Sport

Dacia Unirea învinsă cu 2-0 la Constanța

Dacia Unirea învinsă cu 2-0 la Constanța

Dacia Unirea Brăila a pierdut cu 2-0 (1-0), după un meci echilibrat, partida jucată în deplasare la SSC Farul Constanța. Plecați la Constanța în dimineața meciului, fotbaliștii antrenați de Florentin Petre nu au găsit încă omul de gol, care să fructifice situațiile de gol pe care și le creează.

În primul minut de joc Dragoș Mucuță a ratat cea mai mare ocazie de a marca a meciului. Adriano Van der Driest a primit o pasă lungă pe partea stângă și a trimis cu capul în mijlocul careului, dar Mucuță, singur cu portarul, de la 12 metri a șutat puternic mult peste poartă. În continuare meciul a fost unul echilibrat, cu o posesie mai bună a gazdelor, dar fără a-și crea mari ocazii de a marca.

În minutul 11, după o fază prelungită de atac a gazdelor, brăilenii respingând de câteva ori, gazdele au pornit o nouă acțiune ofensivă. Fotescu a pătruns pe dreapta, până la marginea careului și i-a pasat în lateral lui Al. Grigoraş, care a centrat în centrul careului, acolo de unde Georgian Păun, după ce l-a împins pe Leonard Coteț, a reluat din voleu, în stânga lui Raul Avram, 1-0.

În minutul 32 Twumasi s-a lovit la cap într-un duel aerian cu Hamza și a fost nevoie de intervenția ambulanței care l-a dus la spital pe jucătorul Constanței, la o fază la care fundașul brăilenilor a respins o minge, iar Twumasi a sărit în contratimp și cei doi s-au lovit cap în cap.

În finalul primei reprize Mucuță a fost vizat de o pasă pe culoar la marginea careului, dar jucătorul brăilean nu a ajuns la minge și portarul Popa a ieșit și a degajat și la pauză scorul a fost 1-0 pentru Farul.

Repriza secundă a fost la fel de echilibrată, dar cu o posesie mai bună a brăilenilor, fără ca aceștia să reușească să înscrie. Le Metayer și Bebey au avut două oportunități de a marca, dar cei care au mai marcat au fost gazdele. Andrei Pleșa a executat o lovitură liberă de ma 20 de metri, dar Popa a scos de sub transversală. În minutul 61, în urma unei lovituri de la colț Păun a centrat în careu şi Momodou Jallow a majorat scorul cu o lovitură de cap.

Au evoluat următoarele formaţii:

SSC Farul Constanța: M.. Popa – Sabangeanu, Doumbia, Kwadwo Twumasi (39 Roumadi), C. Zanfir (85 R. Licu) – M. Fotescu (75 Mbaka), Tudorică, G. Păun – Al. Grigoraş, N. Moise, Momodou. Antrenor Petre Grigoraş

Dacia Unirea Brăila: R. Avram – G. Niţă, A. Pleşa, B. Hamza (46 Moroianu), V. Manu – L. Coteţ (77 D. Hîmpea), Lu Yeufeng – Van den Driest, D. Mucuţă (46 Stephan Le Metayer), C. Ciucureanu – B. Bebey. Antrenor Florentin Petre

Am întâlnit un adversar dificil. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru cum s-au comportat pe teren în acest meci. Nu am ce să le reproşez băieţilor. Am venit la Brăila cu sufletul deschis, dar fără bani nu poţi face nimic”, a spus antrenorul Daciei Unirea Brăila, Florentin Petre.

Dacia Unirea a rămas pe locul 19, cu 8 puncte, iar în etapa viitoare, a XIX-a, va juca pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, miercuri, de la ora 14.00 pe stadionul Municipal din Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •