Sport ProBr

Dacia Unirea Braila si-a incheiat cantonamentul cu un meci amical cu Petrolul Ploiesti

Dacia Unirea Braila si-a incheiat cantonamentul cu un meci amical cu Petrolul Ploiesti
Dacia Unirea Braila s-a incheiat cantonamentul cu un meci amical cu Petrolul Ploiesti
Dacia Unirea Braila s-a incheiat cantonamentul cu un meci amical cu Petrolul Ploiesti

Dacia Unirea Brăila și-a încheiat cantonamentul montan de la Poiana Brașov, iar sâmbătă la prânz au jucat al doilea meci de pregătire din această perioadă, în compania celor de la Petrolul Ploiești, lidera în Liga a 4-a prahoveană. În meciul disputat pe terenul sintetic al Parcului Municipal “Ploieşti Vest”, în faţa a circa 300 de suporteri, strânşi de jur-împrejurul terenului, ploieştenii s-au impus cu 2-1, toate golurile fiind marcate în repriza a doua, de către francezul Halim Khali (55) şi Jipa (90, penalty), pentru învingători, respectiv Neagu (85), pentru brăileni.

Trupa lui Octavian Grigore a arătat încurajator la primul test din 2017, unul despre care se poate spune că este edificator, atâta vreme cât adversara a fost o echipă aflată cu două eşaloane mai sus. În  din Parcul Municipal “Ploieşti Vest”, petroliştii au jucat fără complexe şi au obţinut o victorie dătătoare de speranţe în perspectiva sezonului de primăvară, unul la capătul căruia trebuie să se afle promovarea în Liga a III-a.

În prima repriză nu s-a înscris, dar ploieştenii au avut principalele oportunităţi. În minutul 30 Păun a avut o incursiune pe banda stângă, finalizată cu un şut de la 5-6 metri, reţinut de portarul Popa. Șapte minute mai târziu Vintilă a scăpat singur pe partea stângă, după o pasă a lui Nini Popescu, a intrat şi unghi şi a şutat pe lângă poartă.

Francezul Halim Khali a fost şi cel care a deschis scorul, în minutul 55, când a recuperat un balon în duel cu Paul Ioan aproape de centrul terenului, a pătruns spre poartă și l-a învins pe portarul Popa, surprins ieșit în față, cu un lob perfect, executat de la 25-30 de metri!

Petroliștii au ratat trei ocazii de a majora scorul, prin Jipa, Khali şi Carlos Alberto, însă golul a picat în poarta lui Chiş. În minutul 85, după o acțiune pe partea dreaptă, Rășoagă a centrat în careu, Pușcașu a prelungit până la Cosmin Neagu, care a șutat de la 6-7 metri, lateral stânga, la colţul scurt și a adus egalarea pentru brăileni.

Până la urmă, însă, Petrolul a mai înscris o dată, la chiar ultima fază a meciului, atunci când Jipa a transformat un penalty dictat după un fault comis de Puiu asupra lui Carlos Alberto.

Petrolul Ploiești: Marinică – Olaru, R. Alecsandru, Chiriţă, Velisar – Butufei – N. Popescu, Catană, Păun, D. Gheorghe – Vintilă. În repriza a doua au jucat: Chiş – Oae, R. Alecsandru, Craciun, Al. Radu – Niţescu – Iancu, Khali, Hillion, Pătraşcu (70 Carlos) –  Jipa. Antrenor: Octavian Grigore

Dacia Unirea Brăila: Popa – Niţă, Moglan, Ghiocel, Stănciulescu, Iosofache, Adăscăliţei, D. Oprea, Mucuţă, Ciucureanu, M. Calu. În repriza a doua au jucat: Mitrea – G. Puia, L. Ivan, Necoară, Hagianu, P. Ioan, E. Oprea, Roşoagă, Neagu, Puşcaşu, M. Iordache. Antrenor: Alin Pânzaru.

Următorul meci amical al brăilenilor este programat miercuri, 8 februarie, de la ora 11.00, când vor întâlni Metalul Buzău pe terenul sintetic de la baza Siderurgistul din Galați.

Foto+video: SportonlinePH

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •