Sport

Dacia Unirea a pierdut doar cu 3-0 în deplasarea de la Arad

Dacia Unirea a pierdut doar cu 3-0 în deplasarea de la Arad

Dacia Unirea Brăila a scăpat doar cu 3 goluri primite în deplasarea din etapa a XXII-a a Ligii a 2-a. Echipa lui Florentin Petre a pierdut cu 0-3 în fața arădenilor de la UTA, după un mei în care nu au contat aproape deloc în faza ofensivă, neavând nici o situație de a marca. Rezultatul este unul merituos pentru echipa brăileană, care început meciul cu 3 juniori, iar pe banca de rezerve au avut numai jucători sub 18 ani. 

Gazdele au avut o primă ocazie de gol în minutul 2, dar David Pop s-a trezit cu mingea la picior la 10 metri, singur cu Moldoveanu și portarul Brăilei a ieșit și a reținut din fața atacantului arădenilor. În minutul 3 Melinte a interceptat la 30 de metri și i-a pasat lui C. Rus care de la 14 metri a șutat în dreapta portarului, 1-0 pentru UTA.

În minutul 16 Melinte a ratat incredibil, de la 7 metri, jucătorul UTA-ei șutând în portarul Moldoveanu, apoi Pleșa a degajat în corner. În minutul 18 Kanda a executat o lovitură lineră din dreapta, la colţul scurt, însă niciun coechipier nu a fost acolo, iar Moldoveanu a reţinut.

În minutul 26 Ciucur l-a lasat pe stânga pe Miculescu, acesta a centrat pe jos în faţa porţii, Moldoveanu a ratat intervenţia, iar Ciprian Rus a trimis în plasă de la 2-3 metri de poartă.

În minutul 31 Rus a reluat cu capul din 8 metri, după un corner bătut de Kanda, dar mingea a căzut pe transversală. În minutul 37 Melinte a șutat de la vreo 30 de metri, puternic, dar direct în brațele portarului Moldoveanu.

Arbitrul a fluierat finalul partidei după exact 45 de minute, deși de la margine se arătase un minut de prelungiri și gazdele au intrat la vestiare cu un avans de două goluri, scor 2-0.

În repriza a doua tot arădenii au fost vioara întâi a meciului, brăilenii necontând aproape deloc. În minutul 47 Copaci a centrat de pe partea stângă, iar C. Rus a reluat cu capul din 6 metri, însă portarul Moldoveanu a reținut. Un minut mai târziu Ciucur a tras de la 22 de metri, poziție centrală, iar Moldoveanu s-a întins și a reținut de la colțul lung. În minutul 51 Rus a scăpat pe contraatac, a trimis la Kanda, al cărui şut de la 12 metri a fost blocat de portarul Moldoveanu. Mingea a ajuns la C. Rus, care a tras în blocaj, apoi balonul a trecut puțin pe lângă poartă.

În minutul 58 s-a consemnat prima fază mai periculoasă la poarta gazdelor. Al. Sahru a centrat în careu de pe stânga, dar Bodea a ieșit și a reţinut fără probleme.

În minutul 62 Ionuţ Neagu a șutat de la 21 de metri, dar Moldoveanu a respins spectaculos în corner. În minutul 71 Copaci a centrat de pe stânga, C. Rus a trecut pe lângă minge, iar Stahl a trimis peste poartă.

În minutul 77 gazdele au solicitat penalty la o fază în care Stahl a scăpat singur în careu, dar a fost ajuns din spate de Prunescu şi a căzut în duel cu fundașul central al Brăilei, însă arbitrul nu a dictat lovitură de la 11 metri pentru arădeni. În minutul 80 Stahl a primit o minge de la Copaci, a pătruns în careu, dar a șutat în portar.

Gazdele au înscris golul 3 în minutul 87. Melinte a primit o minge de la Stahl, în careu, a pătruns, a șutat, portarul ;Moldoveanu a respins uluitor, dar mingea a ajuns pe capul aceluiași Melinte, care a înscris sub bară.

UTA: Bodea – Cr. Costin, El Hasni, Şeroni, Copaci – I. Neagu, Melinte – Ciucur (min. 68 Stahl), Kanda (min. 78 Rz. Ivan), Miculescu (min. 88 Cr. Matei) – Cip. Rus. Antrenor: Ionuţ Popa

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – L. Coteţ (min. 89 Băluță), A. Pleşa, J. Prunescu, M. Muşea – Al. Sahru, Al. Izmană, D. Mihalcea, C. Ciucureanu – Cheleş (min. 58 Gabriel Ion), M. Moroianu (min. 83 Duțu). Antrenor: Florentin Petre.

Dacia Unirea a căzut pe ultimul loc după această înfrângere, fiind devansată de Poli Timișoara, care a câștigat cu 1-0 meciul cu Ripensia.

În etapa următoare, Dacia Unirea va juca pe teren propriu cu Academica Clinceni, echipă clasată pe locul 2 după victoria cu 1-0 în această etapă cu SSC Farul Constanța.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •