ProBr

Cupa Romaniei la box a ajuns la faza semifinalelor

Cupa Romaniei la box a ajuns la faza semifinalelor
jitaru
Cupa Romaniei la box a ajuns la faza semifinalelor

După o zi de pauză, joi după amiază, de la ora 16.00, s-au reluat întrecerile Cupei României la box pentru seniori, competiție ce se desfășoară în aceste zile la Brăila.

În gala de joi au fost programate 12 meciuri, iar în ring a urcat și cel de-al patrulea sportiv de la CSM Brăila participant la competiție, Robert Eusebiu Jitaru.

Gala a început cu meciurile la categoria 46-49 kg, unde au avut loc direct meciurile din semifinale. Andrei Băjean de la CSM Târgoviște a fost primul sportiv calificat în finala acestei categorii, prin neprezentarea adversarului său, dinamovistul Alexandru Ioniță. În cealaltă semifinală Enver Amis de la Farul Constanța l-a învins la puncte pe Ionuț Vulpe de la Steaua, decizie 3-0.

La categoria 52 kg se va juca direct finala, deoarece la această categorie sunt doar doi sportivi.

La categoria 56 kg, în sferturile de finală, Răzvan Andreiana l-a învins prin TKO în repriza a doua pe Bogdan Marinași de la Craiova, iar Lucian Timpu de la Ring Boc Tg. Mureș a câștigat la puncte, decizie 3-0, confruntarea cu Adrian Voicu de la LPS Banatul Timișoara.

Cel mai așteptat meci al serii pentru publicul brăilean a fost ce dintre Robert Jitaru de la CSM Brăila și Alexandru Gheorghe de la CSM Ploiești. Așa cum era de așteptat, victoria i-a revenit sportivului de la Brăila, pregătit de antrenorii George Perțea și Gigi Moise, care a fost declarat învingător la puncte, decizie unanimă. În următorul meci de la categoria 60 kg, Cezar Andrieș de la CS Năvodari l-a învins la puncte, decizie 2-1 pe Marian Ruță de la CSM Reșița. După un meci frumos, Maike Cioacă de la SCM Bacău l-a învins la puncte pe Vasile Suciu de la CSM Sibiu, decizie 3-0.aarad

La categoria 81 kg, în semifinale, Andrei Arădoaie a încheiat rapid conturile în meciul cu Cătălin Roșu de la SCS Silva Lazar Motorul Arad, dinamovistul câștigând prin TKO în repriza a II-a. În cealaltă semifinală, Alexandru Machedon de la SCM Bacău a câștigat tot prin TKO R2, meciul cu Doru Zelea de la CSO Ovidiu.

La categoria +91 kg au fost programate trei meciuri. Ionuț Iancu de la U Cluj l-a învins prin TKO în prima repriză pe Sebastian Vișan de la CS Box Artrom Slatina. În cel mai frumos meci al galei, Tiberiu Porcoi de la CSM Ploiești a fost dat învingător la preferință, decizie 2-1, în meciul cu craioveanul Alberto Ispas, o decizie controversată, mai ales că ploieșteanul a fost numărat de două ori de arbitrul de ring. În ultimul meci al galei, Mihai Nistor, legitimat acum la Steaua București, l-a învins prin TKO în repriza a doua pe Alexandru Stoica de la CS Virgil Fâșie Domnești.

Vineri, 25 martie, de la ora 16.00, tot în Sala Sporturilor CSM Brăila din strada Carantina, se vor desfășura semifinalele la 7 categorii de greutate. În această gală vor boxa toți cei patru pugiliști de la CSM Brăila.

La categoria 60 kg Robert Jitaru va boxa pentru accederea în finală cu Cezar Andrieș de la CS Năvodari, în meciul 3 al galei. La categoria 64 kg, în meciul 6 al galei, Marian Vișan va boxa cu Marius Păpușoiu de la CSM Craiova. La categoria 69 kg Marian Pița va boxa cu George Jugan de la CSM Ploiești, iar la categoria 75 kg, Vlad Sava va încerca să-i facă față lui Bogdan Juratoni de la Dinamo București.

aradoaie mihni nismih nist nistor m nistor

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •