Sport

Dacia Unirea Braila incearca sa-si contureze lotul pentru campionatul care incepe pe 4 august

Dacia Unirea Braila incearca sa-si contureze lotul pentru campionatul care incepe pe 4 august

Cu mai puțin de trei săptămâni până la startul sezonului 2018-2019, Dacia Unirea Brăila încearcă să-și construiască un lot de jucători cu care să nu se facă de rușine într-un campionat care se anunță foarte interesant, după revenirile unor cluburi de tradiție. 

Rămasă fără majoritatea jucătoriilor, dar și fără antrenorul Alin Pânzaru, Dacia Unirea Brăila a pornit târziu pregătirile și a fost printre ultimele echipe care s-au înscris în Liga a 2-a. Începând de la sfârșitul săptămânii trecute noul manager sportiv al echipei, Cristian Hossu a început să aducă în probe jucători noi, majoritatea tineri și care au jucat în ultimele sezoane la echipe de Liga a 3-a.

Antrenamentul de luni a fost condus de Gheorghe Barbu, antrenor care în campionatul trecut a pregătit echipa secundă a celor de la CFR Cluj, echipă care a terminat pe locul 8 în seria a 5-a din Liga a 3-a, iar în sezonul 2017-2018 a pregătit până în luna aprilie pe Unirea Dej, iar în trecut a mai antrenat pe Unirea Jucu, Universitatea Cluj (unde a antrenat câteva etape în sezonul 2013-2014 când echipa juca în Liga 1), Mureșul Deva. În calitate de fotbalist, Gheorghe Barbu a evoluat în peste 300 de meciuri în Liga I, fiind jucător, printre altele, la Farul Constanţa şi Universitatea Craiova.

Jucătorilor care au fost prezenți sâmbătă la pregătiri, la antrenamentul de luni li s-a alăturat și tunisianul Hamza Ben Abda, un fundaș central în vârstă de 23 de ani pe care brăilenii au vrut să-l transfere și în iarnă, dar nu au putut rezolva în timp util cu actele pentru viză și nu l-au putut legitima.

De luni s-a prezentat la pregătiri și portarul Raul Avram, în vârstă de 25 de ani, care în sezonul trecut a jucat la Petrolul Ploiești, iar marți este așteptat să revină și portarul Paul Botaș, titularul din poarta Brăilei în ultima parte a campionatului trecut. Avram a jucat în turul campionatului trecut în 8 meciuri la Știința Miroslava, în Liga a 2-a, iar în sezonul 2016-2017 a făcut parte și din lotul celor de la FC Botoșani, pentru care nu a jucat nici un meci în Liga 1.

Un alt jucător venit în probe este atacantul Claudiu Vladimir Scânteie, venit de la CSM Roman. Jucătorul, în vârstă de 23 de ani, a mai jucat anterior la FCM Bacău, Universitatea Cluj, Ceahlăul Piatra Neamț, Aerostar Bacău. Tot de la Bacău a venit în probe și atacantul ionuț Artene.

Marți, antrenorul Gheorghe Barbu a programat două antrenamente, unul de la ora 10.00 și unul de la ora 17.00, iar pentru miercuri se încearcă organizarea unui meci amical cu o echipă din județul Brăila pentru ca antrenorul să-și facă o impresie despre jucătorii aflați în probe și a decide dacă îi va păstra în lot.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •