ProBr

Cuza Sport Braila a reluat pregatirile pentru turneul semifinal

Cuza Sport Braila a reluat pregatirile pentru turneul semifinal
Cuza Sport Braila a reluat pregatirile pentru turneul semifinal
Cuza Sport Braila a reluat pregatirile pentru turneul semifinal

După o săptămână de vacanță echipa de baschet seniori a Cuza Sport Brăila a reluat antrenamentele luni seara. Cum peste două săptămâni începe turneul semifinal al Ligii 1 la baschet masculin, conducerea clubului brăilean și staff-ul tehnic au făcut demersuri pentru îmbunătățirea lotului de jucători.

În această perioadă s-au purtat discuții cu mai mulți jucători, iar pentru faza semifinală a Ligii 1 au sosit și primii patru baschetbaliști care vor juca până la finalul sezonului pentru echipa din Brăila. Astfel, începând de astăzi la antrenamentele echipei brăilene s-a prezentat jucătorul sârb, Ratko Petric, născut pe 24 iulie 1986: Baschetbalistul sârb a venit la Brăila de la Napredak Bosphorus din Liga a 2-a din Serbia. În cariera sa a mai jucat în prima Ligă baschetbalistică din Muntenegru, Bosnia, Slovacia și Maroc. Petric joacă centru și are 214 cm și 113 kg, iar la Brăila va purta numărul 7 pe echipament.

Din această iarnă va juca pentru CS Cuza Sport Brăila și Adrian Robert Movileanu. Acesta a făcut parte din lotul celor de la Asesoft Ploiești când aceștia dominau competiția internă. Anul trecut a promovat în Liga Națională cu CSU ploiești, dar după ce echipa s-a desființat s-a transferat în Liga Națională la BCM Olimpic Baia Mare. Movileanu este născut pe 4 septembrie 1993 la Ploiești și are 195 cm.

O altă noutate în lotul celor de la Cuza Sport Brăila este Andrei Damian, venit de la CSM Craiova, pentru care a jucat în Liga Națională în prima parte a sezonului. Damian este născut la Ploiești, pe 12 mai 1994 și are 196 cm.

Un alt jucător venit la Brăila pentru turneul semifinal și pentru a se bate la promovarea în Liga Națională, este Andrei Iliescu, de la Steaua CSM Eximbank București. Iliescu este campion național de juniori cu Steaua în 2015 și component al loturilor naționale de juniori cu care a participat la ultimul Campionat European de juniori U18. Născut pe 18 ianuarie 1997, măsoară 186 cm. În 2016 a câștigat medalia de bronz cu echipa de seniori de la Steaua și a debutat în Eurocup.

Din această iarnă nu mai fac parte din lotul echipei Cuza Sport Brăila americanii Richard Mc Calop, Craig Nicholson.

La primul antrenament de la startul pregătirilor pentru turneul semifinal pe lângă cei patru jucători noi au mai fost prezenți: Dragoș Viuleț, Dragoș Alexandru, Edy Trifan, Claudiu Lungu, Șerban Bălan Halici, Florin Voiculeț, Eduard Urdă, Alexandru Koler, Alex Stănculea, Cristian Corneanu. Au lipsit motivat Ciprian Țelinoiu, Bogdan Cezar Sandu și Andrei Căpușan.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •