ProBr

Dacia Unirea a castigat cu 5-1 amicalul cu Metalul Buzau

Dacia Unirea a castigat cu 5-1 amicalul cu Metalul Buzau
Dacia Unirea a castigat cu 5-1 amicalul cu Metalul Buzau
Dacia Unirea a castigat cu 5-1 amicalul cu Metalul Buzau

Miercuri, 8 februarie, Dacia Unirea Brăila a jucat primul meci amical după cantonamentul de la Poiana Brașov. Adversara brăilenilor a fost echipa de Liga a 4-a, metalul Buzău, echipă care a devenită o obișnuită a meciurilor de verificare pentru echipa antrenată de Alin Pânzaru. Brăilenii au câștigat cu 5-1 (3-1) după un joc în care Alin Pânzaru a utilizat două echipe diferite, dar echilibrate, în fiecare repriză.

Fotbaliștii de la Dacia Unirea au început bine meciul disputat pe terenul sintetic de la baza Siderurgistul din Galați, cu două ocazii de poartă. După ratarea din patru metri a lui Neagu, Robert Roșoagă a reușit să deschidă scorul la o acțiune de atac a brăilenilor. După câteva minute, la o aruncare de la margine a a buzoienilor, apărarea celor de la Dacia Unirea a fost surprinsă și Metalul a egalat prin Lungoci. După golul egalizator buzoienii au avut o perioadă de 20 de minute de dominare, dar fără a pune probleme tânărului portar din poarta brăilenilor, Albert Popa, un jucător născut în 1999 și venit în probe de la Brașov.

Pe fondul dominării buzoienilor, brăilenii au ripostat prin câteva contre. La una din ele, Roșoagă a scăpat pe partea dreaptă și i-a pasat în fața porții lui Pușcașu, aflat singur cu portarul, dar acesta din urmă a interceptat mingea. Dacia Unirea a reușit să revină în avantaj printr-un autogol al fundașului buzoian Grăjdan, care și-a trimis mingea în propria poartă după o centrare de pe partea stângă a lui Stănciulescu.

Ultimele 10 minute ale primei reprize au fost dominate de echipa brăileană, iar asta s-a concretizat cu încă un gol, marcat de Cosmin Neagu, după o pasă primită de la Roșoagă.

Repriza a doua a a fost cu mai puține faze de poartă, jucându-se mai mult între cele două careuri. Pe fondul unui joc mai puțin ofensiv, Dacia Unirea a reușit să mai înscrie de două ori, prin juniorii Ciucureanu și G. Puia. Pe final de meci Iosofache a ratat o ocazie de a-și trece și el numele pe lista marcatorilor în acest meci.

În prima repriză Dacia Unirea Brăila a jucat în formula: A. Popa – G. Niță, Moglan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu, D. Oprea, Adăscăliței, C. Neagu – Roșoagă, Pușcașu.

În repriza secundă Alin pânzaru a trimis pe teren următoarea formulă de echipă: Olaru – Ed. Oprea, Olenic, L. Ivan, Necoară – Iosofache, G. Puia,  P. Ioan, Ciucureanu – M. Iordache (min. 70 D. Mucuță), M. Calu.

Următorul joc de pregătire al Daciei Unirea Brăila va avea loc duminică, 12 februarie, de la ora 11.00. Brăilenii vor juca tot pe terenul sintetic de la baza Siderurgistul din Galați, cu Olimpia Rm. Sărat, locul 6 în seria I din Liga a 3-a.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •