Sport

Dacia Unirea Braila doar egal pe teren propriu cu Luceafarul Oradea

Dacia Unirea Braila doar egal pe teren propriu cu Luceafarul Oradea

Dacia Unirea Brăila nu a reușit să obțină prima victorie în Liga a 2-a, după aproape 6 luni în care nu au cunoscut gustul victoriei. Echipa pregătită de Alin Pânzaru avea nevoie ca de aer de o victorie în meciul cu Luceafărul Oradea, dar neșansa și lipsa de concentrare în unele momente ale jocului i-au privat de câștigarea celor 3 puncte puse în joc.

Brăilenii au terminat la egalitate, scor 1-1 meciul din etapa a 23-a, disputat pe teren propriu cu Luceafărul oradea, o echipă cu o situație financiară bună, care și-a permis să facă deplasarea de la Oradea la București cu avionul și apoi cu autocarul spre Galați, unde au înnoptat înaintea meciului cu Dacia Unirea. Oaspeții au venit la Brăila să nu piardă și au reușit acest lucru, în fața unei echipe cu mulți jucători fără experiență în eșalonul 2 al fotbalului românesc.

Per ansamblu meciul a fost unul anost, cu puține faze de poartă, pe un teren greu, care nu a permis prea multe acțiuni în viteză.

În minutul 3 Dacia Unirea Brăila a beneficiat de o lovitură liberă de la 30 metri lateral dreapta. Manea a executat la marginea careului și mingea a ajuns la Stănciulescu, care a șutat pe lângă poartă. În minutul 8 Anghelina a șutat de la 25 de metri, dar pe centrul porții și Goia a reținut fără probleme. În minutul 18 Dacian Ban a preluat o minge la marginea careului și a driblat doi fundași brăileni, dar s-a complicat și a intrat în unghi, fiind deposedat de Gâț.

În minutul 30 Vitan a încercat un șut de la 18 de metri, dar Goia a reținut fără probleme. În minutul 42 Trif a șutat de la 25 de metri, dar mingea a trecut la câțiva centimetri de bara din stânga portarului Botaș.

În minutul 44 Marius Dima a primit o pasă la marginea careului, a intrat în careu și a șutat într-un fundaș al oaspeților, mingea a ajuns la Marian Anghelina care a șutat puternic de la 25 de metri, învingându-l pe portarul Goia, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila, rezultat înregistrat la pauză.

În repriza a doua tot brăilenii au avut prima ocazie de a marca. În minutul 48 Manea a executat o lovitură liberă de pe partea stângă și a centrat în careu, iar Ghiocel a reluat cu capul din 8 metri, dar Goia a reținut. Jocul a continuat fără faze de poartă până în minutul 60, când oaspeții au reușit golul egalizator. Antohi a trimis o minge în careu spre bara a doua, Vlad Rusu a recentrat cu capul în fața porții, iar Daniel oros a reluat din 4 metri în plasa porții brăilenilor, restabilind egalitatea.

În minutul 61, la o pasă de angajament, Stănciulescu a intrat în careul oaspeților și a trimis cu capul peste portarul oaspeților, dar Andrei Țînc a degajat de la 2 metri din fața porții și a îndepărtat pericolul. În minutul 63 manea a centrat în careu, dar Goia a reținut, iar în minutul 68 portarul oaspeților a reținut din fața lui Al. Pop, o centrare venită de la Al. Gîț. în minutul 69 Vlad Rusu a șutat din careu, dar Botaș a reținut.

În minutul 90 Cubleșan a ratat șansa de a înscrie golul victoriei, șutând slab, cu latul, din 10 metri, în picioarele lui Țegle. În minutul 90+2 Anghelina a încercat și el un șut de la 16 metri, dar mingea a fost deviată în corner. Cubleșan a exeutat lovitura de la colț, dar a centrat pe partea opusă și mingea a fost scoasă din careu, iar arbitrul Ovidiu Petru Oprea a fluierat finalul meiului, consființind rezultatul final, Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea 1-1 (1-0).

Dacia Unirea Brăila: Botaş – Gîţ, Stănciulescu, Ghiocel, Al. Nicola – Vitan (min. 68 G. Niță), Anghelina, M. Dima, Alin Manea (min. 75 Cubleșan) – Al. Pop, Banyoi (min. 60 Dushkaj Jurgen). Antrenor: Alin Pânzaru

Luceafărul Oradea: Goia – Balea, Oroş, Tînc, Ban (min. 46 Al. Dulca)- Feher, Ţegle – Vas. Pop, Antohi (min. 88 Neacșa), Trif – Vl. Rusu (min. 63 Rocha). Antrenor: Cristian Lupuţ.

Dacia Unirea Brăila a rămas pe locul 19 în clasament, cu 22 de puncte, la 5 puncte de primul loc care duce la salvarea de la retrogradare.

Următorul meci al echipei brăilene este programat duminică, 1 aprilie, când va întâlni în deplasare, de la ora 13.00, pe FC Argeș.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •