Sport

Dacia Unirea Braila a castigat intr-o maniera categorica la Arad

Dacia Unirea Braila a castigat intr-o maniera categorica la Arad

Dacia Unirea Brăila a obținut sâmbătă la Arad cea mai clară victorie în deplasare în acest sezon, câștigând cu 5-1 într-un meci în care au jucat cu sabia retrogradării deasupra capului. Echipa lui Alin Pânzaru avea nevoie de minim un punct la Arad pentru a mai păstra șanse de salvare de la retrogradare.

Brăilenii au intrat determinați pe teren cu Frunză căpitan de echipă la peste 40 de ani și au pus în pericol poarta gazdelor încă de la începutul partied. În minutul 2, după un corner, mingea a ajuns cu noroc la Țăranu, care a reluat slab din 8 metri și Barna a respins.

În minutul 10 Dacia Unirea a deschis scorul Pop a primit o minge în careu, în partea dreaptă și a trimis un șut-centrare în fața porții, de unde Polgar și-a introdus balonul în proprie poartă. Mingea trecea pe lângă colțul lung, 0-1. Doar 8 minute au fost brăilenii la conducere, pentru că în minutul 18 Buia a egalat, cu un șut din lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta ce s-a dus la colțul scurt al porții lui Botaș. Mingea a atins și pământul în fața portarului brăilenean.

Dar doar câteva secunde a rezistat egalitatea pe tabela de marcaj. La o nouă fază pe dreapta în careul UTA-ei, Al. Pop a șutat din cădere, Barna a respins până la Marius Dima, iar acesta a trimis cu pământul în plasă din  numai 7 metri, 1-2.

În minutul 25 Olenic a șutat slab de la 20 de metri, iar mingea a trecut pe lângă poară.

În minutul 33 Dinculescu a pătruns pe stânga în careu, a trecut de doi adversari, și a pasat în spate, la 14 metri ușor lateral stânga, dar Olenic a respins.

În minutul 41 Cubleșan a centrat înalt din corner, Alexandru Pop s-a înălțat peste toți jucătorii și din 6 metri a trimis cu capul în plasă, 1-3.

În minutul 44 Hlistei a tras cu pământul de la 28 de metri, dar Botaș a reținut mingea de pe centrul porții, iar în minutul Buia a executat un corner de pe stânga, însă Manea a făcut fault la portar în 6 metri și scorul primei reprise a rămas 1-3.

În repriza a doua primele ocazii au aparținut echipei lui Ionuț Popa. În minutul 47 Buia a executat de puțin pe lângă colțul scurt o lovitură liberă de la marginea careului, iar două minute mai târziu același jucător a șutat pe lângă bară din 12 metri, ușor lateral stânga.

În minutul 54 tot brăilenii au fost cei care au înscris. Pe o recuperare la 20 de metri de poarta adversă, Frunză i-a deviat balonul lui Alexandru Pop, care a tras cu stângul de la 15 metri la colțul din dreapta lui Barna, 1-4.

Peste numai 4 minute Dacia Unirea a marcat și golul 5. După ce Tănase a pierdut în jumătatea adversă, Frunză a dezvoltat un contraatac, Paul Cubleșan a scăpat de la mijlocul careului, a întors un fundaș și a tras în vinclul din stânga lui Barna, de la 19 metri, 1-5 din minutul 58.

În minutul 65 Hlistei a tras de la 14 metri, dar Botaș a reținut de la vinclu. În minutul 81 R. Iuga a centrat de pe dreapta, Stahl a trimis din voleu din mijlocul careului, mingea a revenit din bară în față lui Botaș, iar Niță a ndepărtat pericolul. În minutul 85 Ciucureanu a tras peste poartă din 17 metri.

Gazdele puteau reduce din handicap pe final de meci. În minutul 89 Alexandru Manea a fost împins ușor în careu de Ghiocel și arbitrul a dictat penalty și cartonaș galben pentru brăilean. Buia a executat în stânga lui Botaș, dar a nimerit bara și Dacia Unirea a câștigat cu 5-1 (3-1).

UTA: Barna – Polgar (Markovic 46′), R. Iuga, Al. Manea, Dinculescu – I. Tănase, D. Dan (Stahl 31′) – Petra, Buia, Hlistei – D. Popa (Jorza 60′). Director tehnic: Ionuţ Popa

Dacia Unirea: Botaş – Gîţ (Ciucureanu 62′), Gab. Nită, Ţăranu, Nicola – Ghiocel, Olenic – M. Dima (Vitan 66′), Frunză (Alin Manea 72′), Cubleşan – Al. Pop. Antrenor: Alin Pânzaru.

În ultima etapă Dacia Unirea Brăila va juca pe teren propriu cu Pandurii Tg. Jiu, meciul decisiv pentru salvarea de la retrogradare. Dacia Unirea are nevoie de o nouă victorie pentru a-și asigura locul în Liga a 2-a și în sezonul viitor. Brăilenii s-ar putea menține în Liga a 2-a și  cu un rezultat de egalitate, în cazul în care Metaloglobus ar pierde pe teren propriu meciul cu Dunărea Călărași, situație în care bucureștenii ar fi echipa retrogradată în Liga a 3-a.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •