Sport

Dacia Unirea a trecut la penalty-uri de Axiopolis Cernavodă

Dacia Unirea a trecut la penalty-uri de Axiopolis Cernavodă

Dacia Unirea Brăila s-a calificat dramatic în șaisprezecimile Cupei României la fotbal. Echipa lui Florentin Petre a trecut de Axiopolis Cernavodă după loviturile de departajare și merge mai departe în competiție. La finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 2-2, iar la loviturile de departajare Dacia Unirea a marcat de 4 ori, în timp ce gazdele o singură dată, dar din trei execuții, următoarele nemaifiind necesare.

Dacia Unirea a avut o primă ocazie de a deschide scorul în minutul 17, dar Liviu Gheorghe a ratat mult prea ușor. În minutul 21, la o lovitură liberă de pe partea stângă, Silviu Moise a șutat direct pe poartă și l-a învins pe Avram, 1-0 pentru Axiopolis.

În minutul 28 Adreano Van der Driest a pătruns în careul oaspeților și a fost faultat de Cătălin Crețu, iar arbitrul Dorin Burloiu a dictat penalty pentru brăileni. Mihai Maxin și-a asumat execuția și a șutat pe jos, în stânga portarului Puia, restabilind egalitatea (video).

Brăila putea trece la conducere, dar Raul Vitan a irosit două ocazii de a marca în minutele 32 și 35. În minutul 43 Vitan a driblat tot ce i-a ieșit în cale pe partea stângă și a pasat la marginea careului, de unde Bertrand Bebey a șutat plasat, lângă bara din stânga portarului Puia, aducând Dacia Unirea Brăila la conducere. După 45 de minute echipa lui Florentin petre a intrat în avantaj, scor 1-2.

După pauză gazdele au alergat după egalare, dar în afara unor cornere altceva nu prea au avut. În schimb Dacia Unirea a încercat să-și conserve avantajul, însă cu prețul unor cartonașe galbene primite pentru faulturi inutile.

În minutul 79, după un corner de pe partea stângă, mingea a ajuns la Cuconașu, aflat la 23 de metri. Acesta a centrat peste apărarea brăilenilor, Hamza neputând să respingă bine mingea cu capul și Gheorghe Andreescu a trimis în plasa porții lui Avram din 6 metri, 2-2.

În minutul 83 Mădălin Calu a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, brăilenii jucând în continuare în 10 oameni. Cu un om mai puțin Dacia Unirea nu prea a mai contat în atac, dar nici gazdele nu au fructificat avantajul omului în plus. La finalul celor 90 de minute, plus cele trei de prelungiri, scorul a fost 2-2. Tot 2-2 a rămas și după cele două reprize de prelungiri a câte 15 minute, chiar dacă Raul Vitan a mai avut două acțiuni periculoase în minutele 107 și 109.

Astfel s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Primul a executat Lu Yuefeng și Brăila conducea cu 1-0. Leonard Gheorghe a șutat în bară prima lovitură de la 11 m a gazdelor. Ciucureanu a transformat a doua lovitură de la 11 m a brăilenilor. Silviu Moise a marcat pentru gazde, apoi Raul Vitan a făcut 3-1. George Rusu a ratat de la 11 m pentru Axiopolis, iar Silviu Crăciun a marcat pentru 4-1 și Dacia Unirea merge mai departe în Cupa României.

Dacia Unirea: R. Avram – Maxin (min. 113 C. ciucureanu), B. Hamza, M. Moroianu, V. Manu – M. Calu, YuefengLu – R. Vitan, Liviu Gheorghe (min. 62 A. Pleșa), A. Van der Driest (min. 71 Hâmpea) – B. Bebey (min 86 S. Crăciun). Antrenor: Florentin Petre

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •