ProBr

Dacia Unirea a plecat neinvinsa de la Timisoara

Dacia Unirea a plecat neinvinsa de la Timisoara
Dacia Unirea a plecat neinvinsa de la Timisoara
Dacia Unirea a plecat neinvinsa de la Timisoara

Dacia Unirea Brăila se întoarce neînvinsă din deplasarea de la Timișoara, după un joc foarte bun și fără presiunea rezultatului. Plecați de joi din Brăila, jucătorii pregătiți de Alin Pânzaru au abordat meciul de la Timișoara dezinvolt și asra le-a permis obținerea unui rezultat de egalitate în prima deplasare din sezonul de primăvară. 

Ca și în meciul tur, primii care au marcat au fost timișorenii. În minutul 8 la o acţiune pe dreapta a lui Teuţ, acesta i-a pasat lui Bădăuţă, iar acesta a şutat plasat de la marginea careului, la colţul lung, spre vinclu, fără speranţe pentru portarul Olaru. Ca și în partida cu UTA brăilenilor nu le-au turnat plumb în ghete golul primit și au ieșit la atac, neavând nimic de pierdut. În minutul 12 Neagu şutează de la 20 de metri lateral stânga, Gakos respinge în faţă, dar Puşcaşu nu reuşeşte să reia din faţa porţii. Două minute mai târziu Niță, convocat la un trial pentru naționala U 21, a încercat să-l surprindă cu un șut de la 28 de metri, care a trecut însă pe lângă poartă. În minutul 17, la o centrare de pe dreapta, Neagu a reluat cu capul din centrul careului, însă mingea a trecut pe lângă bara colţului lung.

În minutul 21 Stancu a șutat de la marginea careului, mingea a lovit bara și a revenit în teren, la Birău, care a șutat în blocajul fundașilor brăileni. În minutul 24 gazdele au trimis în poartă, dar golul a fost anulat pe motiv de offside la Bădăuță, care a reluat de lângă Olaru o minge scăpată de portarul brăilenilor la o lovitură de cap a lui Birău.

Golul avea să vină în cele din urmă, însă în poarta lui Gakos. În minutul 43, la o acțiune de atac a brăilenilor, Neagu a pătruns în careu pe partea stângă, l-a driblat pe Motreanu şi i-a pasat lui Costel Roşu, liber la 6 metri, care a trimis pe sub portarul Gakos, 1-1, rezultat înregistrat la pauză.

În debutul reprizei secunde gazdele au început în ofensivă, încercând să treacă din nou la conducere pe tabela de marcaj. În minutul 48 Bădăluță a șutat din întoarcere, din interiorul careului, la colțul scurt, dar portarul Olaru a reținut de lângă bară. În minutul 50 Stancu bate un corner de pe stânga, Mera a reluat din careu, dar mingea a fost deviată în corner. Stancu a executat din nou, iar Mera a trimis cu capul, de această dată peste poartă. În minutul 64 Birău i-a pasat în stânga pentru Ghinescu, acesta a centrat în faţa porţii, dar Olaru a reţinut din faţa lui Bădăuţă. În minutul 64 Necoară a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, portarul timișorean a respins în față, dar de la margine s-a semnalizat poziție în afară din joc la Pușcașu. În minutul 69 Blănaru a scapat singur cu Olaru şi a înscris la colţul lung, pe lângă portar, dar golul a fost anulat pentru offside. În minutul 71 Birău trimite un şut centrare din marginea stângă a careului, Olaru a respins aproape de pe linia porții, iar de acolo Ivan a degajat și a îndepărtat pericolul. Trei minute mai târziu, la o aruncare lungă de la margine, Mera a reluat din careu cu capul, dar mingea a trecut pe lângă bara din stânga lui Olaru.

În minutul 76 Pușcașu a încercat un șut de la 30 de metri, dar Gakos a prins fără probleme. Gazdele au pornit o acţiune în viteză pe dreapta, Blănaru a pătruns în careu şi a şutat în plasa laterală. Brăilenii au plecat pe atac, Necoară a primit o pasă din stânga şi a şutat din faţa careului pe lângă poarta lui Gakos. În minutul 80 Ghinescu a centrat de pe partea stângă la Bădăuţă, care, nemarcat, a trimis cu latul din 10 metri pe lângă vinclul din stânga porții apărate de Olaru. Până la final brăilenii au reușit să mențină rezultatul și să plece cu un punct de la Timișoara, chiar dacă în primul minut de prelungire, Gorovei a înscris, însă tușierul ridicase deja fanionul pentru un offside în care se afla anterior Blănaru.

ASU Poli Timișoara: Gakos – Motreanu, Cr. Gălan, Mera, Ghinescu (min. 81 Gorovei) – Bilia – Birău, Nicolescu (min. 68 Şt. Blănaru), Măd. Stancu, Teuţ (min. 79 Ţugui) – Bădăuţă. Antrenor: Sorin Brîndescu

Dacia Unirea Brăila: Bg. Olaru – Gab. Niţă (min. 82 Ed. Oprea), L. Ivan, Ghiocel, Necoară – R. Roşoagă, R. Moglan, V. Olenic (min. 46 R. Adăscăliţei), C. Neagu – C. Roşu, A. Puşcaşu (min. 81 G. Iosofache). Antrenor: Alin Pânzaru

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •