Stiri

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Si-a reclamat fiica si ginerele pentru furt de bani

La data de 10 aprilie, la orele 13:00, S.I. (74 de ani), din satul Latinu, comuna Maxineni, s-a prezentat la sediul Sectiei 1 de Politie Rurala Braila si a sesizat ca, in perioada 4-10.04.2013, fiica si ginerele ei, B.A. (49 de ani) si B.F. (52 de ani), ambii din acelasi sat, i-au sustras un card bancar si codul PIN, si au scos, fara consimtamantul ei, in mai multe randuri, suma totala de 9.000 de lei. Politistii au demarat cercetarile si au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt intre rude.
Politistii l-au identificat pe autorul unui furt calificat
Ieri, 10 aprilie, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Romanu au continuat sa efectueze cercetari in cauze inregistrate cu autori necunoscuti si l-au identificat pe C.V. (33 de ani), din satul Oancea, comuna Romanu, caruia i s-a probat ca a comis un furt calificat.
In fapt, in noaptea de 25 spre 26 martie 2013, in jurul orelor 22:00, acesta a patruns, prin escaladarea gardului, in curtea unei localnice si, de pe terasa din fata casei, a sustras doua boxe audio, in valoare de 300 de lei. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal.

Autori identificati, prejudiciu recuperat partial
Ieri, 10 aprilie, in urma investigatiilor efectuate in teren de politistii de la Postul de Politie Comunal Traian, au fost identificati autorii comiterii a patru infractiuni inregistrate cu autori necunoscuti.
Acestia se numesc P.V. (35 de ani) si R.I. (21 de ani), ambii din localitatea Silistraru, carora li s-a probat ca, in perioada februarie-martie 2013, au sustras mai multe bunuri din imobilele si curtile a patru localnici.
Politistii au gasit si ridicat de la domiciliul primului autor mai multe bunuri provenite din cele patru furturi. Impotriva celor doi a fost intocmit dosar penal pentru furt calificat si sunt continuate cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale. Prejudiciul cauzat partilor vatamate a fost estimat la valoarea totala de 3.400 de lei, fiind recuperat in proportie de 50 %.

Depistati in timp ce transportau deseuri fara documente
In ziua de 10 aprilie., la orele 11:00, politisti de la Postul de Politie Comunal Bordei Verde si Sectia 4 de Politie Rurala Ianca, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza comunei, au oprit in trafic autoutilitara condusa de G.C., din satul Pogonele, comuna Tintesti, judetul Buzau, care transporta cantitatea de 180 kg deseuri feroase, fara a detine actele prevazute de lege.
Cel in cauza a fost sanctionat contraventional, cu amenda de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990 (republicata), si au fost ridicate in vederea confiscarii deseurile feroase, care au fost predate unei societati comerciale de profil, in vederea valorificarii.
In aceeasi zi, la orele 19:00, politistii din cadrul Posturilor de Politie Comunale Racovita si Sutesti, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, pe raza comunei Gradistea, au oprit in trafic autoutilitara condusa de M.C. (22 de ani), din satul Liesti, comuna Slobozia Bradului, judetul Vrancea, care transporta cantitatea de 312 kg deseuri feroase, fara a avea documente de provenienta. Acesta a fost sanctionat contraventional cu suma de 1.000 de lei si i-a fost confiscata marfa, conform Legii 12/1990 (republicata).

Politistii au pus in aplicare masurile dispuse de instanta de judecata
In ziua de 10 aprilie., intre orele 6:00-10:00, politistii Biroului Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale au actionat pe raza municipiului, ocazie cu care i-au depistat pe brailenii G.M. (16 ani), pe numele caruia, la data de 9.11.2012, Judecatoria Braila a emis sentinta penala prin care s-a dispus masura educativa a internarii intr-un centru de reeducare, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, si pe B.M. (21 de ani), impotriva caruia aceeasi instanta de judecata a emis, la data de 5.04.2013, mandat de executare a pedepsei de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Minorul a fost incarcerat in Centrul de Reeducare Targu-Ocna, judetul Bacau si celalalt in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier
In ziua de 10 aprilie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 104 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 21.400 de lei, au ridicat in vederea suspendarii a 3 permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.