Sport

CS Făurei învinsă de Rapid București cu 1-3

CS Făurei învinsă de Rapid București cu 1-3

Sărbătoare astăzi la Făurei, unde echipa lui Bănel Nicoliță a primit vizita celor de la Rapid București. Peste 1200 de spectatori au fost prezenți astăzi la stadionul din Făurei, dintre care aproape 300 suporteri ai Rapidului. CS Făurei a făcut față Rapidului în primele 45 de minute, când scorul a fost egal, dar în repriza a doua bucureștenii au marcat rapid două goluri și au reușit la final să se impună cu 3-1, după o repriză secundă în care CS Făurei a jucat cu un om mai puțin după eliminarea lui Stelian Nicoliță. Pe final de meci a fost eliminat și Bănel Nicoliță, după două cartonașe galbene luate în câteva minute.

CS Făurei a început curajos meciul cu Rapid și în minutul 4, la un corner de pe stânga bătut de Bănel Nicoliță, direct pe poartă, Drăghia a reținut pe linia porții. Giuleștenii au ripostat în minutul 7. Cârstocea a bătut un corner de pe stânga, fundașii Făureiului au respins până la marginea careului, de unde Goge a reluat spre poartă, dar Tudor a respins în corner de sub transversală. În minutul 11 Ionuț Cristian a aruncat de la margine în adâncime pentru Stelică Nicoliță, acesta a intrat în careu și a șutat din unghi, dar nu a nimerit cadrul porții.

În minutul 17 Maftei a reluat cu capul din interiorul careului o minge centrată dintr-o lovitură liberă, dar mingea a trecut peste transversală. În minutul 20 Bănel Nicoliță a executat o lovitură liberă de la peste 30 de metri lateral stânga, direct pe poartă, dar nu l-a păcălit pe Draghia, care a reținut de lângă bară. Trei minute mai târziu Voicu a centrat în careul gazdelor, iar lovitura de cap a lui Vlada a fost reținută de Tudor.

Apoi meciul s-a mai liniștit din punct de vedere al ocaziilor de poartă, dar s-au înmulțit faulturile în zona centrală a terenului.

În minutul 41 s-a înregistrat cea mai mare ocazie de gol a primei reprize. Dragoș Grigore a centrat de pe stânga, iar Cârstocea a reluat de la 14 metri, poziție centrală, puțin pe lângă bară. În minutul 44 Marian Vlada a avut o acțiune pe partea stângă, a centrat în careu, Jorza a deviat în spate pentru Goge, care a șutat puternic spre poartă, dar Tudor a boxat în corner. Lovitura de la colțul terenului a rămas fără rezultat și la pauză scorul a rămas egal, 0-0.

După pauză, imediat după repunerea de la centru, echipa gazdă a vrut să inițieze un atac pe partea dreaptă, dar Stelică Nicoliță în lupta pentru minge cu Dragoș Grigore l-a lovit cu cotul în pometele drept și arbitrul văzând sânge pe fața rapidistului i-a acordat cartonașul roșu direct jucătorului de la Făurei.

Cu un om în minus, în minutul 50 CS Făurei a primit primul gol. Marian Vlada a primit o pasă în careu de la Cârstocea și l-a învins pe Tudor cu o lovitură de cap, reușind să deschidă scorul. În minutul 52 CS Făurei a ripostat cu un șut de la marginea careului a lui Andrei Pușcașu, dar Drăghia a reținut.

În minutul 55 Nițu a primit o pasă în careu, a trimis mingea pe lângă portar și a încercat să o urmărească pentru a o trimite în poartă, dar Tudor l-a faultat și arbitrul Porumbel a dictat penalty pentru Rapid. Marian Vlada a executat perfect și a majorat scorul în minutul 56.

CS Făurei nu s-a lăsat și a ieșit la atac în ciuda faptului că principala lor forță ofensivă fusese eliminat. Andrei Pușcașu a primit o pasă din stânga și după ce a driblat un fundaș al Rapidului a șutat puternic, la colțul scurt, 1-2 din minutul 57.

După ce gazdele au redus din handicap jocul s-a mai calmat și abia în minutul 65 Vlada a șutat mai periculos de la 25 de metri, dar mingea a trecut peste poartă. Două minute mai târziu Racoviță a încercat să-l surprindă pe Drăghia cu un șut cu boltă, dar portarul oaspeților a prins pe linia porții, de sub transversală. Rapidiștii au declanșat un contraatac. Vlada i-a pasat lui Jurj, dar șutul acestuia din interiorul careului a fost blocat de Mocanu.

În minutul 69 Bănel Nicoliță a executat o lovitură liberă și a trimis în careul rapidiștilor, iar Andrei Pușcașu a reluat cu capul pe lângă poartă. După alte două minute Bănel Nicoliță a luat o acțiune pe cont propriu din jumătatea de teren a gazdelor, i-a pasat în dreapta lui Pușcașu care a centrat în forță, iar Ionuț Voicu a trimis în corner, deși nu era presat de nici un adversar.

În minutul 76 Matulevicius a primit o pasă de la Adi Nițu și și-a asumat un șut de la 22 de metri, poziție centrală, în colțul din stânga lui Tudor și a modificat din nou tabela de marcaj, 1-3. Golul lituanianului a adus mai multă liniște în tabăra giuleștenilor care la un moment dat se temeau că pot pierde victoria chiar și cu un om în plus.

În minutul 82 Vlada a șutat de la circa 25 de metri, însă pe lângă poarta lui Aurel Nicoliță. În minutul 87 Pușcașu a șutat de la distanță, dar Drăghia a reținut și a încercat să declanșeze un atac rapid. Bucureștenii au pierdut mingea și Andrei Pușcașu a intrat în careu și a șutat pe poartă, dar portarul Rapidului a respins cu piciorul.

În minutul 90+4 Bănel Nicoliță a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault la centrul terenului, după ce cu 4 minute înainte îl primise pe primul pentru un alt fault inutil, dar în apropierea propriului careu.

Meciul s-a terminat cu victoria Rapidului cu 3-1 (0-0), dar la final, când s-au dus să-și salute galeria o parte dintre aceștia au început să le reprșeze înfrângerea din Cupa României cu Turist Turnu Măgurele. Lucrurile au degenerat, suporterii rapidiști lovindu-se între ei, dar și pe jucători și antrenorul Constantin Schumacher, dar jandarmii de la Brigada Mobilă Constanța și cei de la Desant Security au aplanat repede conflictul și i-au evacuat pe suporterii oaspeților din stadion.

CS Făurei: G. Tudor (min. 77 A. Nicoliță) – M. Mocanu, Căldăraru, Poterașu, A. Huțu (min. 89 Drezaliu) – B. Nicoliță, D. Percă – A. Pușcașu, G. Bordei, I. Cristian (min. 46 Racoviță) – S. Nicoliță.

Rapid București: Drăghia – I. Voicu, V. Maftei, Iacob, Dr. Grigore – Jorza, Cârstocea (min. 79 Duriță) – Nițu (min. 90 Demici), Jurj (min. 69 Matulevicius), Goge (min. 62 Dovleac) – Vlada.

După 6 etape CS Făurei ocupă locul 11 cu 7 puncte, dar ar putea rămâne doar cu 4 dacă CSO Bragadiru va fi exclusă din campionat și rezultatele acestei echipe vor fi anulate. În etapa următoare CS Făurei va juca în deplasare la Unirea Slobozia, liderul clasamentului, aflat la egalitate de puncte și golaveraj cu Rapid, dar cu mai multe goluri marcate.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •