Sport

Dacia Unirea Braila invinsa la limita in deplasarea de la Politehnica Timisoara

Dacia Unirea Braila invinsa la limita in deplasarea de la Politehnica Timisoara

Dacia Unirea a jucat astăzi, în prima etapă a returului Ligii a 2-a la fotbal, în deplasare la Politehnica Timișoara, acolo unde sperau să mai recupereze din punctele pierdute în tur. Din păcate timișoreni s-au desprins rapid și în minutul 22 conduceau cu 2-0, iar în repriza a doua elevii lui Alin Pânzaru n-au reușit decât să mai reducă din handicap, timișorenii impunându-se cu 2-1 (2-0).

După un început liniștit de meci, în minutul 9 Alexandru Pop a trimis un prim șut spre poarta polistă, însă balonul a trecut alături. În minutul 15 gazdele au deschis scorul. Predescu a şutat de la 18 metri lateral stânga spre colţul lung, iar Bădăuţă a fost pe fază şi a trimis în plasă de la 5 metri de poartă, 1-0.

În minutul 22 Politehnica a majorat diferența pe tabela de marcaj. Motreanu a centrat de pe partea dreaptă, iar Plămadă a marcat cu o lovitură de cap, la vinclu, 2-0.

În minutul 25 brăilenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de petri, pe care a executat-o Marius Dima, direct pe poartă, însă Dur-Bozoancă a reținut. Un minut mai târziu Taub a centrat de pe stânga, pentru o reluare a lui Sorescu, din poziție incomodă, însă mingea a trecut peste poarta lui Țicrea.

În minutul 39, la un contraatac al gazdelor, purtat de Bădăuță, acesta i-a pasat în dreapta lui Plămadă, însă șutul acestuia a fost reținut în doi timpi de Țicrea.

La pauză Timișoara a intrat în avantaj de două goluri în fața unei echipe a Brăilei care n-a mai repetat jocul bun din primele 70 de minute ale jocului de la Motru.

Repriza secundă a început cu brăilenii în posesie, dar tot gazdele s-au apropiat mai periculos de poartă. În minutul 52 Plămadă l-a deposedat pe Ghiocel la marginea careului, dar a fost blocat de același fundașul Daciei Unirea în momentul șutului. În minutul 55 Sorescu a scăpat pe contraatac, l-a întoars pe Ghiocel, dar a tras peste poartă.

În minutul 65, la o centrare de pe partea stângă a lui Stănciulescu, Robert Roșoagă a înscris din apropiere și a redus din handicap, 2-1.

În minutul 68 Brăila putea să egaleze la lovitura de cap a lui Stănciulescu, dar Motreanu a respins de pe linia porții tot cu o lovitură de cap.

În minutul 75 Taub a centrat de pe partea stângă în fața porții, iar reluarea lui Sorescu a fost respinsă de portarul Țicrea.

În minutul 81 Motreanu a încercat să-l surprindă pe Țicrea cu un șut de la 30 de metri lateral dreapta, dar portarul Brăilei a reținut.

În minutul 85 Sorescu l-a deposedat pe Dima la 20 de metri de poarta brăilenilor, și a rămas singur cu Țicrea, dar a trimis pe lângă vinclu și astfel rezultatul final al meciului a rămas Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila 2-1 (2-0).

Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Krausz, Bilia, Taub – Poparadu, Ignea, Predescu (min. 70 Ghinescu) – Sorescu, Bădăuță (min. 79 Coadă), Plămadă (min. 90 Staicu). Antrenor Bogdan Andone

Dacia Unirea Brăila: Țicrea – Niță, Dima, Ghiocel (min. 57 P. Cubleșan), Stănciulescu – Ed. Oprea (min. 34 R. Roșoagă), Olenic – Ciucureanu, Puia, Frunză  – Al. Pop. Antrenor Alin Pânzaru.

Dacia Unirea a coborât pe loc retrogradabil în clasamentul Ligii a 2-a, situându-se acum pe locul 17 cu 18 puncte, fiind devansată și de Știința Miroslava, adversara din etapa a XXI-a, ultima care se va mai juca anul acesta în al doilea eșalon fotbalistic.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •