ProBr

Cuza Sport Braila al treilea succes consecutiv in faza semifinala a Ligii 1 la baschet

Cuza Sport Braila al treilea succes consecutiv in faza semifinala a Ligii 1 la baschet
Cuza Sport Braila al treilea succes consecutiv in faza semifinala a Ligii 1 la baschet
Cuza Sport Braila al treilea succes consecutiv in faza semifinala a Ligii 1 la baschet

Cuza Sport Brăila își continuă drumul spre obiectivul propus anul acesta, promovarea în Liga Națională de baschet masculin. În a treia etapă a fazei semifinale a campionatului din Liga 1, Cuza Sport a jucat duminică la prânz în deplasare la Miercurea Ciuc și s-a impus cu 74-70, bifând astfel al treilea succes consecutiv din tot atâtea meciuri jucate în această fază. Partida trebuia să se dispute la Brăila, dar clubul brăilean a solicitat inversarea meciurilor, pentru că Sala Polivalentă Danubius din Brăila se află în pregătiri pentru cel mai important eveniment sportiv găzduit vreodată de Brăila, Campionatul European de box Elite – U 22.

Cuza Sport Brăila și-a atins scopul și în deplasarea de la Miercurea Ciuc, întorcându-se acasă cu două puncte, chiar dacă meciul a fost destul de echilibrat, cu ambele echipe la conducere. În ciuda diferenței de doar 4 puncte, Cuza Sport Brăila nu a pierdut nici un sfert în meciul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

În primul sfert Cuza Sport Brăila s-a impus cu 17-16, reușind să înscrie de trei ori de la 3 puncte, prin Corneanu, Țelinoiu și Movileanu. În sfertul al doilea și-au intrat în rol Căpușan și Nemanja Petrovic, iar la pauza mare brăilenii au intrat cu un avans de trei puncte, scor 35-38.

Sfertul al treilea a fost cel mai sărac în puncte, terminat la egalitate, scor 15-15, iar punctele brăilenilor din acest sfert au fost marcat de Petrovic și Căpușan, la care s-a adăugat un coș marcat dintr-o aruncare liberă de Voiculeț. Cuza Sport a intrat în ultimul sfrt cu un avans de 3 puncte, dar victoria nu a fost deloc ușor de obținut. În final brăilenii au câștigat și ultimul sfert cu 21-20 și s-au impus pe terenul celor de la Miercurea Ciuc cu 74-70.

Punctele celor de la Cuza Sport Brăila au fost marcate de: Andrei Căpușan – 22 puncte, Nemanja Petrovic – 15 Cristian Corneanu – 5 (1×3), Ciprian Țelinoiu – 5 (1×3), Claudiu Lungu – 6 (1×3), Vasile Dunca – 2, Andrei Iliescu – 5 (1×3), Adrian Movileanu – 9 (1×3), Andrei Damian – 1, Florin Voiculeț -4. Din lotul deplasat la Miercurea Ciuc au mai făcut parte Dragoș Viuleț și Șerban Bălan Halici.

Într-un alt meci disputat în această etapă, CN Aurel Vlaicu a învins în deplasare pe BC Timba Timișoara cu 84-76. În această seară Rapid București a învins cu 73-59 (38-27) pe Universitatea Cluj. Știința București – Politehnica Iași s-a încheiat cu victoria moldovenilor, scor 68-77 (42-43).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •