Sport

Dacia Unirea a pierdut cu 0-2 (0-0) amicalul cu Unirea Slobozia

Dacia Unirea a pierdut cu 0-2 (0-0) amicalul cu Unirea Slobozia

În această după amiază, de la ora 15.00, Dacia Unirea Brăila a susținut un nou meci amical în perioada de pregătire de iarnă. Jucătorii lui Florentin Petre s-au deplasat la Slobozia unde au întâlnit echipa aflată pe locul 2 în seria a II-a din Liga a 3-a, CSM Unirea Slobozia. Gazdele s-au impus cu scorul de 2-0 (0-0).

Dacia Unirea a început bine meciul de la Slobozia, cu un presing avansat. În minutul 18 brăilenii au solicitat un penalty, dar arbitrul s-a făcut că nu vede. În urma unui corner, Moroianu a centrat în careu, mingea a fost respinsă și a ajuns până la Andrei Pleșa, care a șutat spre poartă, dar un fundaș al celor de la Slobozia a lovit mingea cu mâna la doi metri de poartă și a oprit-o din drumul spre gol. În minutul 27, la o lovitură liberă din preajma careului, Izmană a executat pe poartă, dar de data aceasta s-a opus bara porții apărate de Dobre. După minutul 30 gazdele au preluat inițiativa și au avut câteva faze fixe periculoase la poarta lui Moldoveanu.

După pauză la echipa brăileană au intrat mai mulți juniori. Gazdele au schimbat și ei 8 dintre jucătorii cu care au început meciul, dar au avut și fotbaliști cu experiență, chiar la nivelul Ligii a 2-a.

În minutul 50 Unirea Slobozia a deschis scorul. La o pasă în adâncime pe partea stângă, Leonard Coteț nu a apreciat bine traiectoria mingiei și Răduca, venit din spate, a rămas singur cu portarul Austin Rogers și a marcat, 1-0. În minutul 68 Toma a majorat diferența, marcând dintr-o poziție la care brăilenii au reclamat poziție de offsaid. Gazdele au avut și ele un gol anulat, pentru un fault în atac.

Dacia Unirea Brăila a început meciul cu formula: Moldoveanu – Mușea, Pleșa, Prunescu, Coteț – Sahru, Izmană, D. Mihalcea, Ciucureanu – Moroianu, Cheleș. La pauză au intrat portarul Austin Rogers și jucătorii de câmp Robert Mardale, Emanuel Ion, Mario Anghel, Silviu Sloată, Cătălin Dorașcu și Alexandru Duțu.

Austin Rogers este un portar american, născut pe 10 august 1995 la Portland, Oregon, SUA, și a evoluat în prima parte a sezonului 2018-2019 pentru Ulaanbaatar City FC, în prima Ligă din Mongolia. Ceilalți jucători care au intrat după pauză sunt de la echipa de juniori B a Daciei Unirea Brăila.

Ultimul meci amical înaintea reluării campionatului din Liga a 2-a va fi sâmbătă, 16 februarie, de la ora 11.00, cu liderul Ligii a 4-a brăilene, Viitorul Ianca. Meciul se va disputa pe stadionul din Plopu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •