educatie

Cu prietenii prin orasul salcamilor, proiect derulat de scoala Fanus Neagu

Cu prietenii prin orasul salcamilor, proiect derulat de scoala Fanus Neagu
DSCN6235
Cu prietenii prin orasul salcamilor, proiect derulat de scoala Fanus Neagu

Pornind de la spusele lui Fanus Neagu, ,,Vin de la Braila si nu-mi pot inchipui ca as fi putut sa ma nasc in alta parte. Nu-mi pot smulge niciodata din inimă locul din Campia Brailei, unde revin mereu“,  Scoala Gimnaziala ,,Fanus Neagu” a derulat in acest an scolar Proiectul Judetean cu titlul ,,Cu prietenii prin orasul salcamilor”.

Incercand sa exploreze  taramuri fanusiene, organizatorii si-au propus sa redescopere farmecul  locurilor natale, al prieteniei, al  tezaurului brailean si sa le transpuna  in sfera digitala, apropiata  copilariei actuale.

Prima activitate din cadrul proiectului a avut loc in decembrie 2015, la Scoala Gimnaziala “Fanus Neagu”, unde s-au intalnit cadre didactice din peste 20 de unitati scolare din judetul Braila, coordonate de profesor Ecaterina Carmen Bonciu, inspector scolar pentru invatamantul primar la ISJ Braila si profesor Emilia Meirosu, director al  Scolii Gimnaziale ”Fanus Neagu” Braila.

Au urmat vizite la Muzeul Brailei “Carol I” si la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” unde elevi din municipiu, dar si din judet, au vizionat filme despre “Braila de altadata”.

Elevii implicati in proiect au uimit autoritatile locale cu mandria cu care vorbesc despre orasul cu salcami. Cabinetul primarului Aurel Simionescu, dar si Sala Mare a Prefecturii au fost neincapatoare datorita numarului impresionant de copii care au participat la eveniment. Entuziasmati, micutii le-au inmanat autoritatilor o scrisoare deschisa despre Braila, vazuta prin inocenta ochilor lor, dar si “…cu increderea ca Braila va ramane a noastra, a unor braileni frumosi, in care se impleteste trecutul cu prezentul, proiectandu-ne intr-o Braila a viitorului aliniata cu oricare alt oras european.”

Activitatile din cadrul proiectului au continuat cu un concurs judetean de creatie literara, concurs la care elevii au participat cu mare bucurie, fiecare demonstrandu-si talentul creativ.

Nu au lipsit nici mesele rotunde, intalniri ale cadrelor didactice cu “doamna de poveste” Valeria Ursan, care si-a incantat publicul cu povestile de altadata ale Brailei. In acelasi timp, scriitoarea Maria Sava si-a lansat cartea “100 de idei creative pentru dezvoltarea copilului”.

Toate aceste activitati au fost coordonate de o echipa inimoasa formata din:  invatator Ioana Popescu, profesor Simona Tanase, inst. Gianina Ciupitu, invatator  Elena Ciocirlan, profesor  Ana-Maria Patulea si invatator  Violeta Lenuta Robitu.

“Proiectul judetean Cu prietenii prin orasul salcamilor reprezinta omagiul adus locurilor natale, familiei, frumusetii orasului Braila. Elevii din peste 20 de scoli din Braila au desfasurat activitati de-a lungul intregului an scolar: au fotografiat cladirile istorice, au evidentiat locurile frumoase ale orasului si au creat o paralela cu imagini de arhiva ale Brailei. Intalnirile cu scriitorii, cu povestirea plina de pasiune a doamnei Valeria Ursan au dat sens concursului de creatie literara. Imi exprim convingerea ca Braila are energia optimista necesara sa pulseze viata culturala si respect fata de valori”, a declarat la incheierea proiectului profesor Emilia Meirosu, directorul Scolii Gimnaziale “Fanus Neagu” Braila.

DSCN6475 DSCN6271 DSCN6260

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •