Stiri

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Dosare penale pentru infractiunea de furt calificat
Ieri, 26 februarie a.c., G.S. (78 de ani), din comuna Dudesti, a sesizat la postul de politie comunal faptul ca, in ziua de 24 februarie a.c., persoane necunoscute au patruns in locuinta ei si au sustras suma de 85 de lei. In urma verificarilor efectuate de politisti s-a stabilit ca cele sesizate se confirma, autorul furtului fiind localnicul P.D. (13 ani), care, profitand de neatentia victimei, a patruns in imobil, prin fortarea unei ferestre, si a sustras banii, pe care i-a cheltuit ulterior. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.
Politistii de la Politia orasului insuratei au desfasurat cercetari in cauze inregistrate in evidente cu autori necunoscuti si i-au identificat pe A.S. (23 de ani), din comuna Baraganul, judetul Braila, si C.S. (15 ani), din comuna Cocora, judetul Ialomita, ambii suspectati de comiterea a trei furturi din locuinta. Politistii le-au probat ca, in noaptea de 9 spre 10 decembrie 2012, au patruns, prin efractie si pe timp de noapte, in locuinta a doua femei din comuna Baraganul si au sustras documente personale si suma de 1.200 de lei, respectiv, o haina de dama si o geanta de voiaj, ambele estimate la valoarea de 250 de lei, iar in noaptea de 10 spre 11 decembrie 2012, prin acelasi mod de operare, au patruns in imobilul altei localnice, de unde au sustras documente personale si o bucata de material din stofa. Acestia au ars documentele si bunurile sustrase, iar banii i-au cheltuit in interes personal. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria insuratei a dispus cercetarea autorilor in stare de libertate, pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Cercetarile continua pentru recuperarea prejudiciului, in valoare totala de 1.550 de lei, si documentarea intregii activitati infractionale a celor doi tineri.

Dosar penal pentru ca nu a predat arma de vanatoare la un armurier autorizat
La data de 26.02.2013, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au actionat pe linia respectarii prevederilor legale privind regimul armelor si munitiilor, ocazie cu care a fost depistat L.D. (34 de ani), din satul Pietroiu, comuna Vadeni, caruia i-a expirat perioada de valabilitate a permisului de arma si nu a depus arma inscrisa in permis, in termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat. in fapt, cel in cauza este posesor al permisului de arma, eliberat la data de 08.08.2007, de catre I.P.J. Braila, in care se afla inscrisa o arma de vanatoare. Intrucat permisul de arma nu avea trecuta nicio viza de la data eliberarii, valabilitatea acestuia fiind de 5 ani, politistii au ridicat in vederea cercetarilor arma de vanatoare. Pe numele barbatului a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de nerespectarea unor obligatii prevazute de lege.

Autorul furtului a fost identificat de politisti
Politistii au continuat sa desfasoare cercetari intr-o cauza, inregistrata cu autori necunoscuti, la data de 21.02.2013, privind furtul unui stalp din beton din reteaua electrica dezafectata, apartinand unei societati comerciale din comuna Viziru, si l-au identificat pe autorul N.F. (56 de ani), din aceeasi localitate. S-a stabilit ca acesta a sustras stalpul, in ziua de 20 februarie a.c., si l-a tarat cu ajutorul tractorului sau pana la domiciliu, unde a fost gasit de politisti. in prezent, cel in cauza este cercetat pentru infractiunea de furt.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.