Sport

Cristian Niculae îi cere primarului să sprijine proiectul ”Descoperă stadionul de atletism”

Cristian Niculae îi cere primarului să sprijine proiectul ”Descoperă stadionul de atletism”

Cristian Niculae a venit şi cu o propunere pentru primarul Brăilei privind sprijinirea campaniei ”Descoperă stadionul de atletism”. Niculae îi propune primarului să sprijine acest proiect de reabilitare a stadionului de atletism ce va fi prezentat, sâmbătă, 24 noiembrie, la NOVEMBarh, la RomExpo în Bucureşti, unde are loc ediția a II-a a ARHITECT DEMN, primul hackathon al arhitecților în România

Cristian Lucilius Niculae a vorbit despre Asociaţia Brăileană pentru Educaţie Civică, ONG care provine din transformarea asociației ”Brăila – Capitală a Culturii Europene 2021”. Niculae este secretarul acestei organizații, iar fostul ministru secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor, Constantin Teodorescu este preşedinte.

Cristian Niculae s-a implicat într-o acţiune de voluntariat şi a scos la lumină pista stadionului de atletism care era plină de bălării. Ulterior au pornit campania “Descoperă Stadionul de Atletism”, care a intrat în atenţia unui grup de arhitecţi ce vor să promoveze un proiect privind reabilitarea bazei sportive în cadrul NOVEMBarh 2018, un maraton de 16 ore de brainstorming pe teme de arhitectură.

Cristian Niculae a a spus că a vorbit pe 1 octombrie cu primarul Dragomir despre acest proiect și acesta i-a promis că vor relua discuțiile peste o săptămână, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Acesta a precizat că îl invită pe primar să fie alături echipei de la Brăila care susține acets proiect la evenimentul de sâmbătă seara, la care este aşteptat şi preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea.

Potrivit lui Niculae, din echipă mai face parte Horia Bejan, un arhitect în Bucureşti, care are un doctorat în infrastructură sportivă și care s-a oferit să facă din această campanie «Descoperă Stadionul de Atletism» un subiect la NOVEMBarh. Alți membrii ai acestei echipe sunt arhitectul Roxana Dragomir, brăileancă la origini, dar care trăieşte în Bucureşti, Cristian Lucilius Niculae ca iniţiator al proiectului, Constantin Teodorescu voluntar, stagiari şi studenţi.

Cristian Niculae a spus că din informațiile pe care le are, o mare parte din suprafața stadionului de tletism aparține Primăriei și doar pista de atletism și vestiarele sunt în administrarea CSM Brăila, club aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

De altfel, în ultima perioadă s-a vorbit despre preluarea de la MTS a tuturor CSM-urilor de către municipalități, iar Direcțiile Județene de Sport și Tineret să treacă în subordinea Consiliilor Județene.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •