Sport

Dacia Unirea Brăila a cedat cu 0-2 în deplasarea de la Ripensia Timișoara

Dacia Unirea Brăila a cedat cu 0-2 în deplasarea de la Ripensia Timișoara

Dacia Unirea Brăila a înregistrat sâmbătă dimineață a treia înfrângere consecutivă în deplasare fără gol marcat. După înfrângerea cu 4-0 la Mioveni și cu 2-0 la Farul Constanța, echipa pregătită de Florentin Petre a cedat cu 2-0 și în deplasarea de la Ripensia Timișoara, în prima etapă a returului.

Pe un teren îngheţat pe anumite porţiuni, Ripensia a început tare meciul cu Brăila. O primă ocazie a fost încă din minutul 2, dar portarul Raul Avram a parat bine şuturile din interiorul careului ale lui Dumiter şi Zaluschi. Peste trei minute, a urmat o altă mare ocazie pentru gazde. Străuţ a şutat bine din careu, dar Bădăuţă a deviat în aut mingea care s-ar fi dus pe poartă.

Brăila a avut câteva acţiuni periculoase pe partea stângă a atacului lor. În minutul 13 Hîmpea a fost blocat la o acțiune  spre poarta lui Dobre, pentru ca după un minut tot el să-i centreze lui Le Metayer, care a tras puţin pe lângă de la 20 de metri. În minutul 17 a urmat un şut din câţiva metri al lui Lu Yeufeng, după o pasă de pe stânga a lui Van den Driest, la care Dobre a intervenit.  În minutul 28 portarul gazdelor a salvat apoi la o minge trimisă de Coteţ de la 30 de metri.

Golul a venit la poarta brăilenilor în minutul 32, după o centrare a lui Anghelina, fostul jucător al Brăilei în campionatul trecut, Popovici a marcat cu capul din 7 metri în plasa porții lui Avram. În minutele 43 și 45+1 gazdele au mai irosit două ocazii prin Dumiter şi Popa.

În a doua jumătate a partidei, gazdele au dominat autoritar. În minutul 52, după un şut pe poartă a lui Popovici, Bădăuţă a ajuns singur în careu, dar, în loc să şuteze, a ezitat şi ia trimis o pasă prea târziu lui Dumiter, care a șutat și Avram a reținut. Până la urmă, în minutul 56, a venit al doilea gol. Dumiter a scăpat singur şi i-a pasat din câţiva metri lui Popovici, care a marcat pentru 2-0.

Dominarea gazdelor a continuat și în minutul 66 Dumiter a șutat din careu, dar Avram a respins. În minutul 77 același jucător a șutat din 7-8 metri, dar Avram a scos cu piciorul. În minutul 86 același Dumiter a scăpat singur cu Avram, dar portarul Brăilei a ieșit și a reţinut din picioarele jucătorului Ripensiei. În minutul 90 Dumiter a încercat un șut de la 25 de metri, dar Avram a respins în corner.

În minutul 90+2 japonezul Kawagoe era să se împiedice de minge, şi-a revenit şi a tras în bara laterală, apoi Avram a scos în lateral și fundașii brăileni au îndepărtat pericolul.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Ad. Popa, M. Toma, Hecsko, Străuţ – Burdeţ, Anghelina, Al. Popovici (Monea 75′), Zaluschi (Kawagoe 84′) – Dumiter, Bădăuţă (M. Gueye 65′). Antrenor: Alexandru Pelici

Dacia Unirea Brăila: R. Avram – Coteţ, Pleşa, Moroianu, Manu – Vitan, Lu Yeufeng (M. Calu 75′) – Le Metayer (D. Mihalcea 65′), Van Den Driest, Hîmpea (Duţu 84′) – Bebey. Antrenor: Florentin Petre

Dacia Unirea a coborât din nou pe ultimul loc în Liga a 2-a, fiind depășită de Poli Timișoara care a învins astăzi Farul Constanța cu 3-0. Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 11.00, Dacia Unirea Brăila și Poli Timișoara se vor întâlni pe stadionul Municipal din Brăila în derby-ul ultimelor clasate și numai victoria îi poate menține pe brăileni cu șanse de salvare de la retrogradare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •