Sport

Dacia Unirea castiga cu 5-2 dupa ce in minutul 8 era cundusa cu 0-2

Dacia Unirea castiga cu 5-2 dupa ce in minutul 8 era cundusa cu 0-2

Dacia Unirea Brăila a reușit o revenire spectaculoasă după ce în minutul 8 era condusă cu 0-2 de Academica Clinceni și a câștigat cu 5-2, luând o gură de oxigen în lupta pentru salvarea de la retrogradare. 

Nici nu a început bine meciul și oaspeții au avut o primă incursiune periculoasă în careul brăilenilor, dar Ghiocel a trimis în corner. Barbu a executat lovitura de la colțul terenului de pe dreapta, direct în faţa careului mic, acolo unde Tiberiu Petriş, scăpat din marcaj, a trimis cu capul printre mâinile lui Botaş, sub transversală, 0-1. Brăilenii au încercat să iasă la atac și în minutul 8 au fost din nou surprinși descoperiți în apărare. La un contraatac pornit de la centrul terenului, Gliga i-a pasat pe culoar lui Florin Achim, care a pătruns în careu și a trimis mingea de la 10 metri pe lângă portarul Botaş, la colţul lung, 0-2.

În minutul 11 brăilenii au avut primul corner, dar nu reușesc să pună în pericol poarta oaspeților. Un minut mai târziu Gîț a șutat de la peste 25 de metri, dar prea slab pentru a-l învinge pe Vâlceanu, care a reținut fără probleme.

În minutul 18 brăienii au o nouă lovitură de la colț, de pe partea stângă. Cubleșan a trimis în colțul careului de 6 metri, la prima bară, Stănciulescu a reluat cu capul la colțul scurt, însă Vâlceanu a respins în față. Mingea a ajuns la Marius Dima la 5 metri de poartă, acesta s-a întors și a șutat la colţul scurt, printre picioarele portarului, 1-2.

În minutul 21 Manea a pătruns în viteză în careu, pe dreapta, a centrat din apropierea liniei de fund în mijlocul careului pentru Olimpiu Bucur, însă Răuţă a respins în corner de la prima bară. După corner, mingea a ajuns la Stănciuleascu, care i-a pasat în stânga, în careu, lui Olimpiu Bucur, dar acesta s-a aruncat ca în bazin de lângă Achim, cerșind un penalty, dar s-a ales cu cartonaș galben.

În minutul 25 Dacia Unirea a reușit să egaleze. Cubleşan  a pătruns pe partea stângă și a centrat la prima bară, de unde Bucur a trimis în spate și Alexandru Pop a trimis cu latul de la 8 metri lângă bara din dreapta lui Vâlceanu, 2-2.

În minutul 32 Manea a centrat în fața porții, dar portarul oaspeților a ieșit și a reținut din fața lui Cubleșan. În minutul 39 același jucător a ptruns în careu pe partea dreaptă și a încercat să centreze în fața porții, dar Achim a trimis în corner.

În minutul 40 Mihalcea a primit o pasă pe dreapta și a pătruns înspre centru, a trecut de Niță și a șutat de la 12 metri, spre colțul lung, însă Botaș a plonjat și a reținut. În minutul 43 Popescu a scăpat pe partea dreaptă și i-a pasat la marginea careului lui Petriș, dar acesta a șutat fără preluare peste poarta lui Botaș. În minutul 45 Gliga a fost faultat la 19 metri lateral dreapta de Ghiocel. Barbu a executat lovitura liberă în zid, mingea i-a revenit tot lui și a șutat puternic, puțin pe lângă poartă, iar prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

După pauză, prima acțiune a aparținut oaspeților în minutul 47, dar șutul lui Dobrescu, din afara careului, a fost respins de Botaş, de lângă bara din stânga sa, în corner. În minutul 52 Marius Dima a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea a trecut puțin peste poarta apărată de Vâlceanu.

În minutul 62 Alexandru Pop a avansat în partea dreapta, pe un contraatac în superioritate numerică al Brăilei, a centrat în careu, Banyoi a luftat în faţa careului mic, însă mingea a ajuns la Alin Manea, care a pus latul din 7 metri şi a înscris pe lângă Vâlceanu, 3-2 pentru Dacia Unirea Brăila.

În minutu 67 Niță a trecut de do fundași adverși, dar a șutat din unghi în brațele portarului oaspeților.

În minutul 72 Manea a bătut o lovitură liberă din colţul din stânga al careului, și a trimis la bara a doua, iar Andrei Banyoi nemarcat a reluat cu capul din 4 metri pe lângă Vâlceanu, 4-2.

În minutul 84 Barbu a încercat să-l surpindă pe Botaș cu un șut din marginea careului, dar portarul brăilean a fost la post și a reținut.

În minutul 90+1 Andrei Banyoi a insistat la o minge în careu în duel cu un fundaș advers și a șutat din alunecare de lângă acesta, învingându-l a cincea oară pe Vâlceanu și Dacia Unirea Brăila a câștigat cu 5-2 meciul cu ocupanta locului 4 din Liga a 2-a.

Dacia Unirea: Botaş – Gab. Niţă, Gîţ, Ghiocel (Covaciu 46′), Nicola – M. Dima, Stănciulescu – Alin Manea, Ol. Bucur (Banyoi 61′), Cubleşan (Vitan 46′) – Al. Pop. Antrenor: Alin Pânzaru

Academica: Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Hreniuc (Găină 65′), Andr. Răuţă, Dobrescu – Petriş (S. Moldovan 71′), Bg. Barbu – Al. Popescu, Vl. Mihalcea (C. Gheorghe 65′), Târşa – Gliga. Antrenor: Ilie Poenaru.

Dacia Unirea a acumulat astfel 31 de puncte și a urcat pe locul 15 în clasament, având un golaveraj de 58-58, iar etapa viitoare, va juca în deplasare la CS Mioveni, miercuri, 25 aprilie, de la ora 17.00.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •