Miroslava     36     10     7     19     43-66     37
Foresta Suceava, ASA Tg. Mureș și Olimpia Satu Mare sunt retrogradate matematic.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •