ProBr

Dacia Unirea Braila – Academica Clinceni 1-0

Dacia Unirea Braila – Academica Clinceni 1-0

IMG_1968Pe o vreme foarte rece pentru această perioadă a anului, doar vreo 400 de spectatori s-au încumetat să vină pe stadionul Municipal din Brăila pentru derby-ul etapei a 23-a, dintre Dacia Unirea și Academica Clinceni. După un joc mai mult de angajament și fără prea multe situații de gol, jucătorii pregătiți de antrenorul Alin Pânzaru au obținut un nou succes pe teren propriu, câștigând cu 1-0 (1-0). IMG_1953

Brăilenii au avut lovitura de start a meciului, dar prima situație ce putea să fie periculoasă a aparținut oaspeților, în minutul 2, când Benzar a scăpat pe partea stânga, iar Mitrea a fost nevoit să iasă la marginea careului de 16 metri și să trimită mingea cu capul în aut. În minutul 11 Frunză putea să deschidă scorul, după o acțiune pe dreapta a lui Petean, dar reluarea căpitanului brăilenilor din 10 metri lateral stânga a trecut pe lângă poarta apărată de Marinescu.

În minutul 14 Benzar a driblat trei jucători de la Dacia, dar în momentul centrării a fost blocat de Dima care a respins în corner.

În minutul 18 Petean a trecut de apărătorii oaspeților și a centrat perfect de pe partea dreaptă în fața porții, de unde golgheterul brăilenilor, Alexandru Muscă, a trimis cu latul în plasa porții apărate de Marinescu, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila. IMG_1976

Două minute mai târziu Vențer a executat direct spre poartă o lovitură liberă de la 28 de metri, poziție centrală, dar mingea a trecut puțin pe lângă stâlpul din stânga porții apărate de Mitrea.

Jocul a continuat cu faze între cele două careuri de 16 metri, fără ca niciuna dintre echipe să își creeze situații de gol până în minutul 44, când Fl. Ștefan a centrat de pe dreapta, Kuku i-a așezat mingea lui Neagu, dar acesta a șutat din cădere, de la 14 metri, peste poartă și la pauză s-a intrat la scorul de 1-0 pentru Dacia Unirea.

În minutul 47 Niță a intrat în careu pe partea dreaptă, dar șutul său din alunecare a trecut pe lângă poartă. În minutul 50, Stănciulescu a luat o acțiune pe cont propriu de la centrul terenului, a ajuns până la 20 de metri de poarta adversă și l-a văzut liber pe partea dreaptă pe Costel Roșu, dar mijlocașul brăilean în locul unui șut din prima a ales să intre în careu, s-a complicat și centrarea s-a la linia careului mic a fost respinsă de Marinescu.

Două minute mai târziu oaspeții au ripostat cu un șut de la 20 de metri a lui Neagu, însă mingea a ocolit poarta apărată de Mitrea. Oaspeții au trecut la conducerea jocului, preluând mijlocul terenului, unde brăilenii nu s-au mai regăsit, dar nu au reușit să se apropie periculos de poarta gazdelor.

ratare Enciu
ratare Enciu

În minutul 65 brăilenii au reușit să ducă mingea în careul oaspeților, dar Enciu a reluat din cădere pe lângă poartă. În minutul 72 Patriche a șutat din mijlocul careului, lateral dreapta, însă pe lângă poarta gazdelor.

Oaspeții au rămas în 10 din minutul 84, când Patriche a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault la mijlocul terenului asupra lui Niță, el fiind avertizat prima dată în minutul 75.

În minutul 90+2, Gicu Iordache a centrat de pe dreapta, Nicoliță a lăsat mingea pentru Muscă, însă atacantul brăilenilor s-a trezit cu mingea la picior și a șutat, de la 14 metri, prea slab pentru a-l învinge și a doua oară pe Marinescu.

Dacia Unirea Brăila a obținut o victorie meritată după aspectul jocului, o victorie pe care ar fi meritat-o și în jocul cu Rapid, dacă ar fi rămas concentrați până la ultimul fluier al arbitrului.

Dacia Unirea: Mitrea – Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roşu (min. 87 Onofraș), M. Dima (min. 60 G. Iordache), Petean, Frunză – M. Enciu (min. 76 S. Nicoliță), Muscă. Antrenor: Alin Pânzaru

Academica Clinceni: Marinescu – Homei, D. Lung, Patriche, Fl. Ştefan (min. 74 C. Matei)- Olariu (min. 86 Dobrosavlevici) – D. Benzar, Venţer, Bruno Martins (min. 79 Antohi)- Al. Neagu, Kuku. Antrenor: Mugur Bolohan.

În celelalte meciuri din seria I s-au înregistrat rezultatele:

Oţelul Galaţi – Farul Constanţa 2-5 (1-2)
SC Bacău – Ceahlăul Piatra Neamţ 3-0 (1-0)
Gloria Buzău – Dunărea Călăraşi 0-4 (0-2)
ACS Berceni – CS Baloteşti 2-2 (2-1).

Meciul Rapid CFR Suceava – Rapid Bucureşti se va juca duminică, 20 martie, de la ora 11.00 și îl va avea ca observator FRF pe Laurențiu Vărgatu, președintele AJF Brăila.

După aceste rezultate Dacia Unirea Brăila și-a consolidat locul 3 în clasament, cu 41 de puncte, iar etapa viitoare, miercuri, 23 martie, de la ora 15.00, vor juca în deplasare la Dunărea Călărași, ocupanta locului 2, care a acumulat 45 de puncte.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •