Sport

Dacia Unirea invinsa cu 4-0 pe teren propriu de Pandurii Tg. jiu

Dacia Unirea invinsa cu 4-0 pe teren propriu de Pandurii Tg. jiu

Egalul de la Balotești și calificarea în șaisprezecimile Cupei României au dat o rază de speranță pentru suporterii fotbalului brăilean. După o primă repriză destul de bună, chiar dacă oaspeții au condus la pauză cu 1-0, speranțele se îndreptau spre repriza a doua, în care au jucat cu un om în plus. Repriza a doua a fost dezastru și Pandurii Tg. Jiu s-a impus la Brăila cu 4-0, marcând trei goluri în inferioritate numerică.

În chiar primul minut de joc Bebey a ratat o ocazie imensă de a deschide scorul. Victor Manu a centrat de pe stânga la marginea careului mic, dar Bebey, singur cu portarul la 7 metri de poartă, s-a încurcat în minge și fundașii oaspeților au degajat. În minutul 8 Bebey a luat o minge de la 40 de metri de poarta adversă, dar când a pătruns în careu și-a prelungit prea mult mingea și Cotolan a ieșit și a reținut. Un minut mai târziu oaspeții au replicat printr-un șut al lui Tudoran, blocat de Hamza. Meciul a intrat într-o perioadă anostă, cu multe faulturi la centru terenului, iar oaspeții au început să controleze jocul.

În minutul 17 după o lovitură liberă din preajma careului, Pandurii au obținut un corner de pe partea dreaptă. Tudoran a centrat perfect și Denis Brînzan, nemarcat, a reluat cu capul din 4 metri, în dreapta lui Avram, 0-1!

Oaspeții au rămas mai ofensivi și după deschiderea scorului.  În minutul 21 Pârvulescu a intrat în careu, dar șutul său a trecut peste poartă, deviată de Hamza. Un minut mai târziu Raiciu a șutat din interiorul careului, puțin pe lângă bara din stânga portarului Avram (video).

în minutul 37 Bebey a primit o pasă în adâncime de la Pleșa și a pătruns în careu, dar și-a prelungit prea mult mingea și Cotolan a ieșit și a reținut.

Un minut mai târziu Liviu Gheorghe i-a pasat la marginea careului lui Maxin, acesta a deviat pentru Pleșa, care a șutat de la 16 metri puțin pe lângă poartă.

În minutul 45+1 Niță a pătruns spre poarta oaspeților și a fost faultat la 17 metri de Vodă. Mijlocașul gazdelor a văzut al doilea ”galben” și a fost eliminat. Maxin a executat bine lovitura liberă, pe colțul scurt, dar Cotolan a scos de la vinclu în corner și rezultatul la pauză a rămas 0-1.

După pauză, în superioritate numerică, Dacia Unirea a fost de nerecunoscut. La o acțiune pe partea stângă, Lu l-a faultat în careu pe Tudoran și arbitrul a dictat penalty. A executat tot Tudoran, în stânga lui Avram, și a majorat diferența pe tabela de marcaj, 0-2.

Cinci minute mai târziu, Brînzan a trimis o pasă în diagonală pentru Pârvulescu, rămas nemarcat la marginea careului, iar acesta a șutat de la 14 metri, pe lângă Avram, ducând scorul la 0-3.

Brăilenii au alergat măcar pentru golul de onoare, dar pasele la adversar au predominat în jocul lor. Cei care puteau să mai înscrie au fost tot cei de la Pandurii.

În minutul 82 Blejea a intrat în careu și a șutat pe colțul scurt, dar mingea a lovit bara. În minutul 84 Raiciu a trimis o pasă de pe dreapta pe stânga pentru Pârvulescu, care a preluat și a trimis pe lângă portarul Brăilei, la colțul lung, 0-4!

În minutul 86, la un corner de executat de Ciucureanu, Hamza a reluat cu capul de la 10 metri, lobat, dar Cotolan a scos în lateral, de sub transversală.

Putea fi 0-5 în minutul 89, dar Pârvulescu, după ce l-a driblat pe Avram, a șutat prea slab, pe centru, și Hamza a scos mingea de pe linia porții. În al doilea minut de prelungiri Blejdea a trecut ca printre jaloane de apărătorii Brăilei, dar șutul său de la marginea careului a trecut puțin pe lângă poartă.

Dacia Unirea a pierdut al doilea meci consecutiv pe teren propriu, fără să înscri nici un gol.

Dacia Unirea Brăila: R. Avram – Gab. Niţă, B. Hamza, Moroianu, Manu – Pleşa (min. 62 Ciucureanu), Lu Yeufeng –  Maxin,  Liviu Gheorghe (min. 57 S. Le Metayer), R. Vitan,- B. Bebey (min. 66 S. Crăciun). Antrenor: Florentin Petre

Pandurii Tg. Jiu: Mih. Cotolan – Brînzan, D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Cenaj (min. 68 R. Gheorghe), Vodă, D. Pîrvulescu – Nsiah (min. 50 Trancă), Tudoran (min. 75 Blejdea). Antrenor: Adrian Bogoi.

După 7 etape Dacia Unirea rămâne pe locul 18, cu 3 puncte și golaveraj 5-20, dar ar putea să mai coboare un loc dacă Aerostar va obține măcar un punct în meciul de duminică cu Luceafărul Oradea. După această victorie Pandurii a urcat pe locul 3, cu 14 puncte, dar ar putea fi depășiți mâine de Sportul Snagov, petrolul Ploiești, dar și de U Cluj după meciul de luni.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •