Stiri

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Surprinsi de proprietar in timp ce sustrageau lucerna  Ieri, la orele 18:40, ofiterul de serviciu din cadrul Politiei orasului Ianca a fost sesizat, prin apelul de urgenta 112, de catre localnicul M.F. (52 de ani), cu privire la faptul ca i-a observat pe M.A. (29 de ani) si M.D. (39 de ani), ambii din orasul Ianca, in timp ce sustrageau lucerna de pe sola lui. In urma sesizarii, la fata locului s-au deplasat politistii care au efectuat primele verificari si au stabilit ca a fost sustrasa lucerna de pe suprafata de 200 de m2. De asemenea, s-a mai stabilit ca, in momentul in care pagubitul a incercat sa-i fotografieze cu telefonul mobil pe cei doi autori, tanarul de 29 de ani i-a rupt puloverul si a intentionat sa-l loveasca. Prejudiciul a fost estimat de reclamant la valoarea de 200 de lei. In cauza a fost intocmit dosar penal si sunt continuate cercetarile.

Reclamat pentru distrugerea unui teren
La data de 15.04.2012, la orele 11:30, politisti de la Politia orasului Insuratei au fost sesizati de G.N. (66 de ani), din acelasi oras, cu privire la faptul ca, la data de 13 aprilie, D.N. (57 de ani), din comuna Victoria, i-a distrus, prin pasunare cu oile, o suprafata de 2 ha de teren cultivat cu lucerna, situat in extravilanul orasului Insuratei. Politistii au demarat cercetarile si au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere. Urmeaza ca prejudiciul sa fie stabilit.

Dosar penal pentru tulburare de posesie
Ieri, 15 aprilie, la orele 12:00, politistii din cadrul Postului de Polittie Comunal Bordei Verde au fost sesizati de localnicul S.I. (59 de ani), cu privire la faptul ca, in perioada 31.03-14.04.2013, L.R. (32 de ani), administrator al unei societati comerciale din orasul Ianca, i-a discuit abuziv o suprafata de 1,34 ha, situata pe raza satului Constantin Gabrielescu, cultivata cu lucerna in luna martie a acestui an. Politistii au efectuat cercetari la fata locului si au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tulburare de posesie. Prejudiciul a fost evaluat de pagubit la suma de 1.500 de lei.

Politistii i-au probat comiterea unui numar de patru infractiuni de furt calificat
In baza probatoriului administrat, judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale- linia de munca Furturi din patrimoniu l-au depistat si adus la cercetari pe A.C. (18 ani), din Braila, caruia i s-a stabilit ca, in perioada 14.02-29.03.2013, prin escaladarea gardului, a patruns in curtile a patru imobile, situate in municipiu, si a sustras mai multe bunuri. Prejudiciul total este in valoare de 1.220 de lei si a fost recuperat partial de catre politisti. Dosarele penale, intocmite pe numele tanarului, pentru savsrsirea infractiunii de furt calificat, au fost conexate si inaintate Parchetului, cu propunere corespunzatoare. Fata de autor a fost inceputa urmarirea penala si sunt continuate cercetarile cu el in stare de libertate, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Cercetat pentru conducerea unui autovehicul fara permis
Ieri, la orele 18:50, politisti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat in trafic pe braileanul M.T. (33 de ani), in timp ce conducea autoturismul, pe Soseaua Ramnicu-Sarat, fara a fi posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 (republicata).

Doi tineri cercetati pentru furt calificat
In cauza privind depistarea lui M.C. (23 de ani) si T.G. (18 ani), ambii din satul Coltea, comuna Rosiori, care aveau in portbagajul masinii lor doua lamele stergator, o roata de rezerva si doua bidoane a cate 5 litri fiecare, incarcate cu benzina, politistii au continuat sa desfasoare cercetari si au stabilit ca cei doi au sustras lamelele stergator de la un autoturism, parcat pe Aleea Cocorilor, iar roata de rezerva si cantitatea de 10 litri de benzina au fost sustrase dintr-un alt autovehicul, parcat pe Aleea Energiei. Prejudiciul total este de 350 de lei, fiind recuperat si predat partilor pagubite. Fata de cei doi tineri a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dosar care a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de incepere a urmaririi penale. In continuare se desfasoara cercetari pentru a se stabili intreaga activitate infractionala a autorilor.

Vrancean depistat de politistii braileni
In ziua de 15 aprilie, la orele 11:30, politisti de la Politia orasului Ianca, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, l-au depistat pe C.D. (28 de ani), din satul Vulcaneasa, comuna Mera, judetul Vrancea, in timp ce ii vindea ilegal lui M.I. (73 de ani), din satul Oprisenesti, cantitatea de 8 metri steri lemn, esent? fag, contra sumei de 800 de lei. Vranceanul a fost sanctionat contraventional, cu suma de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, si banii obtinuti din comercializarea lemnului au fost confiscati, conform aceleeasi legi.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier
In ziua de 14 aprilie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 79 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 24.390 de lei, au ridicat in vederea suspendarii 3 permise de conducere si retras 3 certificate de inmatriculare.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.