Sport

Dacia Unirea Braila incepe campionatul Ligii a 2-a pe teren propriu, cu Ripensia Timisoara

Dacia Unirea Braila incepe campionatul Ligii a 2-a pe teren propriu, cu Ripensia Timisoara

Dacia Unirea Brăila va începe sâmbătă, 4 august, de la ora 11.00, pe stadionul Municipal, o nouă ”aventură” în Liga a 2-a. Schimbată din temelii în această vară, cu mulți jucători noi și cu un alt staff tehnic, Dacia Unirea Brăila pornește la drum cu gândul la un sezon bun, la finalul căruia să sărbătorească 100 de ani de existență cu o clasare bună în Liga a 2-a.

Primul adversar al Daciei Unirea Brăila va fi Ripensia Timișoara. După ce în ediția trecută de campionat Dacia Unirea a încheiat pe locul 15, brăilenii și-au propus mai mult în noul sezon, în care speră să evite emoțiile luptei pentru evitarea retrogradării.

Duelul dintre Ripensia și Brăila va înregistra sâmbătă, 4 august, cel de-al 5-lea episod. Până acum, bilanțul este un net favorabil bănățenilor.

Primele două confruntări au avut loc în urmă cu aproape opt decenii, în sezonul 1940-1941. La acea vreme, Ripensia a triumfat în ambele meciuri. A fost 4-1 la Brăila și 3-2 în retur, la Timișoara.

În ediția trecută a ligii secunde, cele două echipe s-au întâlnit la Brăila tot în luna august. Meciul de la Brăila s-a terminat remiză, scor 2-2, după ce la Brăila a condus la pauză cu 2-1. Pentru Dacia Unirea au marcat atunci Costel Roșu și George Puia, în timp ce pentru bănățeni ambele reușite i-au aparținut lui Adrian Unguranu. În retur, la Timișoara, roș-galbenii s-au impus în fața Daciei Unirea cu scorul de 2-1 (1-1), după o „dublă” semnată de Mediop, în timp ce golul brăilenilor a fost marcat de Andrei Banyoi.

Partida de sâmbătă va fi condusă la centru de Dumitrică Omar Cristian din Craiova, ajutat de arbitrii asistenți Bobe Ionuţ Marius din Videle și Zamfir Doru din Slatina. Arbitru de rezervă va fi Marcu Claudiu din Constanţa, iar observatori vor fi Cârjă Lucian din Constanţa și Savaniu Marcel din Braşov.

Dumitrică a debutat în arbitraj la Liga a 3-a într-un meci FC Rapid Bucureşti 2 – CF Brăila, disputat în septembrie 2008 și câștigat de giuleșteni cu 3-1. În celelalte cinci meciuri în care arbitrul craiovean a condus la centru un meci al Brăilei, două s-au încheiat cu victoria brăilenilor, două cu înfrângeri și un meci s-a terminat la egalitate.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •