ProBr

Criminalul Pekenia a fost prins sambata seara in comuna Surdila Greci

Criminalul Pekenia a fost prins sambata seara in comuna Surdila Greci
Criminalul Pekenia a fost prins sambata seara in comuna Surdila Greci
Criminalul Pekenia a fost prins sambata seara in comuna Surdila Greci

La peste 30 de ore de când l-a împușcat pe Cristian Brot, criminalul din Brăila a fost prins. Florin Pintea, zis Pekenia, a fost localizat sâmbătă seară în casa unor rude din comuna Surdila Greci. Odată cu Pintea a fost prins și Mădălin Pentelie, cel care deținea pistolul Glock calibru 9 mm, cu care s-a tras asupra lui Brot. Tot sâmbătă a fost realizată și autopsia victimei, care a confirmat faptul că Brot a fost atins de două gloanțe care i-au provocat moartea.

Polițiștii caută acum arma crimei, pe care cei doi au spus că au aruncat-o pe șoseaua de Centură a Brăilei, între Șoseaua Focșani și Șoseaua  Râmnicu Sărat.

Scenariul premergator crimei

Anchetatorii brăileni au reușit, pe baza datelor culese de la fața locului și a declarațiilor obținute de la martori, să refacă pas cu pas momentele anterioare crimei.

Un prim scenariu în cazul crimei comise vineri la prânz în municipiul Brăila, indică faptul că victima, Cristian Brot, a fost cea care a pornit tot scandalul. Acesta, împreună cu un amic al său, a dat buzna în casa lui Florin Pintea, dornic fiind să rezolve un conflict. Acasă l-au găsit numai pe tatăl lui Pintea, cu care Brot s-ar fi ceartat și s-a ajuns și la amenințări, după care Brot a plecat, împreună cu amicul său. Florin Pintea, alertat de tatăl său, l-a ajuns din urmă pe Brot și a tras asupra lui șase gloanțe, dintre care trei l-au nimerit și două aveau să-i fie fatale.

După ce l-a împușcat pe Brot, Pekenia s-a făcut nevăzut și a fost căutat mai bine de 30 de ore de polițiști, fiind găsit în comuna Surdila Greci, după ce dimineață au găsit mașina cu care a fugit în satul Dedulești.

[quote]Cristian Brot, tânărul de 28 de ani împușcat vineri, a decedat în cursul nopţii de vineri sre sâmbătă din cauza unor leziuni incompatibile cu viaţa. A făcut stop cardiac, şoc hemoragic, a avut ruptură de vase mari, ruptură de venă cavă. A pierdut foarte mult sânge, a fost transfuzat. Medicii au stat în sala de operaţie cinci ore cu pacientul. A ieşit viu din operaţie, dar leziunile erau incompatibile cu viaţa[/quote], a spus Alina Neacşu, directorul medical al Spitalului de Urgență Brăila.

Cei doi bărbați au fost audiați de procurorul criminalist, care a emis pe numele acestora o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. În cursul acestei zile cei doi tineri, Florin Pintea și Mădălin Pantelie, ambii în vârstă de 25 de ani, au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au admis cerearea procurorilor de arest preventiv pentru 30 de zile.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •