Sport

Dacia Unirea a marcat două goluri la Tg. Jiu, dar au primit cinci

Dacia Unirea a marcat două goluri la Tg. Jiu, dar au primit cinci

Dacia Unirea Brăila a încercat să aducă măcar un punct din deplasarea la Tg. Jiu, dar nu au rezistat până la final și au pierdut cu 5-2 (3-1), cu cinci goluri primite pe greșeli individuale. Florentin Petre și-a dorit să lege două rezultate pozitive, după victoria cu CS Balotești. Lipsa de omogenitate și erorile din defensivă au făcut ca cele două goluri marcate în deplasare să fie insuficiente.

Pandurii Tg. Jiu au avut prima ocazie de a deschide scorul în minutul 2, dar șutul de la 20 de metri al lui Blejdea a lovit bara laterală. Un minut mai târziu Robert Gheorghe a reluat cu capul în transversală, din doar 2 metri, după ce, în prealabil, mingea trimisă de acesta fusese respinsă de pe linia porţii de Diakite.

În minutul 10 inevitabilul s-a produs. Andrei Blejdea a preluat o minge la centrul terenului, a pătruns în careu pe partea stângă şi a înscris cu un şut pe lângă portarul Rogers Austin.

Brăilenii au ieșit la atac și au avut o fază mai periculoasă prin Jallow Momodou. În minutul 22 Dacia Unirea a beneficiat de o lovitură liberă de la circa 25 de metri. Costin Ciucureanu a executat direct pe poartă și l-a surprins pe pe portarul Alexandru Costache, plecat pe colţul lung, 1-1. Doar patru minute a durat bucuria elevilor lui Florentin Petre. În minutul 26 Blejdea a centrat de la partea stângă şi Patrick Popescu a reluat, cu capul, din 9 metri, în stânga portarului, 2-1 pentru Pandurii.

În minutul 30 Vodă a șutat de la 25 de metri dar mingea a fost respinsă în lateral de portar. În minutul 36 Raicea a recuperat o minge de la jucătorii Brăilei, a pătruns singur în careu, dar, în locul unui şut plasat, a preferat lobul, iar portarul Austin a reţinut fără probleme. După ce Ciucureanu a mai avut o fază mai periculoasă în preajma careului gazdelor, în minutul 43 gorjenii și-au majorat avantajul. George Tudoran a şutat plasat, de la 14 metri, la colţul lung, după o pătrundere pe dreapta, 3-1.

Prima ocazie de gol din repriza a doua a aparținut celor de la Pandurii, în minutul 56, la pătrunderea lui Tudoran finalizată cu un șut în plasa laterală. În minutul 62 Momodou Jallow a redus din diferenţă cu un şut superb, în vinclu, de la 23 de metri. Două minute mai târziu Tudoran a șutat pe jos, dar mingea a fost respinsă în lateral de portarul Brăilei. În minutul 65 Konyeha Onyeka a șutat de la marginea careului, lateral dreapta, pe colțul lung, dar mingea a trecut puțin pe lângă bară. Gorjenii au refăcut diferența de două goluri în minutul 66. Blejdea a executat o lovitură de colţ de pe partea stângă, iar Robert Bratu, nemarcat, a marcat cu o lovitură de cap din 7 metri, 4-2.

Brăilenii au mai avut până la final trei lovituri libere din preajma careului, dar Ciucureanu, Onyeka și Van der Driest au șutat peste poarta gazdelor. Cei care au înscris au fost gazdele. În minutul 70 șutul lui Blejdea a fost respins cu capul de Prunescu pe linia porţii, mingea a ajuns tot la jucătorul gazdelor care a fost agăţat în careu de Muşea şi arbitrul a dictat penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată de George Tudoran care a șutat în dreapta portarului, 5-2.  În minutul 83 putea fi 6-2, dar șutul lui Tudoran, de la 13 metri, a fost respins în transversală de portarul Austin.

Pandurii: Al. Costache – Oiţă, Rob. Gheorghe, Rob. Bratu, Al. Vasilescu – Raiciu, Trancă (min. 75 Dănescu), Al. Vodă (min. 78 Kim Du Ho) – Tudoran, P. Popescu (min. 82 Draca), Blejdea. Antrenor: Adrian Bogoi

Dacia Unirea: Rogers Austin – Gab. Niţă (min. 46 Onyeka), Prunescu, Diakite, Muşea – Pleşa, Izmană (min. 60 D. Mihalcea)- Sahru (min. 72 L. Coteț), Van den Driest, Ciucureanu – Jallow Momodou. Antrenor: Florentin Petre.

Dacia Unirea a rămas cu 15 puncte după 26 de etape și speră ca Poli Timișoara să nu câștige vreun punct în meciul de mâine cu Sportul Snagov pentru a se menține pe locul 19.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •