Sport

Dacia Unirea a incheiat proiectul “Impreuna pentru viitorul fotbalului brailean!”

Dacia Unirea a incheiat proiectul “Impreuna pentru viitorul fotbalului brailean!”

Dacia Unirea Braila a organizat astazi o conferinta privind incheierea proeictului “Impreuna pentru viitorul fotbalului brailean!”, proiect desfasurat de clubul nostru in cadrul Programului pentru finantarea nerambursabila a activitatilor nonprofit de interes judetean – cultura, sport pentru anul 2017, aprobat de Consiliul Judetean Braila.

Proiectul s-a desfasurat in perioada 15 iulie – 15 noiembrie 2017 si a avut o valoare de aproximativ 250 mii de lei, din care 90% a fost contributia Consiliului Judetean si 10% contributia clubului. In cadrul proiectului au fost incluse 7 actiuni, desfasurate atat in municipiu cat si in judet.

In cadrul proiectului s-a desfasurat a doua editie a Caravanei fotbalului brailean, desfasurata in scolile din Bertestii de Jos, Spiru Haret, Movila Miresii si Surdila Greci, dar și la Scolile Mihai Viteazul, Sf. Andrei si Radu Tudoran. Au avut loc intalniri cu copiii de la aceste scoli si s-au jucat meciuri demonstrative, la care au participat si jucatori legitimati la Dacia Unirea Braila. In cadrul acestei actiuni s-au oferit premii constand in echipamente de joc, mingii si materiale promotionale tuturor participantilor.

O alta etapa a proiectului a fost editia a II-a a Cupei Dunarea de Jos, la care pe langa echipele de juniori ale clubului au participat echipe din judet, dintre care 15 de baieti si doua de fete. echipele de fete au fost de la scolile din comunele Ramnicelu si Tichilesti. La Cupa Dunarea de Jos au participati ca invitati doi reprezentanti ai FRF, directorul tehnic Mihai Stoichita si directorul sportiv Adrian Mutu.

In cadrul actiunilor desfasurate in proiectul “Impreuna pentru viitorul fotbalului brailean!” au fost implicati circa 1000 de copii, atat din municipiu cat si din judet.

”Scopul acestei actiuni a fost atins, acela de popularizare a sportului si a jocului de fotbal. Multumim pe aceasta cale tuturor celor care ne-au fost alaturi in desfasurarea acestui proiect: Inspectoratul Scolar Judetean, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport, DGASPC Braila, Penitenciarul pentru minori Tichilesti”, a declarat Valentin Avramescu, presedintele Consiliului de Administratie al Dacia Unirea Braila.

In perioada desfasurarii acestui proiect la nivelul echipelor de juniori de la Dacia Unirea Braila au fost inregistrate circa 30 de noi legitimari.

Reprezentantul CJ Braila, Alin Ilie, responsabil de urmarirea implemantarii acestui proiect, a precizat ca proiectul reprezinta un castig pentru dezvoltarea fotbalului brailean, mai ales prin participarea la Cupa Dunarii de Jos a doua echipe de fete.  Totodata, acesta a amintit ca prin acest proiect s-a asigurat si buna desfasurare a activitatilor echipelor de copii si juniori de la Dacia Unirea Braila, care au primit echipament de joc si mingii, dar si pentru antrenorii Centrului de Copii si juniori care au primit salarii pe perioada implementarii proiectului.

Echipa de implementare a proiectului a fost formata din Valentin Avramescu – responsabil de proiect, Octavian Stamate – responsabil tehnic si Gabriel Margineanu – responsabil administrativ.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •