Stiri

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Politistii l-au identificat pe autor si il cerceteaza pentru violare de domiciliu si lovire
La data de 16 aprilie, la orele 20:20, R.G. (33 de ani), din localitatea Galbenu, a sesizat la Sectia 3 de Politie Rurala Faurei, despre faptul ca, in jurul orelor 20:00, un tanar necunoscut a patruns, fara drept, in locuinta vecinei sale, T.V. (94 de ani), si a agresat-o. In urma investigatiilor efectuate, politistii au stabilit ca autorul se numeste F.C. (18 ani), din comuna, si ca, in ziua de 16 aprilie, a lucrat impreuna cu mama lui in gradina partii vatamate, primind pentru munca prestata suma de 35 de lei. In jurul orelor 20:00, acesta s-a deplasat la domiciliul femeii, pentru a-i solicita mai mul?i bani si, in momentul in care aceasta i-a cerut sa plece, tanarul a impins-o si apoi a fugit. Fata de cel in cauza a fost intocmit dosar penal pentru violare de domiciliu si lovire sau alte violente.

Arestat preventiv pentru infractiunile de furt calificat si talharie
In baza probatoriului administrat, politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale- linia de munca Furturi din Patrimoniu l-au depistat si adus la cercetari pe D.A. (20 de ani), din Braila, caruia i s-a stabilit ca a comis o infractiune de talharie si patru furturi calificate. Astfel, la datele de 9 ianuarie si 2, 4 si 12 aprilie 2013, profitand de neatentia vanzatoarelor, a sustras din incinta a patru societati comerciale un telefon mobil, in valoare de 578 de lei, suma de 400 de lei, o poseta cu acte si bani, prejudiciul fiind de 500 de lei, si trei sticle cu bautura alcoolica, in valoare de 150 de lei. La data de 14 aprilie, a patruns intr-o alta societate comerciala si, prin acelasi mod de operare, a sustras doua pachete cu tigari, in valoare de 28 de lei, iar cand a fost surprins de vanzatoare, a lovit-o cu palma in zona fetei pentru a-si asigura scaparea. Ieri, braileanul a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventiva, pentru comiterea infractiunilor de furt calificat in forma continuata si talharie.Prin incheiere de sedinta, instanta de judecata a admis propunerea si a emis pe numele invinuitului mandat de arestare preventiva, pe o durata de 29 de zile, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Braila. Cercetarile sunt continuate fata de acesta, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Localnica reclamata pentru amenintare
Ieri, la sediul Postului de Politie Comunal Rosiori s-a prezentat localnicul C.I. (48 de ani), care a reclamat ca, in seara zilei de 21 februarie, in jurul orelor 21:30, in timp ce se afla in fata locuintei sale, impreuna cu sotia lui, in urma unui conflict avut cu M.C. (53 de ani), domiciliata in aceeasi localitate, aceasta le-a adresat amenintari cu acte de violente. Politistii i-au intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de amenintare.

Lovit de un localnic
La data de 18 aprilie, la orele 14:10, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Zavoaia au fost sesizati de localnicul D.N. (38 de ani), cu privire la faptul ca, in 9 aprilie a.c., la orele 15:30, in timp ce se afla pe DJ 203, in afara comunei, a fost lovit cu un bat de O.I. (35 de ani), din aceeasi localitate, fiindu-i provocate leziuni care necesita pentru vindecare un numar de 7-8 zile de ingrijiri medicale. Politistii au desfasurat primele cercetari si au intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente.

Telefonul sustras a fost recuperat de politisti
La data de 18 aprilie, la orele 22:30, politisti din cadrul Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru au fost sesizati, prin apelul de urgenta 112, de S.V. (26 de ani), din satul Lanurile, comuna Viziru, cu privire la faptul ca M.V. (32 de ani), din acelasi sat, in timp ce se afla in vizita la domiciliul unui localnice, i-a sustras acesteia un telefon mobil, in valoare de 900 de lei. In baza sesizarii, politistii s-au deplasat la locul indicat, au identificat autorul si au recuperat de la acesta telefonul pe care l-au inapoiat pagubitei. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Depistati de politisti la putin timp dupa comiterea faptei
Azi-noapte, la orele 00:30, agentii Postului de Politie Comunal Vadeni i-au depistat, pe raza satului Baldovinesti, pe M.G. (42 de ani) si M.E. (51 de ani), ambii din acelasi sat, in timp ce transportau cu bicicletele mai multe tevi si bare metalice. Fiind intrebati de provenienta acestor bunuri, cei in cauza au recunoscut ca le-au sustras din cadrul unei societati comerciale, situate in apropierea municipiului Braila. Procedandu-se la cantarirea materialelor sustrase, a rezultat cantitatea de 163 de kg. Persoanele depistate au fost conduse la sediul Politiei Municipiului, in vederea continuarii cercetarilor pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Cercetat pentru distrugerea unei masini
In seara zilei de 17 aprilie, la orele 22:00, politistii au fost sesizati ca braileanul C.I. (29 de ani) a aruncat o chiuveta de la etajul 4 al blocului in care locuieste, producand avarii unui autoturism parcat. Dupa ce a efectuat cercetari la fata locului, echipa operativa a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de distrugere.

Autorul tentativei de furt a fost identificat de politisti
La Sectia 2 de Politie Rurala Braila a fost inregistrata o reclamatie prin care s-a semnalat ca, in perioada 12-18 aprilie, persoane necunoscute au patruns in incinta unei societati comerciale din localitatea Urleasca si au incercat sa deschida seiful unitatii, cu intentia de a sustrage valori, fara sa reuseasca. Echipa operativa a efectuat cercetari la fata locului si in teren, stabilindu-se ca principalul suspect al faptei este B.I. (25 de ani), din satul Tepes Voda, comuna Movila Miresii, care lucreaza ca zilier in cadrul societatii in cauza. Fata de acesta a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de tentativa la furt calificat.

Depistat in timp ce transporta mere fara documente
In ziua de 18 aprilie, la orele 16:45, politisti de la Biroul de Ordine Publica l-au depistat, pe Bulevardul Dorobantilor, din municipiu, pe E.A. (32 de ani), din comuna Viziru, in timp ce transporta cu autoutilitara cantitatea de 143 kg de mere, fara a avea documente legale. Acesta a fost sanctionat contraventional si fructele i-au fost ridicate in vederea confiscarii, conform Legii 12/1990 (republicata).

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier
In ziua de 18 aprilie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 76 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 21.525 de lei, au ridicat in vederea suspendarii 6 permise de conducere si retras 4 certificate de inmatriculare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.