Sport

Dacia Unirea Brăila a încheiat anul 2018 cu o victorie cu 2-0

Dacia Unirea Brăila a încheiat anul 2018 cu o victorie cu 2-0

Dacia Unirea Brăila a încheiat anul 2018 cu o victorie cu 2-0 pe teren propriu, în derby-ul ultimelor clasate din Liga a 2-a. Jucătorii pregătiți de Florentin Petre au jucat cu determinare acest ultim meci din acest an și au plecat în vacanță cu bucuria unei victorii în urma căreia a părăsit ultimul loc în clasament.

Oaspeții au avut prima ocazie de a marca în primele secunde ale meciului. Merville a scăpat o minge de sub control și Stere a recuperat, a avansat câțiva pași și a șutat telefonat de la 17 metri însă Avram a reținut. În minutul 5 Haruț a șutat de la 20 de metri peste poartă, după o pasă în spate primită de la Drăghici.

În minutul 7, după o aruncare de la margine, Raul Vitan a pătruns pe partea stângă și a vrut să intre în careu, dar a fost faultat de Melinte.  Van den Driest a executat lovitura liberă, un corner mai scurt, a centrat în careu, iar Ben Hamza a reluat cu capul de la 7 metri în vinclul din dreapta portarului Contra, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila din minutul 8.

În minutul 11, tot după o aruncare de la margine, de pe partea dreaptă de data aceasta, Ciucureanu a scos spre centru pentru Pleșa, acesta i-a pasat în față lui Vitan, care a deviat pentru Ciucureanu, care a șutat de la 20 de metri poziție centrală, puțin pe lângă bara din stânga portarului Contra.

Oaspeții au ieșit la atac, dar cu mingii aruncate la bătaie în careu, unde Avram a fost suveran. Stere și Foca au avut două șuturi din careu, dar mult peste poarta brăilenilor. În minutul 34 Codrea a trimis o pasă în adâncime pentru Bîrnoi, acesta i-a pasat la marginea careului lui Drăghici care a șutat fără preluare puțin peste poarta apărată de Avram. În minutul 41 Filip a centrat de pe stânga în careu, iar Stere, de la 14 metri, a reluat din foarfecă, pe spate, mult peste poarta brăilenilor.

Arbitrul Anghelinei a prelungit prima repriză cu 3 minute, iar în ultimul minut de prelungiri, după o acțiune de atac a oaspeților care s-a mutat de pe stânga pe dreapta, Bîrnoi a centrat în careu, iar Drăghici a reluat cu capul din 6 metri, la colțul scurt, dar Avram a scos de lângă bară și Coteț a degajat. La pauză s-a intrat la scorul de 1-0 pentru băieții lui Florentin Petre.

După pauză jucătorii de la Brăila au intrat deciși să tranșeze soarta celor trei puncte și au atacat poarta oaspeților pentru a marca al doilea gol. În minutul 48 Van Den Driest a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, a centrat la bara a doua, Lu Yeufeng a șutat spre poartă, dar mingea s-a lovit de Bîrnoi și a trecut prin fața lui Merville, aflat liber la 6 metri, care nu a fost pe fază să trimită în poartă și a fost doar corner pentru Brăila.

În minutul 55 Van Den Driest a executat un corner de pe dreapta, mingea a fost respinsă de fundași tot la jucătorul olandez al Brăilei, care a recentrat, dar Pleșa din 6 metri nu a reușit să trimită spre poartă, faza încheindu-se cu un șut al lui Hamza de la 14 metri, peste poartă. Două minute mai târziu Vitan a centrat în careu, Hâmpea a deviat cu capul pentru Ciucureanu care a trimis în poartă de la 8 metri, dar fusese semnalizat în offsaid de arbitra de tușă, Alexandra Theodora Petrea.

În minutul 62 Codrea a trimis o centrare lungă în careu, dar Avram a ieșit la 11 metri și a reținut în duelul cu Stere. Un minut mai târziu Stere a combinat cu Drăghici, dar ultimul s-a împiedicat în minge în careul brăilenilor și Merville a degajat.

În minutul 72 Bîrnoi, de la 16 metri, a șutat în Lu și mingea a ieșit în corner.

În minutul 74, la o acțiune prelungită de atac a gazdelor, Vitan i-a pasat lui Manu care a centrat în careu, Filip a respins cu capul al 25 de metri, iar Andrei Pleșa a preluat pe piept și a șutat cu boltă în vinclul de la colțul lung al porții apărate de Contra, 2-0 pentru Dacia Unirea Brăila.

Timișorenilor nu le-a venit să creadă că pot pierde acest meci și au ieșit la atac, dar Stere a șutat în minutul 75, de la marginea careului, dar Avram a reținut. Oaspeții au continuat să atace, dar fără a pune mare pericol la poarta brăilenilor.

Anghelinei a arătat 5 minute de prelungiri, iar în primul minut al acestora Stere a șutat de la marginea careului, dar prea slab pentru a-l învinge pe Avram. În minutul 90+2 Drăghici a fost faultat de Pleșa la marginea careului, dar oaspeții au solicitat penalty susținând că faultul s-a produs în interiorul careului. Lovitura liberă de la marginea careului, poziție centrală, a fost executată de Drăghici în zid. Mingea a revenit în teren la Melinte, care a șutat, dar mingea l-a lovit în mână pe Van den Driest și arbitrul a dictat lovitură liberă de la 18 metri, lateral stânga. Tot Drăghici a executat, dar Van Den Driest a respins cu capul în lateral, la Stere, care a reușit să obțină un corner. Haruț a executat cornerul, iar Drăghici a reluat de la 11 metri, cu piciorul, pe lângă poartă.

În minutul 90+5 Codrea a aruncat o minge în careu, iar Bocșan a trimis cu capul de la 8 metri, la colțul scurt, însă Avram a reținut și scorul final a rămas 2-0 pentru Dacia Unirea Brăila.

Dacia Unirea: R. Avram – Coteţ, Merville, B. Hamza, Manu – Ciucureanu, Pleşa, Lu, Hîmpea – Van den Driest, Vitan (min. 90+4 Le Metayer. Antrenor: Florentin Petre

ACS Poli: M. Contra – Foca (min. 80 Bocșan), Melinte, Ivanov, D. Filip – Golda, Haruţ, D. Codrea, Bîrnoi (min. 80 D. Pop)- Oct. Drăghici, Stere. Antrenor secund. Călin Cojocaru.

Dacia Unirea Brăila intră în vacanța de iarnă pe locul 19, cu 12 puncte, la 10 puncte de primul loc deasupra liniei care ar menține-o în liga a 2-a și sezonul viitor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •