Sport

Cuza Sport Braila s-a intarit pentru turneul final cu doi jucatori de la BC Mures

Cuza Sport Braila s-a intarit pentru turneul final cu doi jucatori de la BC Mures

Dupa obtinerea pentru a doua oara consecutiv a calificarii la turneul final al Ligii 1 la baschet masculin, Cuza Sport Braila este decisa ca anul acesta sa reuseasca promovarea in Liga Nationala. Pentru turneul final clubul brailean de baschet a reusit sa transfere doi jucatori valorosi, deveniti liber de contract dupa retragerea echipe BC Mures din Liga Nationala. 

Astfel, pentru turneul final Cuza Sport Braila va putea sa se bazeze si pe Rosenfeld David Engi si Alin Borsa, care ar putea debuta chiar la meciul din ultima etapa a fazei semifinale, in deplasare la Medias.

David Engi s-a nascut pe 9 decembrie 1997 la Tg. Mures. Are 188 cm inaltime si 84 kg, si joaca pe postul de Guard. In sezonul 2017-2018 a jucat in 18 meciuri pentru BC Mures in Liga Nationala pentru care a marcat 164 de puncte, dintre care 90 de puncte din cosuri de 3 puncte. In celelalte doua sezoane in care a mai jucat in Liga Nationala, Engi a mai bifat 5 partide.

[quote]Am inceput baschetul la varsta de 8 ani la BC Mures sub indrumarea domnului profesor Steff Zakarias. Mi-a placut foarte mult acest sport si dupa scurt timp mi-am dat seama ca asta este ce-mi doresc sa fac pe viitor. Primul succes major a fost locul 2 la Campionatul National de Minibaschet fiind selectat si in „Best Five”-ul turneului. A urmat un titlu national la U15 si un loc 2 la U18 cu generatia ’95. Am fost component al fiecarui lot national al generatiei ’97 la Campionatele Europene divizia B.Cel mai mare succes a fost castigarea Campionatului European U20 divizia B de la Oradea in vara anului 2017. La nivel de seniori, am ajuns pentru prima data in echipa de Liga Nationala a celor de la BC Mures la varsta de 18 ani, sub indrumarea lui Szaszgaspar Barnabas. La nivel de Liga 1 am petrecut o jumatate de sezon la Timba Timisoara, in campionatul trecut, cand am reusit sa castigam campionatul si sa promovam in Liga Nationala. Obiectivul meu la Braila este sa ajut cat mai mult echipa. Sper sa ma acomodez cat mai repede cu noii colegi pentru ca avem foarte putin timp la dispozitie, dar sunt convins ca impreuna vom reusi sa obtinem obiectivul propus[/quote], a declarat Rosenfeld David Engi.

Ioan Alin Borsa s-a nascut pe 29.12.1990, are 2.01 metri înălțime și joacă pe pozitia 4. In sezonul 2017-2018 al Ligii Nationale, Borsa a jucat in 17 meciuri pentru BC Mures si a marcat 167 de puncte, fiind cel mai bun recuperator al acestei echipe. In cariera Borsa a adunat 101 meciuri in Liga Nationala si 9 meciuri in Cupa Romaniei.

[quote]Am inceput baschetul la 17 ani cu Tiberiu Fodor, jucand mai mult in campionatul judetean in acea perioada. Dupa ce am trecut la echipa de U20 si echipa a doua al lui BC Mures, am fost remarcat de Steff Zakarias, avand prestatii individuale foarte bune, si de aici a urmat primul meu contract de jucator profesionist cu BC Mures. Am prins turneul final la U23 de la Timisoara, unde am terminat al doilea jucator ca eficienta din cele 6 echipe participante, de unde au venit si convocarile la all star game-ul rezervat celor U23 si cel la lotul largit al echipei nationale universitare. Apoi am ajuns la Miercurea Ciuc in Divizia B cu care am ajuns la turneul final, dar din pacate am terminat pe locul 3. In urmatorul sezon am ajuns in prima liga la U Cluj urmand in urmatorul sezon sa ajung la Phoenix Galati, cu care am ajuns in playoff in primul an al acestei echipe in prima divizie. Am hotarat sa merg acasa sa joc doua sezoane la echipa care m-a format. Astept cu nerabardare sa ajung la Braila unde cunosc majoritatea baietiilor cu care am mai fost colegi si sa intru in atmosfera echipei si ajungem unde ne propunem, si anume sa ajungem in prima liga, o premiera pentru baschetul din Braila[/quote], a declarat Alin Borșa.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •