ProBr

Dacia Unirea Braila a scapat victoria printre degete in minutele de prelungiri

Dacia Unirea Braila a scapat victoria printre degete in minutele de prelungiri
Doar egal in fata Rapidului pentru Dacia Unirea Braila
Doar egal in fata Rapidului pentru Dacia Unirea Braila

În derby-ul etapei a XXI-a din Liga a 2-a, pe o ploaie măruntă și un teren greu, Dacia Unirea Brăila n-a reușit să obțină decât un egal în meciul cu Rapid București, după un joc controlat aproape de la un capăt la celălalt de elevii lui Alin Pânzaru.  

Meciul de pe Municipalul brăilean a început în forță, dar prima fază periculoasă a fost la poarta lui Olaru, în minutul 2, când Tudoran a fost blocat la marginea careului de portarul echipei brăilene. De aici a urmat o dominare clară a echipei brăilene, care și-a creat numeroase situații de poartă. În minutul 4, Petean i-a pasat lui Roșu, acesta i-a pasat din nou în adâncime lui Petean, care a încercat o centrare la colțul lung de la 8 metri lateral dreapta, iar mingea a luat o traiectorie ciudată și a lovit bara porții apărate de Drăghia și a revenit în mijlocul careului, dar enciu și Frunză n-au reușit să reia spre poartă.

În minutul 6 Petean a cetrat de pe dreapta în mijlocul careului, dar Muscă și Enciu din 7-8 metri nu au reușit să trimită spre poartă. În minutul 10 Dima și-a încercat norocul cu un șut de la 30 de metri, dar mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Draghia. Un minut mai târziu Tudoran i-a pasat în adâncime lui I. Popa, dar apărarea brăileană a făcut foarte bine pasul la offsaid și l-a lăsat pe jucătorul rapidist în afara jocului. Atacurile la poarta oaspeților au continuat și în minutul 13 Roșu a șutat spre poartă, dar mingea deviată de un fundaș rapidist a fost reținută de portarul Draghia.

În minutul 15 Niță a centrat de pe dreapta, minea a ajuns la Petean la 10 metri lateral stânga, însă jutul mijlocașului brăilean a fost respins în corner de portarul oaspeților. Lovitura de colț executată de Frunză a rămas fără rezultat. În minutul 18 Kusnir a centrat din dreapta careului brăilean, Popa s-a înalţat la bara a doua şi reluat cu capul din 7 metri, însă prea slab şi Olaru a reţinut fără probleme. În minutul 23 Frunză a trimis un șut centrare de la 30 metri lateral stânga, dar mingea a căzut pe plasa porții rapidiste. În minutul 27 Roșu a fost faultat la 30 de metri de poarta oaspeților în poziție centrală. Lovitura liberă a fost executată direct spre poartă de Frunză, însă mingea a trecut multe peste poartă.

În minutul 28 Muscă a insistat la o minge trimisă de Ghiocel în partea stângă, în interiorul careului, a centrat în spate de la linia de fund, la bara a doua, pentru urcarea lui Roşu, iar mijlocaşul Daciei, venit în viteză, a trimis, de la 10 metri, cu latul pe centrul porţii, iar Draghia a reţinut fără probleme.

În minutul 35, Frunză centrează de pe stânga în mijlocul careului, iar la învălmăşeală produsă în centrul careului rapidist, Enciu a fost ţinut de Robuste, iar arbitrul Ionuț Coza a dictat penalty şi cartonaș galben pentru rapidist. Penalty-ul a fost executat precis, în dreapta portarului care s-a aruncat în colțul opus, de Costel Roșu care a deschis scorul pentru Dacia Unirea Brăila. 1-0 în minutul 36.

În minutul 38 Dima a șutat de la 25 de metri, dar mingea deviată de un rapidist a trecut puțin pe lângă bara porții apărate de Draghia.

În minutul 40, după o minge bâlbâită la marginea careului de apărătorii brăileni, Martin a reușit să-i trmită mingea lui N’Koyi a preluat în careu şi a înscris la colţul scurt, însă golul a fost anulat pentru offsaid semnalizat de arbitrul asistent. Ultima fază de poartă a primei reprize a fost în minutul 43, la centrarea lui Stănciulescu reținută de Draghia.

După pauză bucureștenii au început să iasă mai mult în ofensivă, dar după ce Robuste a trimis puțin peste, cu capul, din interiorul careului de șase metri o centrare venită de pe partea dreaptă, atacurile giuleștenilor s-au oprit mereu la 16-18 metri de poarta apărată de Olaru, în timp ce elevii lui Alin Pânzaru n-au mai pus nici ei probleme la poarta oaspeților. În minutul 59 la centrarea lui Fota, Iulian Popa a reluat cu capul din 6 metri pe lângă poartă. În minutul 61, Martin a trimis și el cu capul peste poartă, la o centrare a lui Trandu. În minutul 71 Morar i-a pasat în adâncime lui Mladin, surprins în poziție afară din joc, dar atacantul bucureștean a continuat să urmărească mingea și l-a accidentat ușor pe portarul Olaru. În minutul 76 Petean a încercat un șut din lateral dreapta, însă mingea a trecut peste poartă.

În minutul 80 Răzvan Trandu încasează direct cartonașul roșu, după o intrare tare asupra lui Petean, lăsându-și echipa în inferioritate numerică. Brăilenii n-au încercat să profite de avantajul omului în plus și tot rapidiștii au fost cei care au alergat după egalare. În minutul 83 Morar a șutat de la 25 de metri, însă mingea a trecut pe lângă vinclul porții apărate de Olaru. În minutul 89 Kusnir a centrat în careu dar Martin blonjează la 6 metri și nu atince mingea solicitând însă penalty. Arbitrul de centru i-a acordat al doilea galben pentru că a încercat să trimită mingea cu mâna în poartă și rapidiștii au rămas în doar 8 jucători de câmp.

În situația dată nimeni nu mai credea că victoria le-ar putea scăpa elevilor lui Pânzaru, dar în minutul 90+1 Pușcașu încearcă o degajare spectaculoasă, dar face un fault la 35 de metri de poarta brăileană. Kusnir execută lovitura liberă înalt în careu, Cruz recentrează cu capul din 6 metri, dintre Onofraș și Muscă, mingea ajunge în fața porții la Vlăduț Morar, care lăsat liber de fundașii brăileni a reluat cu capul din plonjon de la 3 metri în plasa porții apărate de Olaru, 1-1. Rapidiștii au egalat pe fondul unei neatenții în apărare a jucătorilor brăileni, care i-au lăsat pe rapidiști să lovească mingea nestingheriți, chiar dacă giuleștenii aveau doi oameni mai puțin pe teren.

Un egal nemeritat obținut de rapidiști, după un meci în care jucătorii Brăilei au fost superiori, cel puțin în prima repriză, în care elevii lui Alexa au fost aproape inexistenți.

Dacia Unirea Brăila: Olaru – Niță, Ghiocel, L. Ivan, Stănciulescu – Dima, C. Roșu (min. 73 Pușcașu), Petean (min. 81 Onofraș), S. Frunză – Muscă, Enciu. Antrenor: Alin Pânzaru.

Rapid: Drăghia – Kusnir, Fran Cruz, Robuste, Fota (min. 59 V. Morar) – Raul Costin (min. 67 C. Târă), Trandu – Tudoran (min. 46 Raiciu), N’Koyi, I. Popa – Martin. Antrenor: Dan Alexa.

IMG_0577 IMG_0592 IMG_0596 IMG_0608 IMG_0612 IMG_0624 IMG_0627 IMG_0631 IMG_0659 IMG_0690 IMG_0707 IMG_0713

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •