ProBr

Cuza Sport Braila a ajuns la 10 meciuri castigate in Liga 1

Cuza Sport Braila a ajuns la 10 meciuri castigate in Liga 1
Cuza Sport Braila a ajuns la 10 meciuri castigate in Liga 1
Cuza Sport Braila a ajuns la 10 meciuri castigate in Liga 1

Duminică după amiază, de la ora 13.15, echipa de seniori de la Cuza Sport Brăila a obținut al 10-lea succes în Liga 1, învingând în deplasare pe Dinamo 2 București. Baschetbaliștii pregătiți de Cătălin Ștefănescu și Mircea Totolici s-au impus cu 75-60 (20-22, 24-18, 15-15, 16-5), într-un meci în care din minutul 8 al primului sfert nu l-a mai avut la dispoziție pe Richard Mc Calop care s-a accidentat după o încercare de a marca un coș în stilul caracteristic.

Brăilenii au marcat primele puncte ale meciului prin Nicholson, apoi au condus cu 5-1, dar dinamoviștii au revenit și au trecut la conducere, scor 8-5. Aproape de jumătatea sfertului I Cuza Sport a trecut din nou la conducere, scor 13-12. S-a mers cap la cap, cu ambele echipe la conducere, până la 18-18, apoi gazdle s-au desprins la 4 puncte scor 22-18, când mai erau două minute de joc din primul sfert. La acest scor, Richard Mc calop a luat o acțiune pe cont propriu și a încercat să înscrie un coș peste un apărător dinamovist, dar în cădere s-a accidentat la degetul mare de la piciorul drept și a părăsit terenul de joc, fiind transportat la spital. Până la pauză brăilenii au mai marcat două puncte prin Craig Nicholson și bucureștenii au încheiat în avantaj primul sfert, scor 22-20.

Sfertul al doilea a început slab pentru echipa din Brăila, pe fondul emoțional al accidentării celui mai spectaculos jucător al lor. Dinamo a reușit să se desprindă la 7 puncte, scor 29-22, iar în minutul 4 au majorat diferența până la 11 puncte, scor 35-24. Baschetbaliștii brăileni s-au redresat abia pe finalul sfertului, când au revenit de la 38-28 și în ultimele secunde ale primei reprize au trecut la conducere. La pauza mare Cuza Sport a intrat cu 4 puncte avans, scor 44-40.

După un minut și jumătate din sfertul al treilea Cuza Sport s-a distanțat la șase puncte, însă dinamoviștii s-au apropiat la un singur punct de mai multe ori, fără a mai reuși să treacă la conducere. La finalul sfertului al treilea brăilenii au reușit să revină la avantajul de 4 puncte, încheind sfertul al scorul de 59-55.

Radu Vîrnă a marcat un coș de 3 puncte în debutul ultimului sfert și dinamoviștii s-au apropiat din nou la un punct. Cu șase minute înaintea finalului de meci Cuza Sport Brăila conducea cu 63-60, iar din acest moment bucureștenii nu au mai marcat nici un punct până la final, iar echipa brăileană s-a distanțat pe tabela de marcaj, câștigând cu 75-60. De altfel, la acest scor, pe ultimul atac al brăilenilor, Andrei Căpușan, liderul din acest meci al echipei brăilene, nu a mai atacat panoul advers.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Andrei Căpușan – 24 puncte, Craig Nicholson -15 (2×3 puncte), Bogdan Cezar Sandu -8, Florin Voiculeț -7, Șerban Bălan Halici -6, Claudiu Lungu -4, Alex Stănculea -4, Cristian Corneanu -3 (un coș de 3 puncte), Dragoș Viuleț -2 și Richard Mc Calop -2.

Pentru Dinamo 2 București au marcat: Radu Vîrnă – 36 puncte (4×3 puncte), L. Paraschiv -12, Al. Marinică -8, A. Iuga -2 și Cr. Popa -2.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •