Sport

Dacia Unirea Braila la a treia victorie consecutiva in Liga a 2-a

Dacia Unirea Braila la a treia victorie consecutiva in Liga a 2-a

Dacia Unirea Brăila a legat a treia victorie consecutivă în Liga a 2-a, după ce a câștigat cu 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni. Echipa lui Alin Pânzaru avea nevoie de această victorie pentru a rămâne peste linia retrogradării și au reușit chiar să urce un loc în clasament profitând și de celelalte rezultate înregistrate în această etapă, a 31-a din liga a 2-a.

Dacia Unirea Brăila a jucat mai mult la rezultat, dar a avut primele ocazii ale meciului. În minutul 8 Al. Pop a recuperat o minge la jumătatea terenului, a pornit pe contraatac și a șutat puternic de la 16 metri, poziție centrală, dar Croitoru a respins. În minutul 18 Dima a reluat cu capul din 6 metri la o centrare dintr-o lovitură liberă executată de Cubleșan, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă. În minutul 26 Banyoi a primit o pasă peste fundaşii gazdelor și a scăpat singur spre poartă, a intrat în careu, însă mingea şutată a fost respinsă de Croitoru.

În minutul 33 a venit și golul. Alexandru Gabriel Niţă a pătruns pe partea dreaptă și a intrat în careul gazdelor, de unde a șutat și l-a învins pe portarul Croitoru, 0-1!

Un minut mai târziu gazdele își trec în cont o primă ocazie de gol. Florin Ilie a reluat cu capul din 6 metri după o centrare din corner, însă Botaş a respins de sub transversală și după primele 45 de minute Dacia Unirea a intrat la vestiare cu avantaj de un gol.

În repriza a doua prima ocazie mare de a marca au avut-o tot brăilenii. În minutul 48 Banyoi a reluat cu capul din marginea careului mic o centrare din corner, dar mingea a lovit transversala porții celor de la Mioveni.

În minutul 55 Florescu a executat prin zid o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul Botaș a respins cu greu. Un minut mai târziu Burnea a centrat de pe stânga, Rădescu a reluat cu capul din careu, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 60 Florescu a reluat cu capul peste transversală, după o lovitură liberă.

Brăilenii puteau face 2-0 în minutul 61, dar Al. Pop rămas singur cu portarul în careu, a șutat dar Croitoru a respins în lateral.

Pe final de meci gazdele au atacat în valuri, iar în minutul 63 Florescu a trimis din nou cu capul, dar mingea a trecut peste poarta apărată de Botaș. În minutul 79 Gugu a preluat o minge în careul brăilenilor şi a şutat plasat, milimitric pe lângă bară. Ultima ocazie a meciului a fost în minutul 90, când la o lovitură liberă a gazdelor din preajma careului, lateral dreapta, Florescu a șutat puternic, dar Botaș a scos de lângă bară și meciul s-a terminat cu victoria echipei lui Alin Pânzaru, care a legat astfel trei victorii consecutive și a mai urcat un loc în clasament.

CS Mioveni: F. Croitoru – Rob. Gherghe (min. 70 Seb. Ivan), Gugu, Fl. Ilie, Burnea – R. Lazăr, Andr. Neagoe (min. 46 Ayza) – Rădescu, Ed. Florescu, Al. Neagu – C. Năstăsie (min. 54 Val. Balint). Antrenor: Laurenţiu Roşu

Dacia Unirea Brăila: P. Botaş – Al, Gîţ, C. Stănciulescu, C. Ghiocel, Nicola – M. Dima, Anghelina (min. 90 Ţăranu) – Gab. Niţă, Al. Pop (min. 74 Vitan), Cubleşan (min. 35 Alin Manea) – Banyoi. Antrenor: Alin Pânzaru.

În etapa a 32-a Dacia Unirea Brăila va juca pe stadionul Municipal cu AFC Hermannstadt, echipă aflată pe locul 12, cu un avans de 12 puncte față de următoarea clasată.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •